04 / 05 / 2024

engelli otelleri

engelli otelleri

Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, engelli vatandaşların tatil yapabilecekleri tesislerin yok denecek kadar az olduğuna dikkati çekerek, maddi imkanı olmasına rağmen çok sayıda engellinin tatil yapamadığını belirtti.

Elite World Otelleri EMITT Fuarı’nda yeni yatırımları ile yer alacak!

Elite World Oteller Zinciri, turizm sektöründe yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Elite World Otelleri, 28-31 Ocak tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleşecek EMITT Fuarı’nda yeni yatırımları ile yer alacak.

Cloud 7 Otelleri İstanbul’da I-AM’in tasarımıyla açılıyor!

I-AM’in marka, iç mimari ve dijital tasarımlarıyla tamamlanan Cloud 7 Otelleri’nin İstanbul’daki ilk şubesi 1 Şubat’ta açılıyor. I-AM’in markalar ve müşterileri arasında güçlü duygusal bağlar kuran sıradışı tasarımlarının gücü, kullandığı metodlardan kayn

Manisa Engelli Yaşam Merkezi için çalışmalar başladı!

Manisa’ya yapılması planlanan Yaşlı Rehabilitasyon ve Engelli Yaşam Merkezi için incelemelerde bulunmak üzere Manisa’ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Zekeriya Savaş ve Ömer Faruk Çelik arazide incelemelerde bulundu.

Kent Konut’a engelli istihdam plaketi!

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle “Kariyerimde Engel Yok” etkinliğinin 6.'sı gerçekleştirildi. Etkinlikte bünyesinde istihdam fazlası engelli çalıştıran Kent Konut’a da plaket verildi.

Selçuk Özdağ: Engelli yaşam merkezleri kuracağız!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Manisa'da Hasan Türek Anadolu Lisesi 9. Sınıf'ta okuyan bedensel engelli öğrenci Hasan Kıran'a akülü araç hediye etti.

İnegöl Engelli Bakım Merkezi açıldı!

Özel Farabi Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Hizmetleri firmasının yaklaşık 5 milyon liralık yatırımı olan Türkiye’nin en büyük engelli yatılı bakım merkezi Bursa’nın İnegöl ilçesinde hizmete açıldı.

Türkiye’nin en büyük Engelli Yatılı Bakım Merkezi Bursa’da açılıyor!

Türkiye’nin en büyük engelli yatılı bakım merkezi Bursa’nın İnegöl ilçesinde açılıyor. Törün, toplam 6 bin metrekare kapalı alana sahip İnegöl Mimar Sinan Yatılı Engelli Bakım Merkezi’nin alanında Türkiye’nin en büyüğü olacağını belirti.

İnegöl Engelli Bakım Merkezi bugün açılacak!

Türkiye'nin en büyük engelli yatılı bakım merkezi 5 milyonluk yatırımla Bursa'nın İnegöl ilçesinde açılıyor. Bugün saat 15.00'de törenle hizmete açılacak olan engelli bakım merkezinde bakıma muhtaç 198 engelli kalacak.

Malatya'daki inşaat firmaları engelli işçi bulamıyor!

Engelliler iş bulamamaktan, işveren ise engelli eleman bulamamaktan şikayetçi. İŞKUR Malatya İl Müdürü Vahap Tornan, Malatya'daki inşaat firmalarından bazılarının engelli işçi bulmakta güçlük çektiğini söyledi.

Edirne'de Engelli Yaşam Merkezi inşa ediliyor!

Edirne'de Engelli Yaşam Merkezi'ne yönelik çalışmalar devam ediyor. Şükrü Paşa Mahallesi'ndeki Engelli Yaşam Merkezi'nin bahçesinde yapılan düzenlemelerle hem engellilerin hem de engelli olmayan vatandaşların aynı ortamda nefes alması sağlanacak.

Dap Yapı ve Rotana Otelleri basın toplantısı ertelendi!

Dap Yapı ve Rotana Otelleri olarak, “Burgu Arjaan by Rotana & Tango Arjaan by Rotana” otellerinin açılışı dolayısıyla düzenlenmesi planlanan 2 Eylül 2015'de yapılacak basın toplantısı ileri tarihe ertelendi.

İzmir'de 1 milyon liralık engelli bakım merkezi kuruldu!

Akgün, "Özel Kumrular Konakları" adili merkez için 1 milyon liralık yatırım yaptı. Türkiye'deki ruhsal ve zihinsel engelli sayısının talimin edilenin üstünde olduğunu vurgulayan Akgün, sektöre yeni yatırımlar yapılması gerektiğini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı Engelli Dostu Hastane projesine başladı!

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan proje kapsamında 81 ilde 81 hastane, engelli bireylerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden düzenlenecek.

engelli otelleri Haberi

engelli otelleri


Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, engelli vatandaşların tatil yapabilecekleri tesislerin yok denecek kadar az olduğuna dikkati çekerek, maddi imkanı olmasına rağmen çok sayıda engellinin tatil yapamadığını belirtti.


Kuyumcu, engellilerin turizm sektöründe karşılaştıkları sorunlara ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.


''Engelsiz Turizm''' hakkında bilgi veren Kuyumcu, bu kavramın engelli ve engelsiz herkesin birlikte seyahat edebildiği, tatil yapabildiği, konaklayabildiği, sosyal mekanlardan faydalanabildiği başka birinin yardımı olmadan özgür ve eşit imkanlar sunan tesisler ve aktiviteler anlamına geldiğini anlattı.


Farklı gelişim gösteren, otizmli, down sendromlu, zihinsel engelli bireylerin de refakatçileriyle tesislerden yararlanma imkanının olması gerektiğine dikkat çeken Kuyumcu, ''Turizmcilerin engelli ve yaşlılara yönelik düzenlemeler yapmaları daha geniş pazarda 12 ay açık tesisler demektir. Bu da hem karlarını arttıracak, hem ülkemiz kazanacak hem de engelli ve...