19 / 07 / 2024

EPDK yeni ayar

EPDK yeni ayar

Tüketicilerin sayaç birleştirme ve/veya ayrıştırmaya ilişkin talepleri teknik imkansızlık durumu haricinde dağıtım şirketi tarafından yerine getirilecek, teknik imkansızlık durumunda kararı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) verecek.

Uzmanı açıkladı: Türkiye’de altın kültürü değişiyor! Altında yeni ayar dönemi…

Altında beklenen ralli başladı. Düğün mevsiminin başlamasıyla birlikte yatırımcıların yanı sıra vatandaşın da altına olan ilgisinin arttı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye’de altın kültürünün değiştiğini söyledi. İşte Türkiye’de yeni ayar dönemi.  

Dolar yatırımcısına soğuk duş! Dolara yeni ayar geliyor! Selçuk Geçer son dolar yorumu!

Dolar kuru düşmeye devam ediyor. Yatırımcılar dolar almaya devam ederken, Selçuk Geçer'den son dolar yorumu geldi. Geçer, yatırımcıları bekleyen yeni düzenlemeyi açıkladı. 

Kapalıçarşı'da altın fiyatları son dakika! 24 ayar gram altın, çeyrek altın fiyatı ve gremse altın kaç lira? 

Milyonlarca yatırımcı Kapalıçarşı'da altın fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Altın, yeni hafta da düşmeye devam ediyor. Peki 24 ayar gram altın, çeyrek altın fiyatı ve gremse altın kaç lira? 13 Mayıs 2024 altın fiyatları.

22, 18 ve 14 ayar bilezik fiyatları düştü! 10 gram 22 ayar bilezik ne kadar oldu? Başak burma bilezik kaç TL? 

Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı. Altının gramı gerilerken, 22, 18 ve 14 ayar bilezik fiyatları da düştü. Peki 10 gram 22 ayar bilezik ne kadar oldu? Başak burma bilezik kaç TL? 22 Nisan 2024 bilezik fiyatları.

2024 gram altın 24 ayar fiyatı resmen uçtu! Altın yeni rekora koşuyor! 5 Mart 2024 son dakika altın fiyatları

Altın almak isteyen yatırımcılar altın fiyatlarını araştırıyor. Yatırımcıların en çok satın aldığı 24 ayar gram altın fiyatı ise en çok merak edilenler arasında. Peki 2024 gram altın 24 ayar ne kadar? Çeyrek altın bugün kaç TL? 5 Mart 2024 altın fiyatları.

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

''Benim maaşım neden düşük?'' diyen EYT'liler dikkat! Ne yapılması gerekiyor? Ücretlerde yeni ayar!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kapsamında emekli olan milyonlarca kişinin arasında maaşını düşük bulanlar yer alıyor. Peki ''Benim maaşım neden düşük?'' diyen EYT'liler ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

24 ayar altında şok gelişme! Meğer kandırılıyormuşuz... Altına 'ayar' verecek yeni sistem geliyor!

Altında sahte ve sahtekarlık haberleri her geçen gün artıyor. Özellikle kuyumculardan 24 ayar diye alınan altınların gerçekten 24 ayar olup olmadığı bilinmezken, vatandaşlar çeşitli sahtekarlıklarla karşılaşıyor. 

Fahiş konut aidatlarına yeni ayar! Çözüm için maddeler peş peşe sıralandı!

Son dönemde konut ve kira ile beraber yükselen konut aidatlarına yeni ayar. Bu kapsamda yöneticiler için  eğitim ve sınav şart olacak, sertifika zorunluluğu ve ‘adli sicil’ kuralı getirilecek. İşte detaylar...

EPDK’dan yeni açıklama! Faturalarınızı kontrol edin! Artık faturalar böyle gelecek!

EPDK’dan yeni bir açıklama geldi. Doğalgaz indiriminin kapsamı belirlendi. Faturanızı kontrol edebilirsiniz. İşte detaylar...

Altının 1240 TL olacağını bilen ünlü ekonomistten herkesi heyecanlandıracak yeni tahminler!

Gram altının yeni rekorunu kırmasından sonra hareketli grafik çizmeye devam ediyor. Ons altın yükselişiyle rekor seviyeye erişen gram altın fiyatıyla çeyrek altın, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını yatırımcılar tarafından en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor.

EPDK duyurdu! Elektrikte indirim! Hemen bakın!

EPDK’dan yeni açıklama. Elektrik fiyatı için yeni indirim geldi. İşte detaylar!

EPDK afet bölgesi için yeni kararı duyurdu! Bedel alınmayacak!

11 ili etkisi altına alan ve büyük can kayıplarına sebep olan Kahramanmaraş depreminin akabinden deprem bölgesinin kalkınması için çabalar tüm hızıyla devam ediyor. EPDK tarafından yapılan açıklama OHAL süresi boyunca geçerli olacak kararları duyurdu.

EPDK yeni ayar Haberi

EPDK yeni ayar

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kararına göre, tüketicilerin sayaç birleştirme ve/veya ayrıştırmaya ilişkin talepleri teknik imkansızlık durumu haricinde dağıtım şirketi tarafından yerine getirilecek, teknik imkansızlık durumunda kararı EPDK verecek.


EPDK'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre, tüketicilerin sayaç birleştirme ve/veya ayrıştırmaya ilişkin talepleri teknik imkansızlık durumu haricinde dağıtım şirketi tarafından yerine getirilecek. Teknik imkansızlık bulunması halinde dağıtım şirketleri bu konuda tüketiciyi yazılı olarak bilgilendirecek ve tüketici tarafından itirazda bulunulması halinde konu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna sunulacak. Kurum tarafından verilecek karara göre işlem yapılacak.


Sayaç birleştirme/ayrıştırma işlemi tüketicinin tercihine bağlı olarak dağıtım şirketine veya sertifikalı firmalara yaptırılacak. 


Tüketicinin söz konusu işlemi dağıtım şirketine yaptırması durumunda, oluşacak/oluşan maliyetleri ispat edici belgelerle tüketiciye bildirilecek ve tüketicinin maliyetlere ilişkin ödemeyi yapması durumunda birleştirme/ayrıştırma işlemleri...