13 / 05 / 2024

esenyurt konut arzı

esenyurt konut arzı

Konut arzının en yüksek olduğu il İstanbul, ilçe ise Esenyurt oldu. Ankara ise Yenimahale’deki konut arzı ile dikkat çekiyor. Türkiye genelinde küçük metrekareli konutlar azalırken, 2+1 ve 3+1 daire stoku artıyor.

Esenyurt konut satışında zirvede: Ortalama konut fiyatı 1 milyon 949 bin 90 TL!

Endeksa verilerine göre Türkiye'de en çok konut satışı yapılan yer İstanbul Esenyurt oldu. Esenyurt'ta metrekare fiyatı 17 bin 719 lira, ortalama konut fiyatı da 1 milyon 949 bin 90 lira. Peki konutta fiyatlar düşüyor mu? 

Konut arzını artırmak için düğmeye basılıyor! Fiyatlar düşecek!

Hükûmet konut arzını artırmak için start veriyor. Yerel seçimlerden hemen sonra AK Partili belediyeler özellikle konut sıkıntısı çekilen büyükşehir ve ilçelerde projeler hayata geçirerek, konut arzına katkı sağlayacak. Böylelikle de konut ve kira fiyatlarının da düşecek.

Süleyman Çetinsaya: Devlet 100 bin natamam konuta müdahil olmalı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya yaptığı açıklamada İstanbul'daki konut arzı sıkıntısı için çözüm önererek, "100 bin natamam konut var. İnnova'da 4 bin 500, Fi Yapı'da 8 bin 500 konut bekliyor. Devlet yaşanan bu mağduriyete çare bulmalı." dedi.

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Yapı sektöründe girdi maliyetindeki yükselişler müteahhit firmaları zorluyor. Son yıllarda hem inşaat malzemelerinde hem de arsadaki fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde yaşanan artışlar konut arzını azaltarak piyasanın durağanlaşmasına neden oldu.  

Yarısı bizden kampanyası ile kira bedelleri düşüşe geçecek!

Büyükşehirlerde kira fiyatlarında yaşanan gerilemenin, deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüme yönelik çalışmaların hız kazanması 2024’te konut arzını daha da arttıracağını böylelikle kira fiyatlarının azalmasını destekleyeceği belirtildi. 

Asgari ücreti aşan kiralar kaç yılda dengelenir?

Merkez Bankası son raporunda, enflasyonla mücadele kapmasında kira fiyatlarının düşürülmesi için konut arzının artılacağını açıkladı. Bu durumla ilgili somut adımların ne zaman atılacağı henüz kesinleşmezken, asgari ücreti aşan kiraların ne zaman dengeleneceği merakla bekleniyor.

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Barınma krizi derinleşiyor! Maliyetler konut arzını etkiliyor!

Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişle barınma krizi derinleşirken, yükselen maliyetler ile beraber arz sorunu da yaşanıyor. Buna göre, inşaatçılar maliyetler nedeni ile önünü göremiyor. 

Konutta balon nasıl söner? Düğümü arsa mı çözecek?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki tartışmalarda sular durulmazken, Bakan Mehmet Şimşek, kiralardaki artışların engellenmesi için konut arzının artırılacağını açıkladı. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Bakan Şimşek açıkladı: Kira artışlarının engellenmesi için konut arzı artırılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, milyonlarca kiracının ve ev sahibinin merakla beklediği kira artış oranları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte Bakan Şimşek'in o açıklaması...

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Konut arzının artması için satış teşviki ve arsa gerekli!

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi, sektörle ilgili derneklerle bir araya gelerek sektörü değerlendirdi ve çözüm önerileri açıklandı.  Konut arzının artması için satış teşviki ile boş arsanın gerektiği belirtildi. 

esenyurt konut arzı Haberi

esenyurt konut arzı


2013 sonunda tamamlanacak projeler baz alınarak yapılan çalışmaya göre İstanbul’da en çok yeni konut Esenyurt’ta, Ankara’da Yenimahalle’de hayata geçiyor. REIDIN Yapı Stoku Analizi Raporu’na göre, son ayların imar planları açısından en çok tartışılan bölgesi Esenyurt, kendisine yeni proje yoğunluğu açısından en yakın ilçeler olan Beylikdüzü ve Başakşehir ilçelerinin yaklaşık iki katı konut stokuna sahip.


BÜYÜK DAİRELER ARTIYOR


REIDIN Veri Uzmanı Hilal Erdoğan Şumnu, 2013 konut stoku incelendiğinde önceki yıllara göre, Türkiye genelinde geliştirilen stüdyo ve 1+1 daire tiplerinde oransal azalış yaşanırken, 2+1 ve 3+1 daire tiplerinde artış olduğunu belirtti. Şumnu, konut talebinin yatırımdan barınmaya geçmesinin bu yöndeki arzı etkilediğini belirterek, “Türk aile yapısının da görece küçük tipli konutlara eğiliminin az olduğu gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, önümüzdeki süreçte de 2+1 ve 3+1...