02 / 05 / 2024

Erkan Yaşacan İzmir

Erkan Yaşacan İzmir

Sabah Gazetesi Egeli ekinde yer alan habere göre; İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Erkan Yaşacan, "Ne yazık ki kentimizde imar uygulamaları konusunda iflası yaşıyoruz" dedi

Erkan Yaşacan İzmir'de kentsel dönüşümü anlattı!

Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği'nin İzmir Ticaret Odası'nda düzenlediği İzmir'de Kentsel Dönüşüm konulu toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, kentsel dönüşümü anlattı...

Erkan Yaşacan: İzmir havadan Mogadişu'ya benziyor!

İzmir'i Somali'nin başkenti Mogadişu'ya benzeten Yaşacan ''Kaçak yapılaşma bazı bölgelerde yüzde 100'ü bulmuş. Kent merkezinin 4 bin 435 hektarlık alanında kentsel dönüşüm gerekiyor" diye konuştu...

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

Yıllardır sunuculuk yaptığı Survivor’dan aile özleminden dolayı ayrılan Alp Kırşan ve eşi Zeynep Kırşan İzmir'de restore ettikleri evde yaşıyor. İzmir'deki yeni evlerini takipçileri ile paylaşan Kırşan'ın evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

Buğra Gökce sordu: Kira fiyatlarından dolayı İstanbul'da ev bulamayan Gaye Erkan İzmir'de bulabilir miydi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın geçtiğimiz günlerde İstanbul'da kiralık ev bulamamasından dolayı annesinde yaşamaya başlaması üzerine Buğra Gökce "İzmir’e taşınsa uygun kiralık ev bulabilir miydi?" diye sordu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

Rıza Bey Apartmanı davası sanıklarından kağıt üzerinde imza savunması!

30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı davası sanıkları "kağıt üzerinde imza" savunması yaptı...

Sedimega İnşaat'tan İzmir'e 2 yeni proje!

Sedimega İnşaat, 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin vurduğu ve Kovid-19 sebebiyle yapı tercihlerinde değişimlerin yaşandığı İzmir'de yatırım değeri yüksek projeleri hayata geçiriyor. Sedimega İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, yeni projelerini açıkladı.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir için korkutan açıklama!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem ile büyük yıkımın yaşandığı İzmir'de depremler devam ediyor. 22 Haziran tarihinde 7 dakika aralıklarla Muğla Datça'nın açıklarında meydana gelen depremler, İzmir'in deprem riskini yeniden gündeme getirdi.

Hasar gören binalar güçlendirilmeli mi yıkılmalı mı?

Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, 30 Ekim tarihinde yaşanan İzmir depremi ardından herkesin güvenli konut arayışı içerisine girdiğini belirtti.

Çiğli Belediyesi yapı envanteri ve dijital arşiv oluşturacak!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 30 Ekim'de yaşanan İzmir depremi sonrası ilçede hasarlı bina tespit çalışmalarına katılan belediye görevlileri ve gönüllü mühendislerle online toplantıda buluşarak izlenecek yol haritasıyla ilgili fikir alışverişi yaptı. 

Güvenli yapı nedir?

Yaşanan İzmir depremi sonrası tekrar gündeme gelen “Güvenli Yapı” kavramını İnşaat Mühendisi Cemal Doğan anlattı.

İzmir'de yeni bir felakete yol açabilir!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, 30 Ekim'de yaşanan İzmir depreminin ardından Bayraklı ilçesinde bazı orman alanlarının evlerini kaybedenler için kalıcı konut yapılmak üzere 'orman' dışına çıkarılmasının yeni bir felakete sebep olabileceği belirtildi.

İzmir'deki depremin ardından vatandaşlar bölgeyi terk etti!

Ekim ayında yaşanan İzmir depreminin etkileri hala sürüyor. Gelen son dakika haberlerine göre, 115 kişinin hayatın kaybettiği ve binden fazla vatandaşın yaralandığı şiddetli deprem sonrası İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde taşınma işlemleri sürüyor.

Depremin Kuşadası bilançosu: 17 bina ağır, 314 bina orta hasarlı!

Sisam’ açıklarında yaşanan, İzmir’de yıkımlara sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin etkilediği Aydın Kuşadası’nda 2 bin 738 bina için hasar başvurusunda bulunuldu. Depremde ağır hasar gören 17 bina tahliye edildi.

İstanbul’daki riskli binaların yenilenmesi için 39 yıl gerekiyor!

30 Ekim tarihinde yaşanan İzmir depremi tüm Türkiye’yi yasa boğarken, depreme yönelik tedbir alınmadan inşa edilen binaları da yeniden gündeme getirdi.

Erkan Yaşacan İzmir Haberi

Erkan Yaşacan İzmir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşün konusunda İzmir'deki üst düzey yöneticisi Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Erkan Yaşacan ağır konuştu. İmar yönünden son 30 yılda İzmir'e ihanet edildiğini öne süren Yaşacan şöyle dedi: "Ne yazık ki İzmir'de imar yönünden iflası yaşıyoruz. Yani önüne gelenin istediği gibi bina yapabildiği bir süreç yaşanmış. İzmir'e gerçekten de imar yönünden ihanet edilmiş. Bu ihanet 1970'lerin sonundan başlayarak devam etmiş. Bizim hem bakanlık hem de yerel idare olarak amacımız bunu rehabilite ettirmek. Bunu rehabilitasyona sokmak. Tarihi binaların yıkılarak yerlerine hiçbir altyapıyı, yol genişliğini hesaba katmadan 8-9 katlı binaların yapılmış olduğunu göz önüne aldığınızda çok doğru bir ifade bence. Kentin her yerine bakın. Her yer parsellenmiş durumda. Herkes kafasına göre bir bina yapmış, planlar...