29 / 04 / 2024

Ayşenur İslam'dan belediyelere erişilebilirlik çağrısı!

Ayşenur İslam'dan belediyelere erişilebilirlik çağrısı!

Belediye başkanlarına başarı dileklerini ileten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bina, kaldırım, otopark ve toplu taşıma araçlarının engelli ve yaşlıların rahatça kullanabilecekleri standartlarda olması gerektiğini söyledi...




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, binalar, kaldırımlar, yaya geçitleri, otoparklar, toplu taşıma araçlarının engelli ve yaşlıların yardıma ihtiyaç duymadan kullanabilecekleri standartlarda olması gerektiğini belirterek, yerel yönetimlerin yapacakları çalışmalarda her türlü işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.


Bakan İslam, yerel seçimlerin ardından göreve başlayan 16'sı büyükşehir, 65'i il, 895'i ilçe, bin 706'sı belde belediyesi olmak üzere 2 bin 682 belediye başkanına tebrik mektubu gönderdi. 

 

Belediye başkanlarını kutlayan ve başarı dileklerini ileten Bakan İslam, mektubunda, engelli ve yaşlıların toplumsal yaşama katılabilmeleri için güvenli ve yardım almadan kullanabilecekleri binalar, kaldırımlar, yaya geçitleri, otoparklar ve toplu taşıma araçlarına ihtiyaç duyduklarını belirtti. Bu kapsamda belediye başkanlarına büyük görevler düştüğünü ifade eden İslam, belediyelerin planlama, tasarım, inşaat, imalat, ruhsatlandırma ve denetleme faaliyetlerinde erişilebilirlik ilkelerinin yerine getirilmesi gerektiğini anımsattı.

 

Erişilebilir, engelsiz ve çağdaş kentlerin engelliler ve yaşlıların yanında hamileler, Bebek arabalılar, çocuklar ve geçici engelliler gibi toplumun tüm kesimlerinin de yaşam kalitesini yükselteceğine vurgu yapan İslam, belediye başkanlarının görevleri süresince kentsel hizmetler ve yapılı çevreye ilişkin yürüttükleri çalışmalarda Türk Standartları Enstitüsü'nün erişilebilirlik standartlarına ve mevzuata uymaları gereğine dikkati çekti. 

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak yerel yönetimlere yapacakları çalışmalarda her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydeden İslam, belediye başkanlarına engelli ve yaşlıları dikkate alarak yapacakları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 



Toki Haber


Geri Dön