18 / 05 / 2024

Enflasyona karşı bitcoin yatırım karlı mı

Enflasyona karşı bitcoin yatırım karlı mı

Dünya Gazetesi köşe yazarı Barış Erkaya bugünkü köşesinde enflasyona karşı altına mı, Bitcoin'e mi yatırım yapılmalı sorusunu yanıtını kaleme aldı.

Enflasyona karşı indirim desteği yayılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın indirim çağrısına büyük destek gelmeye devam ediyor. İşte haberin ayrıntıları...

Bitcoin haftaya sert bir düşüşle başladı! Kripto para piyasasında neler oluyor? Hemen bakın!

Bitcoin fiyatı haftaya başlarken ani bir düşüş ile karşılaştı ve 27.500 dolar seviyelerine kadar indi. Analistler, gelişmelere göre Bitcoin’in 28,350 dolara çıkabileceği gibi, 26,350 dolar civarında destek bulabileceğini belirtiyor.

BIST 30’un 26’sı yatırımcısını enflasyona karşı korudu

Borsa İstanbul, BIST 100 endeksi son bir yıllık zamanda yüzde 61,53 seviyesinde gerçekleşen yıllık enflasyonun karşında yüzde 65,2 reel getiri sağlayarak, BIST 30 endeksinin de sağladığı net reel getiri de yüzde 60,11 oldu.

Şirketler, halka arz için kuyrukta! Bu yıl 37 şirket halka açıldı, 60 şirket sırada bekliyor!

Borsa İstanbul’un seçimlerden sonra sergilediği performans hem yatırımcıların hem şirketlerin ilgisini artırdı. Yatırımcılar yüksek enflasyona karşı gelirlerini korumak için hisse piyasalarına yönelirken, şirketler de halka açılarak sermaye ihtiyacını karşılıyor.

Konut yatırımı enflasyona karşı da dolara karşı da koruyor: 1,20 oranından kredi satış rekoru kırdırabilir!

Konuta yatırımın, enflasyona karşı da dolara karşı da koruma sağladığına dikkat çeken Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, kredi kampanyasının 1.20'den olması halinde en büyük satışların geleceğini belirtti. 

Memura 3 ayda bir zam!

Memur-Sen'in 7. Dönem Toplu Sözleşmesine ilişkin yaptığı ankete katılan memurların yüzde 90'ı, enflasyona karşı alım gücünün korunması için oransal zamların 3'er aylık dilimler halinde verilmesi yönünde oy kullandı. İşte detaylar...

Yüksek enflasyona karşı yatırım araçlarının performansı: Altın, borsa ve dolar değerlendirmesi!

ENAG'ın açıklamasına göre, bu yılın başından itibaren enflasyon yüzde 69,21 yükseldi. Bu durumda, yatırım araçları birikim sahiplerini ne kadar koruyabildiği merak konusu.

Fed faiz artışına son verecek mi? İşte piyasalardaki hakim görüş!

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışı sona erebilir. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin birçoğu, Fed’in kalıcı enflasyona karşın, gelecek hafta yapacağı toplantıda faiz artış serisine 15 ay sonra son vereceğini tahmin ediyor.

Son dönemlerin en bomba indirimi Migros'tan geldi! Yüzde 50 avantajlı kampanyayı kaçırmayın

Türkiye'de devamlı olarak yükselen enflasyon ile ürünlerin ücretinde da devamlı yükseliş seyrediliyor. Her ay zam gelen ürünler karşısında çalışanların aylığı da nazaran düşüyor. Yükselen enflasyona karşı zam alan tuvalet kağıdında ise yeni indirimli ücret haberimizde.

Ne altın ne de dolar... Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!

Milyonlarca kişi paralarını enflasyona karşı korumak için çeşitli yatırım araçlarına yöneldi. Nisan ayında en çok buna yatırım yapanlar kazandı. Ne altın ne de dolar...Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!

Seçim öncesi parayı nereye yatırmalı? Yatırımcının kafası karışık! Altın mı, borsa mı? Hangisi daha çok kazandırır?

Geçen yıl yüzde 200’lük getirisi ile yerli yatırımcıların gözdesi olan borsa bu yıl yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Yüksek enflasyona karşı tasarruflarının değerini korumak isteyen yatırımcılar ise orta ve uzun vadede kaybetmemek için ince eleyip sık dokuyor.

Geçen hafta parasını altın, dolar ve borsaya yatıranların kazancı ne oldu? En çok hangi hisseler prim yaptı?

Yüksek enflasyona karşı birikimlerini korumak isteyen risk algılarına göre tercihlerde bulunuyor. Peki geçen hafta en fazla hangi yatırım aracı kazandırdı? Borsada işlem gören hisse senetleri arasında en çok hangileri prim yaptı? İşte yanıtları…

Faturalardan sıtkı sıyrılanlar dikkat! Muhteşem kampanyayı belediye başkanı duyurdu

Vatandaşlarını enflasyona karşı korumak isteyen devlet yetkililerinden yapılan açıklamalar heyecanla takip ediliyor. Adana'da su faturalarında gelen yüksek tutarlardan dolayı su faturalarına yüzde 50 indirim uygulanacak.

Enflasyona karşı bitcoin yatırım karlı mı Haberi

Enflasyona karşı bitcoin yatırım karlı mı

Dünya Gazetesi köşe yazarı Barış Erkaya bugünkü köşesinde yatırımcılar tarafından merak edilen  "Enflasyona karşı altın mı yoksa bitcoin mi almalıyız?" sorularını  "Enflasyona karşı altın mı, Bitcoin mi?" başlığı altında kaleme aldı.

İşte Dünya Gazetesi köşe yazarı Barış Erkaya'nın "Enflasyona karşı altın mı yoksa bitcoin mi almalıyız?" başlıklı yazısı..

Yatırımcılar, "Enflasyona karşı altın mı yoksa bitcoin mi almalıyız?" sorusuna yanıt arıyor. Parasının satın alma gücünü korumak isteyenler, daha muhafazakar davranarak altına yöneliyor.

Bir süredir çokça duyduğumuz soruların başında geliyor: Enflasyona karşı altın mı almalıyız yoksa Bitcoin mi? Aslında altın ve Bitcoin’in iki farklı yatırımcı çeşidini ifade ettiği gün gibi ortada. Bu sorunun cevabı tartışmasız altın.

Her ne kadar bir süredir gözden düşmüş gibi görünse de kripto paraların misli misli kazançlar sağladığı düşünüldüğünde “neden Bitcoin”...