04 / 05 / 2024

engelliler için yol düzenlemeleri

engelliler için yol düzenlemeleri

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, görme ve ortopedik engelliler için yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya 3 soru sordu.

Yurt dışından ev almak isteyenler için önümüzdeki 6 ayı iyi takip edin uyarısı!

Independent Mortgage emlak yatırımcılarına önümüzdeki 6 ayda piyasaları yakından takip etmeleri tavsiye ederek, doğru zaman için yol haritasını paylaştı.

İşlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için kiralama yönteminde yol haritası belli oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması için yol haritasını oluşturdu.

İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı! Yeni dönüşüm için 4 kritik adım!

Türkiye'de olası depremlere karşın kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı. İşte yeni dönüşüm için 4 kritik adım...

Sanayide düşük karbonlu üretim için yol haritası hazırlığı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında sınırda karbon düzenlemesine tabi olacak düşük karbonlu üretime yönelik çalışma yaptıklarını belirterek, "Demir-çelik, alüminyum, çimento ve gübre sektörleri için yol haritası çalışmaları bitme aşamasında" dedi.

Uzmanlardan ‘depremzede’ için hukuki yol haritası! 30 yıl geçse de konut sahibi dava açıp hakkını arayabilir!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedeler yaralarını sarmaya çalışırken, ağır yıkımlarda sorumluluğu veya kusurları bulunan bazı müteahhitler de gözaltına alınmaya başladı. Olayı hukuki boyuttan değerlendiren uzmanlar depremzedeler için hukuki yol haritası çıkardı.

Engelliler için bir desteğin tutarı daha arttı! Hemen bakın!

Engelliler için verilen bir desteğin tutarında daha artış yapıldı. Buna göre engelliler için özel eğitim kurumlarıyla rehabilitasyon merkezlerinde verilen eğitim desteğinin tutarı artırıldı.

EYT’liler için atılacak adımlar belli oldu. Tüm EYT’lilerin gözü bu haberde

EYT’liler için yol haritası belirlendi. 5 aşamadan oluşan maddelere göre, Emeklilikte Yaşa Takılanlar için atılacak adımlar da netlik kazandı. 8 Eylül 1999 öncesinde ilk kez sigortalı olarak işe başlayanlar için gerçekleştirilecek çalışmanın detayları ise haberimizde…

Konut fiyatları için yol haritası belirleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomide yol haritasının belirleneceğini dile getirerek konut fiyatlarının aşağı çekilmesi için gerekli adımların atılacağını dile getirdi. 

İstanbul'da deprem için yol haritası belirleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde Deprem ve Doğal Afet Komisyonu ile İstanbul’da kentsel dönüşüm ve deprem konusundaki yol haritasının belirlenmesi için toplantı gerçekleşti. 

Bayraklı'da kentsel dönüşüm için yol haritası belirlenecek! 

İzmir Bayraklı Belediyesi kentsel dönüşüm için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) üyeleriyle bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşümde izlenecek adımlar hakkında görüşleri değerlendirdi. 

Mülk sahipleri için yol haritası!

Kira geliri olan mülk sahipleri için vergi ve beyanname dönemi başladı. Ev sahipleri evden çıkmadan tüm işlemlerini internetten tamamlayabiliyor. İşte 10 maddede internetten beyanname doldurma...

Ahmet Aras: Deprem için yol haritası çıkaracağız!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada, İzmir depreminin kendileri için bir deneyim olduğunu, Bodrum’da yaşanacak olası bir deprem sonrası neler yapılacağını koordine edeceklerini belirterek yeni bir yol haritası çıkaracaklarını belirtti.

Riskli binada oturan ve evini yenilemek isteyenler için yol haritası!

İzmir'de yaşanan deprem acı gerçeği ortaya çıkardı. Riskli binada oturan ve evini yenilemek isteyenler için nasıl bir yol haritası izlenmesi gerekiyor. İşte 10 adımda kentsel dönüşüm...

engelliler için yol düzenlemeleri Haberi

engelliler için yol düzenlemeleri


Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, görme ve ortopedik engelliler için yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya 3 soru sordu.


Gürer'in soruları


1- Engelliler dikkate alınarak elektrik direklerinin, trafik levhalarının dikilmesinde belirli bir standart getirilmesi için yapılan çalışma hangi il ve ilçede tamamlanmıştır ya da var mıdır?


2- Görme engellilerin ve ortopedik engellilerin yürümelerine engel olmaması için kaldırım kenarına aynı aralıklarla ve aynı hizada dikilmesine yönelik çalışma hangi il ve ilçe merkezinde yapılmıştır?


3- Ağaçların alt dallarının görme engellinin başına çarpmaması, ağaç gövdelerinin etrafının geniş çemberlerle çevrilmesi ile ilgili çalışma yapan kaç belediye vardır?Hangi belediyeler bu yönde çalışmalarını...