04 / 05 / 2024

Ergene Nehri kirlilik sorunu

Ergene Nehri kirlilik sorunu

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Nehri'ndeki kirliliğe ilişkin soru önergesi hazırladı. Yüceer, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak. Planlı bir döneme geçtik ve artık herkes istediği yere organize sanayi bölgesi kuramıyor.'' dedi.

Ergene Nehri mecliste konu oldu!

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Nehri'ndeki kirliliğe ilişkin soru önergesi hazırladı. Yüceer, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Ergene Nehri'nin Islah Edilmesi projesi 2019'da bitecek!

Türkiye'nin en büyük çevre yatırım projesi olan, Ergene nehrinin ıslah edilmesi projesi kapsamında yapılan tünel inşaatını basın mensupları ile birlikte gezen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Asi Nehri Köprüsü'nde sona yaklaşıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin aşlattığı çalışmalar kapsamında, Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin Defne İlçesi Balıklıdere Mahallesi’nde, Asi Nehri’nin iki yakasını birbirine bağlayan köprü yapımında sona yaklaşıldı.

Tuna Nehri'nin 3. köprülere ihtiyacı var!

KPMG’nin Romanya Başkanı Toader:"Tuna Nehri de az köprüye sahip ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi bir köprüye ihtiyaç var. Romanyalılar, Türkiye'ye olan turistik ilgilerini kaybetmedi" dedi.

Ergene Marmaracık Gölet Mesire Alanı yenileniyor!

Ergene Marmaracık Göleti Mesire alanına yürüyüş yolları, oturma alanları, 1 restaurant, 2 WC, otopark alanları, 2 adet çocuk oyun grubu, piknik masaları, barbeküler yapılacak.

Asi Nehri'nin yan duvarındaki oyuk risk yaratıyor!

Palladium Alışveriş Merkezi'nin hemen olduğu noktada, Asi Nehri'nin yan duvarında geçen sene yaşanan, ancak her hangi bir müdahale yapılmayan 'kırılma' ne kadarlık bir risk yaratıyor bilinmez ama, vatandaş bu görüntüden tedirgin!

Tekirdağ'da 24 derslikli Ergene İlköğretim Okulu inşaatının temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından “11 İlçeye 11 Okul Projesi” kapsamında Süleymanpaşa ve Kapaklı’dan sonra üçüncü okulun temeli Ergene ilçesinde atıldı.

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmalarında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Arıtma tesisleri, kollektörler, kanalizasyon sistemi 2016 yılında bitecek. Dolayısıyla 2017 yılında da deşarj bitecek. İnşallah 2017 yılı sonunda Ergene, renk de gidince, daha da gözle görülür bir hale gelecek" dedi.

Tekirdağ Ergene'de otobüs durakları yapılıyor!

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde, vatandaşların isteği üzerine belediye tarafından mahallelere otobüs duraklarının yapımına başlandı.

Antalya Alara Nehri’ne yapılacak HES için bilirkişi atandı!

Alara Nehri’nde HES için verilen ’ÇED Olumlu’ raporunun iptali için açılan davada bilirkişi, tarım ve sulamanın olumsuz etkileneceğini belirtti

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmaları sürüyor!

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında, Marmara Denizi'ne derin deşarj tünel inşaatına başlandı. Açılan 3 bin 600 metrelik tünelin 2,8 metre çapında olacağı açıklandı.

Ardahan Kura Nehri Köprüsü restore edilecek!

Ardahan kentinin sembollerinden biri olan Kura Nehri üzerindeki yaklaşık 110 yıllık çelik köprü, restore ettirilerek, yaya ulaşımının yanı sıra insanların sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği bir alana dönüştürülecek.

Ergene Nehri kirlilik sorunu Haberi

Ergene Nehri kirlilik sorunu


Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Nehri'ndeki kirliliğe ilişkin soru önergesi hazırladı. Yüceer, sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti.


Yüceer önergesinde "Doğanın içilebilir su kalitesinde armağan ettiği, Trakya’ya bir zamanlar hayat veren, can veren Ergene Nehri, evsel atıklar ve sanayi atıklarıyla kanser edecek kadar kirletilmiştir. 4. derece kirli su halini alan Ergene Nehri’nde tek bir canlı yaşamamaktadır.


Kirlilik öyle boyutlara ulaştırmıştır ki Edime Uzunköprü’de Ergene Nehri'ne atlayarak intihar eden 17 yaşındaki bir genci arayan AF AD ekipleri, dalgıç polisler kimyasal atık ve kansere yol açan yüksek derecedeki kirlilik nedeniyle su altına bile girememiştir. Aramalar botlarla su üzerinden yapılabilmiş; yapılan tespitlerde çamur tabakası ile kimyasal atıklar nedeniyle sonar cihazıyla dip aramasının uygun olmadığı tutanağa geçmiştir. 9 gün süren aramalardan sonuç çıkmamış gencin cesedi olaydan...