14 / 05 / 2024

engelliler için belediye binaları

engelliler için belediye binaları

Belediye başkanlarına başarı dileklerini ileten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bina, kaldırım, otopark ve toplu taşıma araçlarının engelli ve yaşlıların rahatça kullanabilecekleri standartlarda olması gerektiğini söyledi...

Belediye Norveç'teki binanın çatısı 'komşuların içini kararttığı' için çim ve çiçekten yapılmasını şart koştu!

Belediye Norveç'te yeni yapılan bir binanın çatısı için 'komşuların içini kararttığı' gerekçesiyle çim ve çiçekten yapılmasını şart koştu. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen ilginç yorumlar...

1935'te 'Eviniz bir hafta içinde yıkılacak' ilanı! Belediye tahta evler için sahaya çıktı!

1935 yılında Belediye, sağlam olmayan tahta evlerin yıkılmasına karar vermiş. Bu evlerde yaşan ev sahiplerine evlerin boşaltılması için bir haftalık süre verilmiş.

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilmesi için 25 milyon lira istenmiş!

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilebilmesi için Belediye bazı kararlar almış ve bu çalışmalar için 25 milyon lira istenmiş.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı açıklayan Şenol Gökner kimdir? Asıl mesleği ne?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını duyuran Şenol Gökner, kimdir? İşte detaylar...

Boş ofisler konut oluyor! Dönüşüm için ilk adım geldi

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle atıl durumdaki boş ofislerden şartları uygun olanların, toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi.

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

Engelliler için bir desteğin tutarı daha arttı! Hemen bakın!

Engelliler için verilen bir desteğin tutarında daha artış yapıldı. Buna göre engelliler için özel eğitim kurumlarıyla rehabilitasyon merkezlerinde verilen eğitim desteğinin tutarı artırıldı.

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinde 3. Etap için imzalar atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kent vizyonu kapsamında Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan üçüncü etabın yapım çalışmalarına start vermek için belediye şirketi İZBETON ile protokole imza atıldı.

Sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesi teklifi reddedildi!

İBB Meclisi'nde sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgili teklif dördüncü kez reddedildi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, şehir hastanesinin imarı için toplanacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, inşa edilecek olan bin yataklı şehir hastanesine yönelik imar planlarında değişiklik için toplanıyor.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

İzmit Belediye Meclisi'nde Ekşi ailesine ait bina için imar izni oylaması!

İzmit Belediye Meclisi’nde 9’uncu gündem maddesi olan kat izni görüşülecek. Ekşi ailesine ait olan binaya 8 kat için imar izni isteniyor!

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e yetim ve engelliler için yaşam merkezi!

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de yetim ve engelli aileleri için yaşam merkezi inşa ediyor. İnşa edilecek rojede, 100 ailenin barınacağı 100 konutun yanı sıra cami, okul, sağlık ve kültür merkezi de olacak...

engelliler için belediye binaları Haberi

engelliler için belediye binaları


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, binalar, kaldırımlar, yaya geçitleri, otoparklar, toplu taşıma araçlarının engelli ve yaşlıların yardıma ihtiyaç duymadan kullanabilecekleri standartlarda olması gerektiğini belirterek, yerel yönetimlerin yapacakları çalışmalarda her türlü işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.


Bakan İslam, yerel seçimlerin ardından göreve başlayan 16'sı büyükşehir, 65'i il, 895'i ilçe, bin 706'sı belde belediyesi olmak üzere 2 bin 682 belediye başkanına tebrik mektubu gönderdi. 

Belediye başkanlarını kutlayan ve başarı dileklerini ileten Bakan İslam, mektubunda, engelli ve yaşlıların toplumsal yaşama katılabilmeleri için güvenli ve yardım almadan kullanabilecekleri binalar, kaldırımlar, yaya geçitleri, otoparklar ve toplu taşıma araçlarına ihtiyaç duyduklarını belirtti. Bu kapsamda belediye başkanlarına büyük görevler düştüğünü ifade eden İslam, belediyelerin planlama, tasarım, inşaat, imalat, ruhsatlandırma ve denetleme faaliyetlerinde erişilebilirlik ilkelerinin yerine getirilmesi gerektiğini...