05 / 05 / 2024

Ensar Öğüt imar kanunu değişikliği

Ensar Öğüt imar kanunu değişikliği

İmar Kanunu'nda yapılacak değişiklikle cemevlerine de yer ayrılmasını öngören kanun teklifinin gündeme alınmaması nedeniyle CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda söz aldı...

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

İmar affı müteahhitleri kurtaracak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Yaşanan deprem felaketinin ardından gözler yine müteahhitlere çevrilirken, yıkılan 10 ildeki binaları yapan bu kişiler de tek tek göz altına alınmaya başladı. Peki müteahhitler, 2018 yılında çıkarılan imar affı ile kurtulabilir mi? İşte yanıtı…

The Economist'ten Kahramanmaraş depremi analizi: İmar affı durumu kötüleştirdi!

The Economist, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 şehri etkileyen depremden sonra Türkiye'deki inşaat endüstrisi ile ilgili bir analize imza attı. Analizde, imar affının durumu kötüleştirdiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Depremden etkilenen 10 ilin imar barışı bilançosu belli oldu: 2018'de 294 bin 166 binaya yapı kayıt belgesi verildi!

6 Şubat tarihinde Türkiye'yi sarsan ve 10 şehirde büyük yıkıma sebep olan depremle beraber 2018'de çıkarılan imar affı yeniden gündem oldu. İşte detaylar...

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin imar durumunda son dakika!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş.'nin Kartal arazisinin imar durumu ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o son dakika gelişmesi...

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Türker Proje Gayrimenkul'den Kartal arazisi imar durumu açıklaması!

Türker Proje Gayrimenkul'ün bugün gerçekleştireceği toplantının gündeminde Kartal arazisinin imar planları yer alacak. 

Azerbaycan'dan Türkiye açıklaması: Karabağ'ın imarında rol oynuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'a yaptığı ziyaretten memnuniyetlerini anlatan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, "Türkiye, Karabağ'ın imarında ciddi rol oynuyor" dedi.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar raporları İBB'den onay bekliyor!

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin de yer aldığı 12 alt bölgeye ait, 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarıyla ilgili plan notları ve tasarım kodu kitapçıkları İBB'den onay bekliyor.

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetleri tam gaz!

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yaptığı açıklamada Fırat'ın batısında ve doğusunda Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetlerinin son hızla devam ettiğini söyledi.

Ensar Öğüt imar kanunu değişikliği Haberi

Ensar Öğüt imar kanunu değişikliği

İmar Kanunu'nda yapılacak değişiklikle cemevlerine de yer ayrılmasını öngören kanun teklifinin gündeme alınmaması nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "Kürtler kendi haklarını alabilmek için dağa çıktı. Aleviler, Çerkezler, Türkiye'de yaşayan diğer etnik yapıdaki insanların haklarını alabilmek için dağa mı çıkması gerekir?" dedi. Öğüt, Çerkezlerin kahraman olarak gördüğü Çerkez Ethem'in mezarının da Türkiye'ye getirilmesini istedi "Bu ülkede yaşayan Gürcülerin, Arapların, Lazların, Kürtlerin ve diğer halkların kardeşçe, barış içinde yaşayabilmesi için niye hakları verilmiyor? Bugün ülkede bir Çerkez Ethem gerçeği varsa Çerkez Ethem'in mezarı niye Ürdün'de kalıyor?" dedi. Öğüt, Ahmet Kaya, Yılmaz Güney ve Nâzım Hikmet'in mezarlarının da Türkiye'ye getirilmesini, Mehmet Akif Ersoy'un da itibarının iade edilmesini istedi.


Habertürk...