06 / 05 / 2024

Enflasyon ne zaman açıklanır

Enflasyon ne zaman açıklanır

Kira bedelinde yapılacak yıllık zamlar, enflasyon oranları kullanılarak yapılıyor. Enflasyon oranları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Peki enflasyon oranları ne zaman açıklanır? İşte enflasyon zamanları..

Zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak?

Emekli ve memur emeklilerinin heyecanla beklediği aralık ayı enflasyon zamlarının açıklanması ile beraber zam oranları da belli olduğu kaydedildi. Buna göre, uygulanacak maaş farkları ne zaman yatacak ve zamlı emekli maaşı ayın kaçında yatacak?  İşte haberin detayları...

Ocak 2024 emekli maaşı ne zaman yatırılacak? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklanmasından sonra pek çok kişi de emekli maaşlarının hesaplara ne zaman yatırılacağı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. İşte konu ile ilgili açıklanan o tarihler...

Kasım 2023 enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Merakla beklenen enflasyon verileri için geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan kasım ayı enflasyon verileri, dükkan sahipleri ve kiracılar tarafından da sorgulanıyor. Peki 2023 kasım ayı enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması ne zaman sona erecek?

Yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon sonrasında vatandaşlara verilen aylık ücretsiz doğalgaz uygulamasının ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Ücretsiz doğalgaz ne zaman bitecek? İşte ayrıntılar...

Enflasyon verileri ne zaman saat kaçta açıklanacak? 2023 Eylül enflasyon rakamları ne zaman belli olacak? 

Ekim ayının ilk haftasında Eylül ayı enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül ayı enflasyon verileri ne zaman belli olacak? 

Haziran ayı enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Haziran 2023 enflasyon verileri son dakika!

Milyonlarca kişi TÜİK tarafından açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağını merak  ediyor. Peki Haziran ayı enflasyon rakamları ne zaman saat kaçta açıklanacak? Haziran 2023 enflasyon verileri son dakika!

Enflasyon ne zaman açıklanacak?

Enflasyon verilerinin ne zaman açıklanacağı, temmuz ayında belli olacak olan 6 aylık enflasyon farkı sebebiyle vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan enflasyon verileri öncesinde, yatırımcıların da meraklı bekleyişi devam ediyor. Peki, hazi

Haziran ayı enflasyonunda son dakika şoku! TÜİK resmen açıkladı! Yeni enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), daha önce 3 Temmuz'da açıklanması planlanan Haziran ayı enflasyon rakamları için tarihin değiştiğini açıkladı. Peki Haziran 2023 enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Mayıs ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayı enflasyon seviyeleri yakın mercek altında. Emekli, memur ve dolaylı olarak tüm herkesin yeni aylığını tespit edecek altı aylık enflasyon verileri için geri sayım başladı. Peki mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Enflasyon beklentisi hangi seviyede gerçekleşti

Mayıs ayı enflasyon seviyesi araştırılıyor. TÜİK her ay, bir evvelki aya ait enflasyonu paylaşıyor. Peki Mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman paylaşılacak? TÜİK Mayıs ayı enflasyon seviyesi saat kaçta belli olacak? Enflasyon beklentisi ne oldu? İşte cevabı.

ABD enflasyon rakamı ne zaman açıklanacak? Nisan ayı ABD enflasyon rakamı oranı ne, saat kaçta belli olacak?

ABD enflasyon oranı Nisan ayı verielri merak konusu olmaya devam ediyor. ABD enflasyon rakamı ne zaman açıklanacak? Nisan ayı ABD enflasyon rakamı oranı ne, saat kaçta belli olacak?

Enflasyon farkı ne zaman belli olacak? Memura enflasyon farkı ne kadar verilecek? 4 aylık enflasyon farkı belli oldu mu?

Enflasyon farkının ne zaman açıklanacağı merakla araştırılıyor. 4 aylık enflasyon farkı, emekli ve memurlar için yapılacak Temmuz zam oranının belirleyecek. İşte detaylar!

Bakanlık açıkladı! Memur emeklisinin maaş farkı ne zaman yatacak?

Memur emeklileri, yapılan zamlardan sonra maaş farklarının ne zaman yatacağı sorusunu merak ederken, açıklama Bakanlık tarafından geldi.  Enflasyon rakamlarına göre belirlenen zamlı maaşlar,  sosyal refah düzenlemesi ile yüzde 30 oranına yükseldi. Peki zam farkı ödemeleri ne zaman yapılacak?  Mem

Enflasyon ne zaman açıklanır Haberi

Enflasyon ne zaman açıklanır

Enflasyon ne zaman açıklanır?

Enflasyon, fiyatlar genel düzeyinin sürekli ve hissedilir artışını ifade eden bir duruma deniyor. Kira bedelinde yapılacak yıllık zamlar, enflasyon oranları kullanılarak yapılıyor. Peki enflasyon oranları ne zaman açıklanır?


Bilindiği üzere Enflasyon oranları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Kira bedeli hesabında kullanılan Üretici Fiyat Endeksi verileri, her ay belli bir günde açıklanıyor.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi oranları ile diğer ÜFE oranları TÜİK tarafından her ayın 3'ünde veya takip eden işgününde saat 10:00'da haber bülteniyle kamuoyuna duyuruluyor. 


Veriler, veri tabanında ve haber bülteni aracılığıyla tüm ilgililere eş zamanlı olarak dağıtılıyor.


Kamuoyuna açıklama yapılmadan önce başka kurumların verilere ulaşması mümkün olmayıp; yöntem değişiklikleri ve endeks güncellemeleri ile ilgili bilgiler kamuoyuna duyuruluyor.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde...