17 / 05 / 2024

esenyurtta ölen işçiler

esenyurtta ölen işçiler

Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan ve 11 işçinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin 5'i tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kamu işçisinin okkalı maaş zammı hesaplara ne zaman yatacak? İşçiler 15 bin TL'yi ne zaman alacak?

700 bin kamu işçisinin maaşlarına yüze 45 zam yapıldı. Böylece maaşları 15 bin TL oldu. Peki, Kamu işçisinin okkalı zammı hesaplara ne zaman yatacak? İşçiler 15 bin TL'yi ne zaman alacak?

Kadroya geçen taşeron işçiye çok kötü haber! EYT’den sonra maaşınız yarı yarıya düşebilir!

Taşeron işçiyken kamuda kadroya geçen işçiler ile belediye şirketlerine geçen işçiler, EYT yasası çıkması halinde işlerine son verilmesi ve maaşlarının yarı yarıya düşme riskiyle karşı karşıya. Peki, öngörülen bu riskin sebebi ne?

12 bin 500 lira maaşla hemen en az ilkokul mezunu işçiler alınacak! İşte personel alımı başvuru ekranı!

12 bin 500 lira maaşla en az ilkokul mezunu işçiler alınacağı belirtildi. İşte ABD Büyükelçiliği'nin yayımladığı ilan için aranan şartlar ve başvuru ekranı...

Bodrum'da inşaat işçileri arasındaki kavga: 3 yaralı!

Muğla Bodrum Torba Mahallesi'ndeki bir şantiyede, işçiler arasında henüz bilinmeyen sebeple tartışma çıktı. Yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle 3 işçi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Arnavutluk'taki mağdur Türk işçiler sorunlarının çözülmesini bekliyor!

Arnavutluk'ta 2019 yılında yaşanan depremden sonra Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla inşasına başlanan deprem konutlarıyla ilgili taşeronluk hizmeti veren Türk firmasının sahibi Y.F. dolandırıcılık iddiasıyla suçlanırken, bu firmanın Türkiye'den getirdiği 86 işçinin ise mağdur oldu.

Adıyaman'da tartıştıkları inşaat sahibi tarafından silahla vurulan işçiler yaralandı!

Adıyaman Kahta'da çıkan kavgada inşaat sahibi tarafından tabancayla vurulan iki işçi yaralandı.

Ankara'da inşaat alanındaki toprak kayması sonucu ölen işçilerin sayısı 2'ye yükseldi!

Ankara Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi'nde inşaat alanındaki toprak kayması sonucu ölen işçilerin sayısı 2'ye yükseldi...

Kocaeli'de tespit edilen hasarlı binalar için yürütülen çalışmalar TBMM'de!

17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra Kocaeli ilinde tespit edilen hasarlı binalara yönelik yürütülen işlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Memur ve işçiler faizsiz ev alma sistemini sevdi!

Yapı Tasarruf Sandıkları (YTS) Derneği Kurucu Genel Başkanı ve Kolo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo, faizsiz ev ve araç alma sisteminin orta kesim tarafından rağbet gördüğünü söyledi.

Hükümetten 4/d'li taşeron işçiler için zam teklifi!

Taşeron işçi son dakika haberleri milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor. Bu anlamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son dakika açıklaması yaptı...

CSO'nun yeni binasının inşaatında çalışan işçilere teşekkür konseri!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın inşaatı devam eden yeni salonundaki ilk konser, inşaatta ter döken işçiler için verildi.

Dinar'daki kavgada ölen inşaat işçisi toprağa verildi!

Afyonkarahisar Dinar'da inşaatta çalışan işçiler ile inşaata komşu olan bir evde yaşayan aile arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren inşaat işçisi Özkan Tokay toprağa verildi.

Yusufeli Barajı inşaatında işçiler Kovid-19 sebebiyle iş bıraktı!

Artvin'deki Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan işçiler arasında Kovid-19 vakalarının artması üzerine Valilik kısıtlamalar getirmişti fakat çalışma ortamlarının iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 4 bin 500 kişinin vardiyalı olarak çalıştığı inşaatta işçiler iş başı yapmadı...

esenyurtta ölen işçiler Haberi

esenyurtta ölen işçiler


Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan ve 11 işçinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin 5'i tutuklu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi. 

     Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Abdullah Altun, Kadir Altun, Şaban Bakırcı, Erdal Gümüş ve Cem Yıllar ile 5 tutuksuz sanık katıldı. 

     Duruşmada tanık sıfatıyla ifade veren İnşaat Mühendisi ve A sınıfı İş Güvenlik Uzmanı Şinasi Oymak, Kaldem İnşaat Firması'nda Haziran 2011 yılı Haziran'ında iş güvenliği danışmanı olarak çalışmaya başladığını belirtti. 

     Oymak, 3-4 hafta kadar, haftanın bir günü şirkete iş güvenliği danışmanı olarak hizmet verdiğini ifade ederek, ''İnşaat alanında bulunan şantiyeye gittim. İş yerinin düzensiz olduğunu gördüm. Benim görevimi tam olarak yapabilmem için bana inşaat mühendisi olan iş güvenliği elemanının yardımcı olması...