07 / 05 / 2024

esed rejimi suriye konut

esed rejimi suriye konut

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami'nin, Esed rejimi ile yaptığı anlaşma çerçevesinde; İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek...

Kuneytra'da 150 kişilik 30 aile yerlerinden edildi!

Beşşar Esed rejimi tarafından, ülkenin güneyinde bulunan Kuneytra'da bir kasabadan 150 kişilik 30 aile, ülkenin kuzeyinde konumlanan ve muhaliflerin kontrolünde olan İdlib'e zorla gönderildi.

Esed rejimi, İdlib ve Hama'da 440 bin dönümlük araziye el koydu!

Beşşar Esed rejimi güçlerinin İdlib ve Hama illerinde yerinden ettiği çiftçilere ait en az 440 bin dönümlük araziye el koyarak, açık artırmaya çıkardığı belirtildi.

İdlibliler için inşa edilen 50 konut mağdur ailelere teslim edildi! 

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarıyla yerinden edilen siviller için bağışlanan 50 ev, mağdur ailelere teslim edildi.

İHH, Suriye'de evsizlere umut oluyor!

Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib'e yönelik saldırılarında dokuz çocuğuyla beraber evsiz kalan Feriye Taha ailesine İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı sahip çıktı

Rıfat Esed, Suriye devlet fonlarını kullanarak emlak imparatorluğu kurmakla suçlanıyor!

Beşşar Esed’in amcası Hama ve Tedmür Kasabı olarak anılan Rıfat Esed, Suriye devlet fonlarını yasa dışı yollardan kullanarak emlak imparatorluğu kurmakla suçlanıyor.

Beşir Derneğinden İdlib'deki 7 bin 500 kişiye briket ev!

Beşir Derneği, Suriye'nin İdlib şehrinde Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçan 7 bin 500 sivil için briket ev yapıyor.

İHH Suriye'deki briket ev hedefini 20 bine çıkardı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım yaptığı açıklamada Suriye içerisinde hayata geçirilen briket ev projesi kapsamında hedefledikleri sayıyı 20 bine çıkardıklarını söyledi.

Suriye Afrin'deki iki tarihi yapı restore ediliyor!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi cami ile türbeyi restore edecek.

Esed ailesi devasa bir emlak imparatorluğunu mu yönetiyor?

İngiliz STK, “Global Witness”, Suriye rejiminin başındaki Esed ailesinin Avrupa’daki servetiyle ilgili bazı bilgiler paylaştı.

İHH, Suriye’deki briket evlerin 2 bin 800'den fazlasının inşaatını tamamladı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye’deki briket evlerin 2 bin 800'den fazlasının inşaatını tamamladı!

İdlib'te briket evler inşa ediliyor ve çadırlar kuruluyor!

İdlib'te Esed rejimi ve Rusya'nın saldırıları devam ederken, göç eden binlerce insanın barınması için briket ev ve çadır kuruluyor.

İdlib Serakib'de 170 bin sivilin evi yıkıldı!

İdlib'in güneyindeki 170 bin sivilin yaşadığı Serakib merkezini, Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin ele geçirmesinden kısa bir zaman önce havadan drone ile görüntüledi...

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler briket evlere yerleştiriliyor!

Suriye'den Esad rejimi ve destekçilerinin ağır bombardımanlarından kaçan ve Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile inşasına hız verilen briket evlere yerleştiriliyor. 

esed rejimi suriye konut Haberi

esed rejimi suriye konut

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami, Esed rejimi ile varılan anlaşma kapsamında Suriye'de 30 bin konut inşa edeceklerini açıkladı. 

İran medyasında yer alan haberlere göre, Esed rejiminin Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanı Süheyl Abdullatif Tahran'ı ziyaret etti. 

Ziyaret sırasında iki ülke arasında İranlı şirketler tarafından Suriye'de toplu konutlar inşa edilmesi konusunda anlaşma yapıldı ve imzalar atıldı.

İslami, anlaşma çerçevesinde altyapı, konut ve mühendislik hizmetleri alanında iki ülke arasında 3 ortak şirket kurulacağını ifade ederek, İranlı şirketlerin Suriye'deki Esed rejiminin yasalarına uygun bir şekilde ve bağımsız olarak bu ülkede yatırım yapabileceğini belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İslami, anlaşmanın önceliğinin Suriye'de İranlı şirketler tarafından 30 bin konut inşası ve altyapı projeleri olduğunu söyledi. İslami, "Suriye hükümeti bu konularla ilgili daha sonra açıklama...