03 / 08 / 2024

engellilere özel inşa edilen evler

engellilere özel inşa edilen evler

Belediye Plan ve Proje Müdürü Şenkal, " Yeni yapılacak turizm yapılarını, resmi binaları engelliremizin kullanabilecekleri şekilde yaptırıyoruz " şeklinde ifadelerde bulundu.

Kan donduran gerçek bilirkişi raporunda ortaya çıktı: O binayı 6 kat izni ile 12 kat inşa etmişler!

Diyarbakır'da asrın felaketi olarak belirtilen depremlerde yıkılması sonucu 48 kişinin hayatını kaybettiği Sözel Apartmanı'nın 6 kat izin ile 12 kat olarak inşa edildiği ortaya çıktı.

Bakan Kurum açıkladı: Her şehre özel konutlar inşa edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca her kente özel konutlar inşa edeceklerini söyledi.

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından çok önemli bir çağrı geldi. Depremin rant kapısı değil, beka sorunu olduğunu Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, depremin vurduğu 10 ile özel gayrimenkul yatırım fonu kurulması için çağrı yaptı. İşte detaylar…

1999 depreminden sonra toplanan deprem vergisi yine gündemde! 800 bin konut inşa edilebilirdi...

Türkiye’de meydana gelen her büyük depremin ardından kamuoyunda ‘deprem vergisi’ adıyla bilinen Özel İletişim Vergisi’nin (ÖİV) nereye harcandığı sorusu gündem oluyor. Toplanan vergilerle 800 bin konutun inşa edilebileceği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar...

İstanbul Valiliği'nden son dakika kar uyarısı! İşte valiliğin açıkladığı 8 maddelik kararlar…

İstanbul’da beklenen Aybar Kar Fırtınası nedeniyle İstanbul Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 8 madde hâlinde paylaştığı bir dizi önlemler aldı. Valiliğin açıkladığı 8 maddelik kararda okullar, üniversiteler, özel ve resmî eğitim kurumları 14 Mart’a kadar tatil edildi.

TOKİ Elazığ'da dere yatağına konut inşa etti iddiası!

TOKİ'nin Elazığ'da dere yatağına deprem konutu inşa ettiği iddia edildi. Elazığ İl Özel İdaresinde ismini vermek istemeyen bir yetkili konuya ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

Sultangazi'de inşa edilen huzurevi özelleştirildi!

Sultangazi Belediyesi tarafından inşa edilen huzurevi planlama aşamasında özelleştirildi. Huzurevi için hazırladığı imar planına "Fonksiyonların tamamı özel teşebbüslerce yapılabilir" notu ekledi.

Lefkoşa'ya ‘Özel İsrail Hastanesi’ inşa edilecek!

Lefkoşa'nın Rum kesimine ‘Özel İsrail Hastanesi’ inşa edilecek. Hastane kompleksi 150 milyon Euro’yu aşan bir yatırım bedeliyle hayata geçirilecek.

Gaziantep'te kanser hastaları için tesis inşa ediliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep'te kanser hastalarına özel medikal sanayi tesisi inşa edildiğini açıkladı.

Özel okul açmak için '500 metrekarelik bahçe koşulu' getirildi!

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan mevzuat düzenlemesinde yer alan yeni maddeye göre özel okul açılabilmesi için en az 500 metrekare bahçeye sahip olunması gerekecek...

Katar'da FIFA Dünya Kupası'na özel '2022' şeklinde bina inşa edildi!

Katar, 2022'de FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak. Katar'da 2022 Dünya Kupası'na özel inşa edilen '2022' şeklinde bina hizmete açıldı...

TOKİ 1.406 yeni konut inşa ettirecek!

TOKİ Temmuz 2019'da 6 şehirde toplam 1.406 adet konut inşa ettirecek. Dar ve orta gelir gurubuna özel satışa sunulması beklenen konutlar için ihaleler farklı günlerde yapılacak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ vasıtasıyla 840 bin konut inşa ettik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla 840 bin konut inşa ederek özel sektöre örnek teşkil eden bir şehircilik hamlesi başlattıklarını söyledi. 

engellilere özel inşa edilen evler Haberi

engellilere özel inşa edilen evler

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile Alanya Belediyesi işbirliğinde ALTSO Konferans Salonu’nda ‘Alanya Belediyesi Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri’ konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Alanya Belediyesi İmar Müdürü Murat Satı, Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürü İlker Şenkal, ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda ALTSO üyesi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkan Yardımcısı Serdar Uygun, Büyükşehir Yasası’ndan önce 16 beldenin hepsinde farklı imar uygulamalarının olduğunu söyledi. Farklı imar uygulamalarından dolayı da sık sık müteahhitlerden şikayet aldıklarını belirten Uygun, “Büyükşehir Yasası’yla birlikte beldelerin mahalleye dönüşmesiyle artık tek tip imar uygulamasına geçildi. Bu sayede de Alanya’nın beldelerinde uygulanan farklı imar uygulamaları ortadan kalktı” dedi.


UYGUN: “YENİLİKLERİ KADEME KADEME ÖĞRENİYORUZ”

Uygun, “Büyükşehir Yasası’na geçiş döneminde hayatımıza çok sayıda uygulama girdi. Bunlar hepimiz için yeni...