10 / 05 / 2024

Ertuğrul Menteşe özgeçmiş

Ertuğrul Menteşe özgeçmiş

Türkiye’de uygulanmış ilk uydu kent projelerinden birisi olan Ataköy 1. Kısım ve 2. Kısım’ların mimarı Ertuğrul Menteşe kimdir? Ertuğrul Menteşe, hangi projelere imza attı? İşte Ertuğrul Menteşe...

Ertuğrul Günay: Ilısu Baraj projesi baştan yanlıştı!

Hasankeyf'teki Ilısu Barajı projesi hakkında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay açıklama yaptı. Günay, projenin Hasankeyf'e zarar vereceğini belirtti...

Çağlar Ertuğrul İzmir'e taşındı!

Genç oyuncu Çağlar Ertuğrul'da şehrin gürültüsünden bunalıp, çareyi doğaya sığınmakta buldu. Yakışıklı oyuncunun İzmir'e taşındığı öğrenildi.

Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında flaş gelişme!

İzmir'in gayrimenkul zengini Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında dün flaş bir gelişme yaşandı. 100 milyonluk mirastan men edilen Ayşe Gülden Ünal, hukuk mücadelesinin sonunda mirasın yarısını almaya hak kazandı.

Ertuğrul Özkök'ten Ağaoğlu'na tablo telefonu!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ertuğrul Özkök bugün köşesinde sosyal medyada dolaşan bir fotoğraf üzerine Ali Ağaoğlu'nu aradığını yazdı. İşte o yazı..

Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'ndan kızına miras şoku!

İzmir'in gayrimenkul zenginlerinden Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu, kendisine vasi tayin edilmesini isteyen doktor kızı Ayşe Gülden Ünal'ı 100 milyon liralık mirasından men etti.

Muğla Menteşe Göleti kamulaştırma işlemleri başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Kavaklıdere Menteşe Göleti ve Sulaması işinin kamulaştırma işlemlerine başlanıyor.

Ertuğrul Mahallesi okul projesi için karar çıktı!

Ertuğrul Mahalle Komitesi ve mahalle sakinlerinin ‘İlkokul istiyoruz’ çağrısı sonuç buldu. Nilüfer Belediye Meclisi’nde, bölgede bulunan okul arazisinde imar planı değişikliği öngören rapor oybirliği ile kabul edildi.

Muğla Menteşe’de Katı Atık Depolama Tesisi çalışmaları başladı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Menteşe ilçesi Akkaya Mahallesi Sarıotluk Mevkiinde katı atık düzenli depolama tesisi yapımı için çalışmalara başlayarak ihale sürecini tamamladı.

Bursa Ertuğrul mahallesi ilkokul istiyor!

Ertuğrul Mahallesi sakinleri, Mahalle Komitesi ile birlikte, ilkokul ihtiyacına dikkat çekmek için iki yıldır seslerini duyurmaya çalışıyor. Ertuğrul Mahalle Komitesi’nin, düzenlediği basın açıklamasında bir kez daha yetkililere çağrıda bulunuldu

Ordu Menteşe Türbesi restore edildi!

Ordu'da restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye ilçesinde bulunan Menteşe Mezarlığı ve içerisindeki türbede tamamladığı bakım ve onarım çalışmaları, vatandaşların beğenisini kazandı.

Ertuğrul Gazi Bulvarı açılış için gün sayıyor!

Yapımına Adana Büyükşehir Belediyesi ekiplerince devam edilen ve Ertuğrul Gazi Bulvarı adı verilen bulvarın çalışmaları sırasında açıklama yapan İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, “İmamoğlu ilk defa 20 metrelik bir bulvara kavuşuyor” dedi.

Muğla Menteşe Belediye Meclisi imarı görüştü!

Menteşe Belediye Meclisi Kasım Ayı toplantısı Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda gerçekleşti. 15 Gündem maddesinden oluşan toplantı Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Başkanlığında yapıldı.

Bursa Ertuğrul Toplu Konut Uygulama sürecinde son durum!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Maliye Hazinesi'yle uyumsuzluk yaşanan Ertuğrul Toplu Konut Uygulama süreciyle ilgili vatandaşların ve Hazine'nin zarara uğratılmaması için 1 Kasım'a kadar süre verdi.

Ertuğrul Menteşe özgeçmiş Haberi

Ertuğrul Menteşe özgeçmiş

Ertuğrul Menteşe kimdir?

Ertuğrul Menteşe, Türkiye’de uygulanmış ilk uydu kent projelerinden birisi olan Ataköy 1. Kısım ve 2. Kısım’ların mimarıdır. Ayrıca Modern Cumhuriyet Mimarlığı’nın en önemli uygulamalarından olan Mersin Halkevi binası’nın da mimarıdır.


Türkiye’deki önemli toplu konut projelerinin ilklerinden birisi olan Ataköy 1. Kısım ve 2. Kısım projelerinin tasarımı Ertuğrul Menteşe liderliğinde gerçekleştmiştir. Ataköy I. ve II. Kısımlar Türkiye’nin Modern Mimarlık Tarihi’nde gerek planlama açısından gerekse peyzaj ve açık alan düzenlemeleriyle, gerek de kentsel dokusunun bozulmaması nedeniyle hem mimari hem de peyzaj mimarlığının oldukça önemli uygulamalarıdırlar.


Erken Cumhuriyet döneminin en önemli uygulamaları arasından sayılan Mersin Halkevi binası, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarındaki önemli bir devlet örgütlenmesi olan halkevi mimari tekniklerinin başarılı olarak sergilendiği bir yapıdır. Türkiye’de inşa edilmiş en büyük halkevi olan bu...