05 / 05 / 2024

ercan havalimanı sahibi

ercan havalimanı sahibi

Ercan İhalesi'nde açık arttırma yapıldı.İhaleyi yüzde 47.80 ciro paylaşımı öneren Taşyapı İnşaat Şirketi kazandı.

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan havalimanının açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde yapacak.

İGA İstanbul Havalimanı üst üste 3. kez 'yılın havalimanı' ödülünü aldı!

İGA İstanbul Havalimanı, dünya havacılık sektörünün önde gelen ödüllerinden biri olarak bilinen Air Transport Awards ödüllerinde, 2021 ve 2022 senelerinden sonra bu sene de “Yılın Havalimanı” ödülünün sahibi oldu. İşte detaylar...

YDA İnşaat, YDA Havalimanı hisselerini 140 milyon Euro'ya Ferrovial Airports International SE'ye devrediyor!

YDA İnşaat'ın yüzde 65, hakim ortaklarının ise yüzde 35 oranında pay sahibi olduğu YDA Havalimanı hisselerinin yüzde 60'ının 2.5 yıla yayılan bir ödeme takvimiyle 140 milyon Euro'ya Ferrovial Airports International SE'ye devrine ilişkin 16 Şubat 'ta hisse devir sözleşmesi imzaladı.

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ne zaman açılacak?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, inşaat sürecinin hız kesmeden devam ettiği Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinin açılış tarihini açıkladı.

Çukurova Havalimanı inşaatında son durum ne?

Çukurova Havalimanı, yarım kalan inşaatı ile hayal kırıklığı yarattı. İlk projenin sahibi Emre Arolat Mimarlık, proje üzerinde değişiklik yapılması konusunda bilgileri olmadığını, ortaya çıkabilecek yapısal güvenlik zafiyetlerinden dolayı sorumluluk kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Ercan Malkoç'tan koronavirüsten etkilenen kiracılarına jest!

İş insanı Ercan Malkoç, sahibi olduğu alışveriş merkezinde koronavirüs salgınından işleri olumsuz etkilenen 30 kiracısından Nisan ayında kira almayacak

TAV Havalimanları'nın Kazakistan Almatı Havalimanı görüşmeleri devam ediyor! 

TAV Havalimanları Holding, TAV'ın ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyumun, Kazakistan Almatı Uluslararası Havalimanı'nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmelerine devam edildiğini açıkladı...

TAV'ın Almatı Havalimanı görüşmeleri devam ediyor!

​​​​​​​TAV Havalimanları Holdin ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyum, Kazakistan Almatı Uluslararası Havalimanı'nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmeleri devam ediyor...

TAV, Almati Havalimanı'nı satın almak için düğmeye bastı!

TAV Havalimanları Holding ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyum, Kazakistan Almati Uluslararası Havalimanı'nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmelerine başladığını açıkladı...

Atina Havalimanı'nın yüzde 30'u satılıyor!

Yunanistan'ın en büyük havalimanı olan ve 2001'de 2.1 milyar Euro maliyetle inşa edilen Atina'nın Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'nın sahibi olan kamu - özel teşekkülü AIA'nın yüzde 30'u özelleştirilecek. Yunan Özelleştirme İdaresi TAIPED 30 Eylül'e kadar talep toplayacak.

İstanbul Havalimanı'na Özel Başarı Ödülü!

İstanbul Havalimanı,dünyada turizm sektörünün en prestijli yayınlarından Global Traveler'ın Leisure Lifestyle tarafından verilen ‘Üstün Yenilik’ kategorisinde ‘Özel Başarı Ödülü’nün sahibi oldu. 

Park Inn by Radisson İstanbul yeni havalimanının ilk oteli oldu!

Silk & Cashmere mağazalarının sahibi Ayşen Zamanpur'un ortağı ve eşi Bijen Zamanpur, yeni açılan İstanbul Havalimanı yolcularına hizmet verecek ilk otel olan Park Inn by Radisson İstanbul'un sahibi oldu.

İstanbul Yeni Havalimanı için bilet fiyatları belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı biletleri satışa çıktı. Buna göre THY, Ankara, Antalya, İzmir’e 59, Ercan’a 179 TL ve Bakü’ye 99 dolara uçacak.

ercan havalimanı sahibi Haberi

ercan havalimanı sahibi

KKTC tarihinin en büyük ve önemli ihalesi olarak nitelenen Ercan Havalimanı’nın 25 yılığına işletme hakkının devredilmesi için açılan ihaleyi, yüzde 47.80 ciro paylaşım oranı teklifi sunan “Taşyapı İnşaat Taahüd Sanayi ve Ticaret A.Ş. Terminal Yapı ve Tic. Ltd. Şti” kazandı.


Merkezi İhale Komisyonu’nun sabah saat 10.00’daki toplantısında sunulan 4 teklifin Teknik Alt Komite tarafından şartnameye uygunluk değerlendirmesi saat 20.30’da tamamlandı.


Değerlendirmenin daha erken biteceği ve komisyonun saat 18.00’de toplanacağı bilgisi alan firma yetkilileri ile basın mensupları, uzun süre bekledi. İhale KKTC’de yayın yapan birçok televizyon kanalında canlı yayımlandı.


Saat 20.35’te Selim Gökbörü başkanlığında toplanan Merkezi İhale Komisyonu teknik değerlendirme raporlarını inceleyerek 4 firmanın da ihaleye devam edeceğini açıkladı.


Daha sonra tekliflerin üçe düşürülmesi için kapalı zarf usulüyle 5 dakikalık süre içinde yeni teklifler...