18 / 05 / 2024

Erciş ve Midyat il mi olacak

Erciş ve Midyat il mi olacak

İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın, bazı ilçelerin il olacağı yönündeki iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Yalçın sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

Van Gölü'nün doğusu için son dakika deprem uyarısı: Muradiye, Çaldıran, Özalp ve Erciş riskte!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) Doç. Dr. Hamdi Alkan, 1970 ile 2022 seneleri arasıdna Van Gölü ve civarında 14 bin 178 depremin kaydedildiğini belirtti ve riskli bölgeleri tek tek sıraladı. İşte detaylar...

Midyat Belediyesi 3 adet arsayı satışa çıkardı! İşte yüzölçümü bilgileri ve fiyatı...

Mardin Midyat Belediyesi, 2’si tarla olmak üzere toplam 3 adet arsayı satışa çıkardı. Tarlaların imarsız ve diğer arsanın da A-2 imarlı olduğu öğrenilirken, ihale tarihinin 2 Kasım olmasına karar verildi.

TOKİ Mardin projesinde son dakika müjdesi! Midyat'a tam 354 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mardin projesinde son dakika müjdesi geldi. Midyat'a tam 354 konutluk yeni proje geliyor...

TOKİ Mardin Midyat’ta 240 taksitle! 6 soruda TOKİ Midyat!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları Çarşamba günü itibarıyla başladı. TOKİ 250 bin Konut Projeleri tamamında Mardin’de de yeni projeler yer almış olacak. Peki, TOKİ Mardin Midyat Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Midyat Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Midyat Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Mardin Midyat Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Midyat Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Midyat'ın o mahalleleri için kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin ili, Midyat ilçesi, Acırlı, Akçakaya, Bağlar, Işıklar ve Ulucami mahallerinde yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Mardin Midyat'ta kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin Midyat'ta yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Arşın Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arşın Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Emrullah Ciğerci ve Gökhan Tekin ortaklığında kuruldu.

TOKİ Mardin Midyat 80 konut ihalesi yarın!

Mardin İli Midyat İlçesi Akçakaya Mahallesi Jandarma Komutanlığı 80 Adet Konut (Lojman) ve 1 Adet Sosyal Tesis İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Mardin Midyat'a 80 yeni lojman!

Mardin İli Midyat İlçesi Akçakaya Mahallesi Jandarma Komutanlığı 80 Adet Konut (Lojman) ve 1 Adet Sosyal Tesis İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 22 Aralık 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ Van Erciş 24 derslikli okul ihalesi bugün!

Van İli, Erciş İlçesi, Latifiye Mahallesi 24 Derslikli Eğitim Yapısı ve 200 Kişilik Pansiyon Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 11:30'da yapılacak.

Erciş ve Midyat il mi olacak Haberi

Erciş ve Midyat il mi olacak


İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın, bazı ilçelerin il olacağı yönündeki iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Yalçın sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.


Yalçın önergesinde "Cumhuriyetin kurtuluş yıllarında vilayet olan Siverek, 1926'da çıkan bir yasa ile il statüsü elinden alınarak ilçe yapılmıştır. Gerek nüfusu, gerek yüzölçümü ile geniş yerleşim alanları ve sosyal yapısı ile birçok ilden daha büyük olan Siverek, il düzeyinde iken ilçe idaresi ile idare edilmekle ciddi sıkıntılar yaşamakta, yeterli hizmeti alamamaktadır." dedi. 


Son günlerde gündeme düşen Erciş ve Midyat ilçelerinin il olması haberleri, Siverek'in de il olmayı hak etmesine ve siyasiler tarafından defalarca il olma sözü almasına rağmen gündemde yer almamasının Siverek halkını yaraladığını ifade eden Yalçın 4 soru sordu.


Yalçın'ın soruları


1- Erciş ve Midyat ilçelerinin il olacağı söylentileri doğru mudur?...