01 / 05 / 2024

Eş muvafakatnamesi neden gerekir

Eş muvafakatnamesi neden gerekir

Medeni Kanun'da yer alan hükümlere göre, eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili tasarruflarda bulunamıyor. Peki, eş muvafakatnamesi nasıl hazırlanır?

İstanbul'da konut sitesi aidatları 2 yılda yüzde 300 arttı! Beşiktaş, Şişli, Üsküdar... İlçe ilçe aidatlar açıklandı!

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler vatandaşların tepkilerine neden olurken, son 2 senedeki zamlar yüzde 300'e yaklaştı. Peki hangi ilçede konut sitesi aidatları ne kadar?

Özel okullarda zam fırtınası: Eğitim ücretine yüzde 220'ye varan artışlar yapılıyor!

Özel okullar tarafından maliyetler neden gösterilerek, eğitim ücretlerine en az yüzde yüz zam istiyor. Zam oranı okullara göre değişirken, yüzde 220'yi gören bile var. Veliler, bu durumu şikayetvar platformundan dile getirdi. İşte o şikayetler...

Prof. Şener Üşümezsoy'dan son dakika Marmara depremi açıklaması: Neden 6.5'ten büyük deprem olmaz?

Prof. Şener Üşümezsoy, beklenen 'büyük İstanbul depremi'nin neden 6.5 üzerinde olmayacağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşe o açıklamalar... 

Ekonomist Mahfi Eğilmez sordu: Maserati ile ceza kesmeye gidilir mi?

Organize suç örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen Maserati ve Ferrari gibi süper lüks araçların Emniyet'e tahsisi tartışmalara neden oldu. Ekonomist Mahfi Eğilmez sordu: Maserati'li polisi gören vatandaş enflasyonun düşeceğine inanır mı?

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

Giderek artan konut krizi sorunu insanı krize neden oluyor! Konut sahibi olmak isteyenlerin sayısı gittikçe azalıyor

Şehir Plancısı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe'nin son araştırmasına göre,  konut fiyatlarındaki kriz milyonların dikkatini çekerken, büyük tehlikeye de işaret ediyor.

İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı: Yeni binalar da endişe veriyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce kişinin ölümüne neden olan binalarda yapılan hataların tekrarlanması endişe veriyor. Uzmanlar, yeni binalarında korkutan örneklere sahip olduğunu ileri sürdü. 

Banka komisyonlarındaki yüzde 3'lük akaryakıt fiyat artışı tepkilere neden oldu!

Art arda gelen akaryakıt zamlarının vatandaşı zorladığı yetmiyormuş gibi şimdi de bankalar akaryakıt komisyon oranını yüzde 3'e yükseltti. 1000 TL'lik yakıt alımında 30 TL banka komisyonu kesiliyor. Bu durum artık vatandaşların da tepkisine neden oldu. İşte konuyla ilgili detaylar...

İğneden ipliğe zam geliyor! Zam gelecek ürünler aklınızı başınızdan alacak! İşte o ürünler...

Elektrik zammı fabrikaların üretim maliyetini yükseltti. Başta temel gıda ürünleri olan şeker, un, ekmek, makarna, yağ olmak üzere beyaz eşyadan ayakkabıya, tekstilden temizlik malzemelerine kadar iğneden ipliğe hemen her ürüne zam yağacak. İşte zam gelmesi beklenen ürünler...

Elektriğe yüzde 20 zam geldi! 1 Ekim itibariyle geçerli olacak! İşte yeni zamlı tarife

Döviz kurlarında meydana gelen artış  akaryakıt fiyatlarında da artışa neden olurken, enerjide de elektrik tarafında beklenen zam geldi. Elektriğe yüzde 20 zam geldi. 

A101’e iğneden ipliğe indirim! 4 parça fincan seti 99,90 TL’ye, kaymaz yolluk 279 TL’ye, kek kalıbı 69,90 TL’ye indi!

A101’in büyük ses getiren indirimleri bugün başlıyor. Bu kapsamda, 4 parça fincan seti 99,90 TL’ye, kaymaz yolluk 279 TL’ye, kek kalıbı 69,90 TL’ye düştü. İşte A101 fiyat listesi 21 Eylül 2023...

San Francisco'da evsizlik oranı gittikçe artıyor!

Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco’da evsizlik oranı gittikçe artıyor. Evsizler arasında uyuşturucu kullanımının ciddi boyutlara ulaşması da şehir sakinleri arasında tedirginliğe neden oluyor. 

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Eş muvafakatnamesi neden gerekir Haberi

Eş muvafakatnamesi neden gerekir

Eş muvafakatnamesi nasıl hazırlanır?

Bankalar konut kredisinden ötürü teminat altına alacağı konutlarda konut sahibinin evli olması durumunda, konut malikinin eşinin rızasını  talep ediyor ve ipotek işlemleri için eş muvafakatnamesi alınıyor. 


Eş rızası olmaksızın alınan ipotekler, ileride muvafakati olmayan eşin açabileceği bir dava ile birlikte geçersiz hale gelebiliyor.


Medeni Kanun'da yer alan hükümlere göre, eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili  tasarruflarda bulunamıyor.


Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş,  hâkimin müdahalesini talep edebiliyor. 


Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebiliyor. 


Aile konutu eşlerden biri tarafından kira ile sağlanmışsa, sözleşmenin tarafı olmayan eş, kiralayana yapacağı bildirimle sözleşmenin tarafı hâline geliyor ve bildirimde bulunan eş diğeri ile müteselsilen sorumlu...