07 / 05 / 2024

erken hasar sistemi

erken hasar sistemi

Deprem bölgesi olan Türkiyede 81 ilimizin 55'i birinci derecede deprem bölgesinde yer alıyor. Deprem için erken uyarı sistemi getiriliyor. 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İzmir Tuzla Fayı'nın süresi doluyor! 7 büyüklüğünde deprem...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 sene önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerine dikkat çekti ve Tuzla Fayı'nı işaret ederek 7 büyüklüğünde deprem üretebileceğini söyledi. 

Deprem erken uyarı sistemi bina ve iş yerlerinden sonra cep telefonlarına geliyor!

Deprem erken uyarı sistemi Edis bina ve iş yerlerinden sonra şimdi de cep telefonları üzerinden de hizmete sunulacak.

Yerli ve milli deprem erken uyarı sistemi resmen kullanılmaya başlandı!

Akıllı sistemlere entegre edilen EDIS Deprem Erken Uyarı Sistemi, alışveriş merkezlerinden, sanayi şirketlerine, bankalardan, holding merkezlerine kadar pek çok alanda kullanılmaya başlandı.

Prof. Dr. Ahmet Serbes uyardı: Erken uyarı sistemi bir deprem tahmini değildir!

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem öncesi bazı cep telefonlarına deprem olacağı yönünde uyarı mesajı gitti. Telefonlara giden erken uyarı mesajıyla ilgili Prof. Dr. Ahmet Serbes, bu uygulamanın bir deprem tahmini olmadığını söyledi. 

İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansı yok! SON DAKİKA! Deprem erken uyarı sistemi nasıl olmalı? 

Prof. Dr. Haluk Özener, 5. Uluslararası Deprem Erken Uyarı Konferansı'nda İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansının olmadığına dikkat çekerek, uyarı sistemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Erken emeklilikte son dakika! Yaş şartı 56'ya iniyor! 

Emeklilik sistemi resmen değişiyor. Meclis açılır açılmaz merakla beklenen 2. Torba yasa ile primlerin ve yaş şartının düşürülmesi gündeme getirilecek. İşte erken emeklilik ile ilgili son dakika detayları...

Emeklilik 5 yıl öne çekiliyor! Tek tek açıklandı! Erken emekli olmak isteyenler dikkat! 

Emeklilik sistemi için atılacak adımlar merakla takip ediliyor. EYT düzenlemesinden yararlanamayan 2000 sonrası çalışanlar için emeklilik formülleri merak ediliyor. İşte erken emekli olmanın detayları... 

İstanbul'un deprem erken uyarı sistemi çalışıyor mu? Kandilli'den son dakika açıklaması!

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul'un deprem erken uyarı sisteminin çalışmadığını gündeme getirmişti. Peki İstanbul'un deprem erken uyarı sistemi çalışıyor mu? Kandilli Rasathanesi, açıklama yaparak sorun bulunmadığını açıkladı.

DASK'ın hasar ödemesi 1.5 milyar TL'ye ulaştı! Hasar ihbarı 314 bini geçti! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) yapılan hasar ihbar sayısı 314 bini geçerken, yapılan ödeme de 1.5 milyar TL'ye ulaştı. İşte ayrıntılar...

Vatandaşa büyük müjde! Artık zam yapılamayacak!

Merkez Bankası koordinasyonunda, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye, Ticaret, Tarım ve Orman Bakanlığı, TÜİK işbirliğiyle Erken Uyarı Sistemi 30 Eylül tarihine kadar hayata geçirilecek.

Kocaeli'ne deprem erken uyarı sistemi geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda Kocaeli'nde depreme yönelik yapılan çalışmaları anlattı. 

Fahiş fiyat alarmı çaldı! Gıda Komitesi harekete geçti!

Gıda Komitesi toplantısında, 3 bakanlığın ortak onayıyla Erken Uyarı Sistemi kurulacak. Tüm ürünler tarladan markete kadar kayıt altına alınarak, ürün fiyatındaki her eklenti takip edilecek.

Japonlar depremi erken uyarı sistemi ile önceden biliyor!

Japonlar güçlü bir depremin geldiğini ne kadar süre önce biliyor? Erken uyarı sistemi nedir, nasıl devreye girer? İşte Japonların deprem sırları...

erken hasar sistemi Haberi

erken hasar sistemi

Dünya Gazetesi yazarlarından Leyla İlhan bugünkü köşesinde ''Meksika örnek uyarı da Türkiye’ye örnek olur mu?'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, Leyla İlhan'ın yazısı.. 

Türkiye bir deprem ülkesi. 81 ilimizin 55'i birinci derecede deprem bölgesinde yer alıyor ve nüfusumuzun yine önemli bir bölümü de bu alanlarda yaşıyor. Dolayısıyla depremden kaçmamız mümkün değil, ancak önlem almamız mümkün.

Özellikle 1999 yılında Gölcük merkezli yaşanan deprem Türkiye’de bir bilinçlenme hareketi yarattı. Türkiye’de binaların depreme dayanıklı inşa edilmesi için yasal çalışmalar başladı ve konuda yol alınmaya başladı. Ancak deprem konusunda binaların depreme dayanıklı inşa edilmesi yanında belki sisteme eklenecek önemli bir ayrıntı daha var. O da erken uyarı sistemi. Örneğin Meksika bu sistemi kuran ülkelerden. Sistemin faydasını eylül ayında yaşanan 8.2’lik depremde gördü. Büyük bir deprem olmasına...