18 / 07 / 2024

enflasyonun yükselmesinin nedenleri

enflasyonun yükselmesinin nedenleri

Merkez Bankası, ocak dönemi aylık fiyat gelişmesi raporunu açıkladı. Ocak ayında gıda fiyatlarının mevsimsel olarak yüksek bir artış gösterdiği belirtildi.

Emekliye 'ek zam' geliyor! Tarih verildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak! Son dakika...

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükselmesinin ardından emeklilerin gözü ek zamlara çevrildi. Emekliler maaşları için ek zam beklerken,  Eski devlet bakanı Masum Türker katıldığı yayında tarih vererek emeklilere ek zam müjdesi verdi. 

Ünlü ekonomist açıkladı: Yıl sonunda enflasyon düşerse fiyatlar geriler mi?

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre enflasyon Haziran ayında yüzde 1,64 arttı. Ancak vatandaşın hissettiği enflasyon açıklananın çok üzerindeydi. Ekonomist Şenol Babuşcu, Temmuz ayında enflasyonun yüzde 3,13 olması halinde, yıl sonu enflasyonunun geçen yıla göre düşük olacağını söyleyerek uyardı...

Merkez Bankası açıkladı: Kira enflasyonu yüksek seyrini sürdürecek!

TCMB Para Politikası Kurulunun 27 Haziran'daki toplantısına ilişkin özette, kira enflasyonun yüksek seyrini sürdüreceği belirtildi. İşte kira ile ilgili o açıklamalar...

Ev sahibi olmak isteyenlere konut kredisinde 1.20 müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi. İşte tarihi

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar hükümet tarafından çıkarılmasına artık kesin gözüyle bakılan 1.20'lik konut kredisini bekliyor.Konut kredisi faizlerinin yükselmesinin ardından vatandaşlar bu yöntemle ev sahibi olabileceklerini düşünüyor. Vatandaşlara müjdeli haber de geldi. Talimat Erdoğan'dan

Temmuz 2024 memur maaşı hesaplama! Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca memur ve memur emeklisi Haziran 2024 enflasyon rakamlarını bekliyor. Peki 6 aylık enflasyonun yüzde 25 çıkması ve maaş zamlarının yüzde 19,56 seviyesinde gerçekleşmesi durumunda memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? 

SSK, BağKur emeklileri ve memurlar zam oranları tek tek açıklandı: 12 bin, 15 bin TL maaş alanlar hemen bakın!

Bu ay enflasyonun yüzde 2.52 olması öngörülüyor. Temmuz ayında memur ve memur emeklilerine yüzde 20.34, işçi emeklilerine yüzde 25.81 zam yapılmadı gündemde. İşte yeni zamlı maaşlar...

Asgari ücret 13 bin 552 TL'ye, en düşük emekli maaşı 7 bin 971 TL'ye düşecek! Çalışana ve emekliye şok!

Merkez Bankası ilk 6 ayda enflasyonun yüzde 25.46’ya çıkacağını belirledi. İkinci yarıda zam verilmezse milyonlarca asgari ücretlinin alım gücü 13 bin 552 TL'ye, en düşük emekli maaşı da 7 bin 971 TL'ye gerileyecek. İşte ayrıntılar...

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Dolarda yıl sonu beklentisi yükseldi! 2024 dolar/TL ne kadar olacak?

Orta Vadeli Program dahilinde parasal sıkılaştırma tedbirleri devam ederken, dolar ve altındaki yükseliş de sürüyor.  Şubat ayı enflasyonun yüksek çıkmasıyla kurumlar yıl sonu dolar kuru beklentisini de artırdı. Peki dolar yıl sonunda ne kadar olacak?

Hatice Kolçak: Kuru tutarak enflasyonun yıl sonu hedefine ulaşması mümkün mü? İşte hayaller ve gerçekler...

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bugün 2024 yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı. Beklentiyi değiştirmeyen Karahan mücadeleye devam edeceklerini açıkladı. Açıklamanın ardından Hatice Kolçak Kuru tutarak enflasyonun yıl sonu hedefine ulaşmasının mümkün olup olmayacağını sordu.

Benzine 2.30 TL, motorine 2.17 TL, LPG'ye de 1 TL zam geldi! Hemen 2024'ün ilk zamlı fiyatlarına bakın! SON DAKİKA!

Akaryakıtta ÖTV'nin yüzde 25.6 yükselmesinin ardından bugün itibarıyla pompa satış fiyatlarında artış oldu. İşte BP, Shell, Total, Petrol Ofisi, Opet 4 Ocak 2024 fiyat listesi...

Bankada parası olanlar hemen baksın! Paranız daha çok katlanacak! Mevduat faizi yüzde 52'yi aştı!

Dün açıklanan Merkez Bankası'nın politika faizi yüzde 42,5 seviyesine yükselmesinin ardından mevduat faizleri de yüzde 52'yi aştı.

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

enflasyonun yükselmesinin nedenleri Haberi

enflasyonun yükselmesinin nedenleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 'Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, ocak ayında yıllık enflasyonu enerji dışındaki alt gruplarda gerilerken, enerji enflasyonundaki belirgin artışta ise bir önceki yılın aynı dönemindeki düşük baz etkili oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ocak ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1.35 arttığını ve yıllık enflasyonun 0.31 puan yükselişle 12.15 olduğunu açıklamasının ardından, TCMB'nin 'Ocak Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu' da yayımlandı.

Rapora göre, bu dönemde yıllık enflasyon enerji dışındaki alt gruplarda geriledi. Enerji enflasyonundaki belirgin artışta ise bir önceki yılın aynı dönemindeki düşük baz etkili oldu. Bu dönemde gıda fiyatları mevsimsel olarak yüksek bir artış gösterse de grup yıllık enflasyonu baz etkisi ile geriledi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; temel mal ve hizmet gruplarında yıllık enflasyon sınırlı bir oranda...