22 / 07 / 2024

enflasyon ekimde arttı mı

enflasyon ekimde arttı mı

Enflasyon giyim, gıda ve enerji zamları ile yüzde 1.9 artarken, çekirdek enflasyon yüzde 9.04'e indi. Enflasyon hesaplamasındaki en yüksek katkıya sahip gıda ve alkolsüz içecekler grubundaki fiyat artışı, TÜFE yükseltmeye devam ediyor.

Ünlü ekonomist açıkladı: Yıl sonunda enflasyon düşerse fiyatlar geriler mi?

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre enflasyon Haziran ayında yüzde 1,64 arttı. Ancak vatandaşın hissettiği enflasyon açıklananın çok üzerindeydi. Ekonomist Şenol Babuşcu, Temmuz ayında enflasyonun yüzde 3,13 olması halinde, yıl sonu enflasyonunun geçen yıla göre düşük olacağını söyleyerek uyardı...

Ekonomist Selçuk Geçer'den enflasyon rakamları sonrası zamlara tepki geldi: Nasıl iyi mi?

Haziran 2024 enflasyon rakamları resmen açıklandı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 71,60, aylık yüzde 1,64 arttı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer rakamlar sonrası 'işçi, memur emeklisi ve kira zamlarını değerlendirerek 'Nasıl iyi mi?'' diye sordu.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi ekimde yüzde 8,7 arttı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) raporuna göre İnşaat malzemesi sanayi üretimi ekimde yüzde 8,7 arttı.

Konut fiyatları arttı, tersine göç trendi başladı!

Türkiye'de yükselen enflasyon tersine göçü başlattı. TÜİK verilerine göre, geçtiğimiz senelerde en çok göç alan İstanbul'dan diğer şehirlere göç ciddi oranda arttı.

İstanbul'un enflasyon oranı yüzde 74,2 ile son altı ayın zirvesinde!

28 Mayıs seçimlerinden sonra vergilere ve akaryakıt fiyatlarına yapılan peş peşe zamlar enflasyonu derinden sarstı. Buna göre enflasyon İstanbul’da aylık bazda yüzde 8,80, yıllık bazda ise yüzde 74,17 arttı. 

İstanbul'da aylık enflasyon yüzde 1,66 oldu: İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi yüzde 1,66 arttı! 

İTO tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Mayıs ayında İstanbul'da yıllık enflasyon yüzde 56,05, aylık enflasyon yüzde 1,66 olarak gerçekleşti.  

ENAG mart ayı enflasyon verilerini açıkladı!

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) mart ayına yönelik enflasyon verilerini açıkladı. ENAG'a göre martta enflasyon yüzde 5.8 arttı.

Böylesi 20 yılda bir olur! Enflasyon rakamlarında tarihe geçtik

2023 yılına girmemiz ve asgari ücrete gelen zamlardan sonra bir türlü doğrulamayan ''enflasyon'' ile beraber alım gücü daha da düşmeye başladı. Tüketici fiyatları ocak ayında yüzde 6.65 oranında arttı ve son 20 yılın en yüksek ocak ayı enflasyonu olarak tarihe geçti.

Enflasyondan sonra üretici fiyatları da ekimde beklenenden az arttı

ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), ekimde aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 8 artarak beklentilerin altında gerçekleşmiş oldu. Üretici fiyatlarının ekimde yıllık bazda yüzde 8.3 artması bekleniyordu. Bu sonuçta Fed’in faiz artırma kararlarının etkili olduğu ifade ediliyor.

Almanya'da enflasyon 71 senenin zirvesinde!

Almanya'da eylül ayında yüzde 10 olan senelik enflasyon, enerji ve gıda fiyatlarındaki son yükseliş ile birlikte ekimde yüzde 10,4'e çıkarak 1951'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. İşte detaylar…

Euro Bölgesi’nde enflasyon yeni bir rekora koşuyor! Avrupa’da enflasyon oranı kaç olacak?

Euro bölgesinde enflasyonun, yüzde 9.1 ile tarihinin en yüksek seviyesini görmesi bekleniyor. Yükselen enflasyon ile mücadele baskısı arttıkça da Avrupa Merkez Bankası’nın büyük bir faiz arttırımı yapması öngörülüyor.

ABD'de açıklanan enflasyon verilerine Bakan Yellen'den şaşırtan çıkış: Bunu kabul edemeyiz

ABD'de üretici fiyatları haziranda beklentileri aştı. Haziranda aylık yüzde 1,1'lik artış kaydeden üretici fiyatları, yıllık bazda yüzde 11,3 arttı. ABD Merkez Bankası (Fed), ÜFE de dahil olmak üzere tüm enflasyon göstergelerini takip ediyor.

Enflasyon arttı, ara zam geliyor! İşte şirketlerin çalışanlarına yaptığı zam oranları

Hızla artan enflasyon karşısında çalışanını korumak isteyen birçok şirket, yılbaşını beklemeden ara zam için harekete geçti. Zam oranları yüzde 50’e kadar çıkıyor.

enflasyon ekimde arttı mı Haberi

enflasyon ekimde arttı mı


Enflasyon hesaplamasındaki en yüksek katkıya sahip gıda ve alkolsüz içecekler grubundaki fiyat artışı, tüketici enflasyonunu (TÜFE) yükseltmeye devam ediyor.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerinden derlenen bilgiye göre, enflasyon hesaplamasında ana harcama grupları içerisinde yüzde 24,45'lik ağırlığa sahip olan "gıda ve alkolsüz içecekler"in yılbaşından bu yana artan fiyatları TÜFE'yi yükseltmeyi sürdürüyor.  


Yılbaşından itibaren kuraklık ve don gibi nedenlerle yükseliş eğilimini sürdüren gıda fiyatları, ekim ayında aylık bazda yüzde 2,65 ve yıllık bazda yüzde 12,56 artarken TÜFE'ye aylık ve yıllık bazda etkisi  sırasıyla 0,63 ve 3,07 puan oldu.


Ekim ayında tüketici enflasyonu enerji fiyatlarındaki zamlar, giyim fiyatlarındaki artışlar ve yüksek seyreden gıda fiyatlarının etkisiyle bir önceki aya göre yüzde 1,90 artarak aylık bazda son 9 ayın en yüksek seviyesini gördü.  


Bu arada...