21 / 05 / 2024

enflasyon tüketici fiyatları 2014

enflasyon tüketici fiyatları 2014

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayına ilişkin TÜFE ve Yİ-ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre, aylık bazda TÜFE yüzde 1,90, Yİ-ÜFE yüzde 0,92 artarken, yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 8,96, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 10,10 olarak

Tüp fiyatlarına zam üstüne zam geldi! İşte son dakika Aygaz, Bizimgaz, İpragaz fiyatları!

Son 2 senedir yükselen enflasyon, tüp kullanıcılarını da etkiledi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, il il değişiklik gösteren tüp fiyatlarını görenler inanamadı. İşte son dakika Aygaz, Bizimgaz, İpragaz fiyatları...

Kiralar 5 yılda yüzde 900'e yakın arttı: Tüketici Birliği çözüm önerilerini paylaştı! Ev sahiplerine yüksek vergi...

Kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışlar, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları resmen kriz haline getirdi. Tüketici Birliği Federasyonu çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

Yabancı ekonomistler enflasyon verisini yorumladı: Merkez daha agresif olmalı!

Enflasyon verisi sonrası BloombergHT’ye değerlendirmelerde bulunan yabancı ekonomistler tüketici fiyatlarının bir süre daha yüksek seyredeceğin belirtirken, Merkez Bankası’nın agresif faiz artışları ile faiz ve enflasyon arasındaki makası daraltılması gerektiğini belirtti.

İngiltere'de yüksek gıda fiyatları tüketici harcamalarındaki büyümeyi baskıladı! 

İngiltere'de tüketici harcamalarındaki büyüme, yüksek seyreden gıda fiyatları sebebiyle bu yılın Mayıs ayında son 6 ayın en düşük seviyeleri gerçekleşti.

Böylesi 20 yılda bir olur! Enflasyon rakamlarında tarihe geçtik

2023 yılına girmemiz ve asgari ücrete gelen zamlardan sonra bir türlü doğrulamayan ''enflasyon'' ile beraber alım gücü daha da düşmeye başladı. Tüketici fiyatları ocak ayında yüzde 6.65 oranında arttı ve son 20 yılın en yüksek ocak ayı enflasyonu olarak tarihe geçti.

BDDK'dan flaş tüketici kredisi açıklaması! Süre ve limitler yeniden belirlendi

Hükümetin yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın alım gücüne bulduğu çarelerden birisi GES (Gelire Endeskli İç Borçlanma Senedi) oldu. Peşinden BDDK, tüketici kredilerinde süre ve limitlerdeki yeni düzenlemeyi duyurdu. İşte ayrıntılar...

Enflasyon rakamları nedeniyle eleştirilen TÜİK'te 20 sürpriz atama! O isimler belli oldu

Türkiye'de açıkladığı enflasyon rakamlarıyla eleştirilerin odağında olan TÜİK'te sürpriz görev değişimleri oldu. Bloomberg enflasyon rakamları açıklanmadan önce kurumda Tüketici Fiyatları Grup Başkanı Mustafa Teke'nin görevinden ayrıldığını açıkladı.

Altın fiyatlarında kritik gün! Yatırımcılar son haberi bekliyor!

Para ve emtia piyasalarının merakla beklediği ABD enflasyon rakamları açıklandı. ABD'de Ocak ayında Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 0,6, yıllık bazda ise yüzde 7,5 artış gösterdi. Peki kritik verilerin ardından altın fiyatlarında son durum ne oldu? İşte detaylar…

Enflasyon rakamları açıklandı!

Ağustos ayında Tüketici Fiyatları Endeksi yüzde 1,12, Yurtiçi Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE) ise yüzde 2,77 oranında arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 19,25, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 45,52 oldu.

Enflasyon mayıs ayında yüzde 0.89 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0.89 artış gösterdi. Nisan ayında yüzde 17.14'e kadar çıkan yıllık TÜFE, Mayıs ayında yüzde 16.59 oldu.

Enflasyon rakamları açıklandı!

Nisan ayında aylık bazda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 1,68, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ise yüzde 4,34 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 17,14, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 35,17 oldu.

Merkez Bankası'ndan enflasyon değerlendirmesi!

Merkez Bankası, Mart ayı enflasyon değerlendirmesinde emtia, TL ve arz sıkıntısına işaret ederek tüketici fiyatları üzerinde üretici fiyatları kaynaklı baskının güçlendiğini aktardı.

Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mart ayında aylık bazda yüzde 1,08, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 4,13 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 16,19, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 31,2 oldu.

enflasyon tüketici fiyatları 2014 Haberi

enflasyon tüketici fiyatları 2014

Ekim ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalara göre enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 8,65, yurt içi üretici fiyatlarında ise yüzde 10,11 artış gösterdi.


AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, ekimde TÜFE'de yüzde 1,83 artış öngörmüşlerdi.


Bu arada, eylülde ayında TÜFE yüzde 0,14, Yİ- ÜFE yüzde 0,85 artmış, yıllık enflasyon ise söz konusu ayda TÜFE'de yüzde 8,86, Yİ-ÜFE'de ise yüzde 9,84 olarak gerçekleşmişti.


ZAM ŞAMPİYONU DOMATES


Tüketici fiyatları bazında ekim ayında en yüksek fiyat artışı yüzde 43,03 ile domateste görüldü.


Milliyet...