06 / 05 / 2024

enflasyon en çok hangi ilde arttı

enflasyon en çok hangi ilde arttı

Yıllık bazda en yüksek artışın gözlendiği bölgeler, yüzde 10,71 ile "İzmir", yüzde 10,34 ile "Ankara", yüzde 10,20 ile "Aydın, Denizli, Muğla", yüzde 10,16 ile "Tekirdağ, Edirne, Kırklareli", yüzde 10,07 ile "Samsun, Tokat, Çorum, Amasya" oldu

İstanbul'da geçen ay 17 bin 408 konut satıldı: Ortalama fiyat 4 milyon 677 bin TL oldu! İşte en çok ev satılan ilçeler..

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş enflasyon oranını da geçti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul'da bir yılda konut fiyatlarının ortalama yüzde 68 arttığını ve 4 milyon 677 bin TL'ye çıktığını belirtti. İstanbul'da en çok konut satılan ilçeler de belli oldu. İşte ayrıntılar...

Ocakta cebimizi en çok bunlar yaktı! İşte geçen ay fiyatı en fazla artan o ürünler!

Türkiye’de ocak ayı enflasyonu da beklenenin üzerinde geldi. TÜİK Ocak ayına ait enflasyon rakamlarını açıklarken, geçtiğimiz ay içinde fiyatı en çok artan ve düşen ürün ve hizmetlerin hangileri olduğu da ortaya çıktı. İşte o ürün ve hizmetler…

Büyük şehirlerden kira göçü başladı! İstanbul ve Ankara’dan kaçanlar en çok hangi şehirlere gidiyor?

Hem dünya hem de Türkiye’de önce pandemi ardından da patlama yapan yüksek enflasyon nedeniyle astronomik şekilde yükselen kiralar nedeniyle özellikle büyük şehirlerden zorunlu göç başladı. Fahiş kiraları ödeyemeyen insanlar İstanbul ve Ankara'dan en çok hangi şehirlere göçüyor?

Et, süt, patates! Bakın en çok hangisinin fiyatı arttı?

Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler zamlanan ürünlere çevrildi. Sandığınız gibi en çok zam görenler et, süt ya da patateste olmadı. Evet bu ürünler de zamlandı ancak zam şampiyonu üniversite giderleri oldu.

Avrupa'da otomobil satışları düştü en ok satan marka belli oldu

Küresel ekonomide yaşanan yüksek enflasyon ve resesyon kaygısı otomobil satışlarına da yansıdı. rusya Ukrayna savaşının etkilediği Avrupa Birliği ülkelerinden otomobil satışları düşmeye devam ediyor. Açıklanan verilere göre kıtada en çok satılan marka belli oldu.

Otomotiv sektöründe lüks talep patlaması! İşte en çok satan modeller

Otomotiv sektörü çip krizi ve artan enflasyon nedeniyle orta sınıf model araba satışlarında gerileme yaşadı. Fakir daha fakirleşirken zenginin daha zenginleştiği ortamda lüks sınıf arabalara ilgi arttı. Lüks sınıfta en çok satan model Audi oldu.

Adana’nın konutta en çok tercih edilen ilçeleri hangileri?

Ülkemizde yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki artış ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin de etkisiyle pek çok alanda bazı fiyat artışları yaşandı. Peki Adana’nın konutta en çok tercih edilen ilçeleri hangileri...

Yıldırım Kaya: Kur artışlarından en çok inşaat sektörü etkilendi!

Bütçenin enflasyon ve kur farkı nedeniyle anlamsız hale geldiğini iddia eden CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, enflasyon ve kur artışlarından en çok inşaat sektörünün etkilendiğini söyledi.

Konut yatırımcısına en çok kazandıran il İstanbul!

Merkez Bankası verilerine göre, İstanbul'da konut fiyatları 1 yılda yüzde 5.8 artış gösterdi. Böylelikle 15 aydır süren enflasyon oranın altındaki fiyat artışı Haziran ayında da sürdü. 8 yıl içinde yatırımcısına en çok kazandıran il İstanbul oldu..

Türk turistler en çok İtalya'ya gitti!

Erken rezervasyon imkanlarının artmasıyla yurt dışında daha fazla tatil imkanı bulabilen Türk tatilciler, ocak ayından bu yana en çok İtalya turlarını tercih etti.Yurt dışına çıkan vatandaşlar, Pisa Kulesi'ni görme imkanı buldu.

Turistler en çok İtalya'ya gitti!

Turistler en çok İtalya'ya gitti. Erken rezervasyon imkanlarının artmasıyla yurt dışında daha fazla tatil imkanı bulabilen Türk tatilciler, ocak ayından bu yana en çok İtalya turlarını tercih etti.

Konut fiyatları en çok hangi ülkelerde arttı?

Ev fiyatlarının sadece Türkiye'de çok yükseldiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Dünya çapında bir yükseliş eğiliminden söz edebiliriz. Global Property Guide, dünyada konut fiyat artışının en çok yaşandığı ülkeleri sıraladı. İşte o ülkeler...

İzmir'e en çok yabancı turist Almanya'dan geliyor!

İZMİR Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bu yılın ilk 8 ayı verilerine göre, sınır kapılarından giriş yaparak kente en çok yabancı turist 228 bin 938 kişiyle Almanya'dan geldi, ikinci sırada Fransa yer aldı...

enflasyon en çok hangi ilde arttı Haberi

enflasyon en çok hangi ilde arttı


Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre, ağustosta yıllık bazda fiyatlar ülke genelinde yüzde 9,54 artış kaydetti.


Yıllık bazda en yüksek artışın gözlendiği bölgeler, yüzde 10,71 ile "İzmir", yüzde 10,34 ile "Ankara", yüzde 10,20 ile "Aydın, Denizli, Muğla", yüzde 10,16 ile "Tekirdağ, Edirne, Kırklareli", yüzde 10,07 ile "Samsun, Tokat, Çorum, Amasya" olarak kayıtlara geçti.


En düşük fiyat artışı ise yüzde 7,62 ile "Adana, Mersin" bölgesinde gerçekleşti. 


Yıllık bazda TÜFE artışı İstanbul'da yüzde 9,90 olarak...