02 / 05 / 2024

enka rusya projeleri

enka rusya projeleri

Düşen Rus uçağı nedeniyle ticaret silahını çeken Putin, Türkiye'ye yönelik hazırlanan yaptırım paketini imzaladı. Buna göre Türk şirketlerinin operasyonları ve ithalat kısıtlanacak, Türk vatandaşlarının işe alımı yasaklanacak...

Rusya'nın ticari emlak kralları belli oldu: Bakın listede hangi Türk şirketi var!

Forbes'in Rusça versiyonu, 2024 yılında yapılan "Rusya'nın ticari emlak kralları" araştırmasının merakla beklenen sonuçlarını yayınladı. Yayımlanan sonuçlara göre Enka, uzun zamandır sürdürdüğü başarısını devam ederek, bu defa listede 5. sırada yer aldı.

Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da! Emlak projeleri binlerce ziyaretçi ile buluşacak!

Gayrimenkul sektörü, bölgenin en büyük Uluslararası Emlak Fuarı olan ReExpo’da Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da gerçekleştirilecek.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin, Ocak-Şubat sürecinde yurt dışında 1 milyar 69 milyon 975 bin dolar bedelinde iş üstlendiği açıklandı. 

Rusya'da Kovid-19'la inşaat sektöründe ne değişti?

Rusya’da Kovid-19 salgını sonrası başlayan kriz ve kısıtlamalar, gayrimenkul yatırımcısı şirketlerinin yeni projeleri rafa kaldırmasına sebep oluyor. Alışveriş merkezi projelerinden vazgeçen bazı şirketler, konut inşaatına yöneldi.

Rusya'da inşaat sektörüne yeni konut dopingi!

Rusya'da devletin yıllık yüzde 6,5 faiz oranıyla konut kredisi desteği sunması ve hazır konut satışlarında rekor artış yaşanması inşaat şirketlerinin yeni projeleri hızlandırmasına sebep oldu. 

Rusya'da emlak yatırımlarına Kovid-19 freni!

Koronavirüs Rusya'da emlak yatırımlarının ertelenmesine sebep oluyor. Şirketlerin çoğu projeleri erteliyor ya da tamamen vazgeçiyor...

Enka İnşaat ve Chubb Corportaion arasında 400 milyon dolarlık dava!

Rusya’nın Krasnoyarsk Bölgesi’ndeki Sharypovo kenti yakınlarında 800 MW’lık Berezovskaya Kömürlü Elektrik Santrali'nin yapılması için Enka İnşaat ile anlaşıldı. Ancak santralde yaşanan yangın ve milyon dolarlık sigorta ödemesi davaya konu oldu. 

Rusya’da konut projeleri azaldı!

Rusya’da inşaat sektöründe finansman modelinin değişmesinin ardından konut projelerinde düşüş yaşandı. 2020 yılında inşaat halinde olan konut projelerinin toplam alanının 107,5 milyon metrekare olduğu belirtildi.

Rusya’nın dev projeleri için Türk müteahhitlere davet!

Türk yatırımcılar için Rusya’nın cazip bir ülke olduğunu söyleyen Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov, “Türk şirketleri Rusya’nın ithalat hacmindeki paylarını artırmak istiyorsa sadece Moskova’da değil, ülkenin tüm bölgelerinde aktif şekilde yer almalıdır” dedi.

Ant Yapı'nın Rusya'daki gurur projeleri!

Ant Yapı Rusya'da bugüne kadar bir çok projeye imza attı. İşte Ant Yapı'nın Rusya'daki gurur projeler...

Rusya ile yeni dönem Enka İnşaat'ı olumlu etkileyecek!

Rusya ile yeni dönemin yükselen şirketleri Piyasalar, MoodyVin not değişimine gitmemesi ve Türkiye-Rusya ilişkilerindeki adımlarla olumlu fiyatlandı. Bu sürecin; THY, TAV, Şişecam ve iştirakleri, Enka İnşaat gibi şirketleri olumlu etkileyeceği de belirtiliyor.

Türk müteahhitlerin Rusya sıkıntısı!

Türk müteahhitlik firmaları en büyük pazarları Rusya'da yeni iş alamaz duruma geldi. Sadece mevcut projeleri sürdüren müteahhitlerin, Rusya nedeniyle 4-5 milyar dolarlık kayıp yaşaması olası...

Şarık Tara Rusya’nın emlak zenginleri arasında yer aldı!

Forbes dergisinin Rusça versiyonu, Rusya’nın emlak zenginlerini belirlediği araştırmasını yineledi. Kriz yüzünden ilk kez geçen yıl kira gelirlerinin yüzde 25 gerilediğine dikkat çekildi. Enka listenin altıncı sırasında yer alıyor.

enka rusya projeleri Haberi

enka rusya projeleri


Düşürülen Rus uçağı nedeniyle ticaret silahını çeken Rus Hükümeti, Türkiye'ye karşı ekonomik tedbirleri içeren paket hazırladı. Putin'in imzaladığı yaptırım paketi, dün yürürlüğe girdi. Buna göre tedbir maddeleri şöyle: 


1) Merkezi Türkiye'de bulunan ve hukuken Türkiye'ye bağlı firmaların Rusya'da güvenliği ilgilendiren alanlarda faaliyet yürütmesi yasaklanıyor. 


2) 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarının Rusya'da işe alınmasına yasak getiriliyor. Bu arada 31 Aralık 2015 tarihine kadar işveren ile imzalanmış sözleşmesi i bulunanlar Türk işçiler çalışmaya devam edebilecek. 


3) Türkiye'de üretilmiş belirli ürünlere Rusya'ya giriş yasağı getiriliyor. Yasağa dahil olacak ürünlerin Rusya hükümeti tarafından daha sonra belirlenecek listede duyurulması öngörülüyor. 


4) Rusya'ya taşımacılık yapan araçlar, sıkı kontrol ve denetim altına alınacak. Ayrıca Rusya tur operatörlerinden Türkiye'ye tur satmaktan kaçınmaları isteniyor. 


5) İki ülke arasında sefer sayısı uçuşlar...