ergun bilge kim Haberi
Türkiye'de endüstriyel mutfak sektörünün, 1980'li yıllarda turizm sektörüne verilen teşviklerle gelişmeye başladığını belirten Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Bİlge, turizme yapılan her yatırımın, endüstriyel mutfak sektörünün gelişimine katkı sağladığını kaydetti. Bilge, "Son yıllarda Türkiye'de turizm potansiyelinin artmasıyla birlikte otel ve otel ekipmanları alanında kayda değer gelişmeler yaşandı ve endüstriyel mutfak sektöründe profesyonel firmaların sayısında artış gözlendi" dedi. Yiyecek ve içecek sektörünün hızla büyümesiyle birlikte, endüstriyel mutfağın da hızlı bir gelişim içinde olduğunu vurgulayan Ergun Bilge, "Sektör büyüdüğü için pazara da yeni oyuncular giriyor. Gastronomi sektörüyle paralel gelişen endüstriyel mutfak üreticileri, profesyonellere yeni ekipmanlar geliştiriyor. Bugün itibarıyla birçok üretici firmamız, ihracatını önemli oranda artırdı" diye konuştu. Firmaların hizmet konusunda...