23 / 05 / 2024

Erzincan-Trabzon Demiryolu

Erzincan-Trabzon Demiryolu

T.C. Devlet Demiryolları sitesinde yer alan projeler bölümünde planlanan demiryolları projelerinde Erzincan-Trabzon Demiryolu projesi yer aldı. Proje için düğmeye basıldı.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Trabzon'a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon'u da yıkar!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Erzincan'da olabilecek bir depremin Trabzon'u da yıkacağına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Erzincan-Sivas Demiryolu projesiyle ilgili önerge verildi!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Erzincan-Sivas Demiryolu projesiyle ilgili soru önergesi verdi. 

CHP Milletvekili Ahmet Kaya'dan demiryolu yatırımı eleştirisi!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yaptığı açıklamada, TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’a Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Ordu illerinde demiryolu olmadığını söyleyerek, bazı eleştiriler yaptı.

Erzincan-Trabzon Demiryolu Hattı Projesi'nin akıbeti mecliste!

Erzincan-Kelkit-Gümüşhane-Torul-Maçka-Trabzon Demiryolu Hattı Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ahmet Kaya'dan Erzincan-Trabzon Demiryolu Hattı tepkisi!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Erzincan-Trabzon Demiryolu Hattı projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzon Demiryolu projesi çizilmeye başlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerinde konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Trabzon’un yeni bir havalimanına kavuşmak istediğini söyledi. Cora, Atatürk'ün hayali olan demiryolu projesinin çizildiğinin haberini verdi...

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon arası demiryolu hattı projesi TBMM'de

Giresun'un Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayacak demiryolu projesindeki güzergahta yer almaması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trabzon'u raylı sistemle tanıştırıyoruz!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, "İnşallah Trabzon'u raylı sistemle tanıştırıyoruz. Trabzon-Erzincan arasında hızlı tren projemizi hayata geçirerek Trabzon'u da hızlı tren ağına ekleyeceğiz" dedi.

Trabzon'a Erzincan'dan demiryolu projesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Trabzon için hayata geçireceği 16 projesini açıkladı. Turhan, "Trabzon'a Erzincan'dan demiryolu projesi çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Trabzon-Erzincan hızlı tren projesi yolda!

Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trabzon-Erzincan arasında bir hızlı tren hattı planlıyoruz. Maliyeti 5,2 katrilyon lira olacak bu projenin etüdüne başlıyoruz" dedi...

Erzincan-Trabzon Demiryolu çalışmaları başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu "14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ihalenin ardından hazırlanacak proje kapsamında yapım çalışmalarına başlanılacaktır" dedi.

Erzincan-Trabzon Demiryolu Projesi geliyor!

T.C. Devlet Demiryolları sitesinde yer alan projeler bölümünde planlanan demiryolları projelerinde Erzincan-Trabzon Demiryolu projesi yer aldı. Proje için düğmeye basıldı.

Sivas-Erzincan Demiryolu projesinde değişiklik!

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından, Sivas Erzincan Demiryolu Projesi'nde hat revizyonu yapılması planlanıyor.

Erzincan-Trabzon Demiryolu Haberi

Erzincan-Trabzon Demiryolu

Erzincan-Trabzon Demiryolu projesi hazırlıkları başladı. Erzincan Demiryolu Projesi'nin güzergahı Erzincan-Gümüşhane-Trabzon şeklinde planlanıyor. Demir yolu projesinin yapılması ile ilgili yatırım Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yatırım programına alındı.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Erzincan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Yapınca, yatırım hakkında bilgiler verdi.2018'de inşaat çalışmalarının başlamasını istediklerini ifade eden Yapınca, "laştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yatırım projeleri kapsamına Erzincan Trabzon demiryolunun dahil edildiğini öğrendik. İnşallah bununla ilgili 2018'de gerekli olan inşaat çalışmaları, fizibilite çalışmaları başlar.  Bu yatırım tüm paydaşlarına hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Yapınca sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Bu yatırım Erzincan gündemine 16 Ocak günü yaptığımız çalıştay ile geldi. Tüm paydaşlarla bir araya geldik. Konu değerlendirildi. Masaya yatırıldı. Erzincan için faydaları, konumu, diğer paydaşlarına faydaları, bu hat üzerindeki bulunan iller ve...