04 / 05 / 2024

eski aidat borcu kime aittir

eski aidat borcu kime aittir

Konut aldığınızı ancak, konutun eski malikine ait ödenmemiş aidat borçları olduğunu farz edelim. Bu durumda aidat borcunu kim öder? Eski ev sahibi mi? Yeni ev sahibi mi? Eski aidat borcundan yeni malikin sorumluluğu nedir?

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Kiracı ev sahibine aidat borcu bırakırsa hakkında ne yapılır?

Kiracılar ev sahiplerine sıkıntı yaratıp aralarındaki ev sahibi kiracı ilişkisini zora sokabiliyorlar. Kiracıların ev sahiplerine aidat borcu bıraktığı durumlar yaşanabiliyor. Ev sahipleri peki böyle bir durumda ne yapabilirler.

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Binalardaki aidat ve ortak gider borcu takiplerinde faiz işler mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda aidat ve ortak gider borcu takiplerini kaleme aldı.

Aidat borcu ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatlarını ödemeyen kat malikleri için ne yapılabileceğini kaleme aldı...

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Saadettin Saran'dan boşanan Emek Külür'e önce haciz sonra yıkım şoku!

Geçtiğimiz günlerde 77 bin TL olan aidat borcu nedeniyle hakkında dava açılan Emek Külür, ikinci şoku yaşıyor. Kültür, Levent'te bulunan yeni kliniği için kaçak inşaat yaptırdığı ortaya çıktı ve villası hakkında yıkım kararı verildi.

Aidat borcundan ev sahibi de sorumlu mu?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcu ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Konut kredisi borcu devredilebilir mi?

İpotekli bir taşınmaz bir başkasına ipotek borcu ile birlikte devredilebiliyor. Buna göre, alacaklı bir yıl içinde eski borçludan yeni bir teminat talep etmez ise, borçlu yeni maliki kabul etmiş oluyor.

Sitede kiracılar ve borcu olanlar ortak alanları kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemiz 21 bloktan oluşan bir yazlık site. Bazı daireler günlük, haftalık vs. kiraya veriliyor.Yönetim kiracıları ve aidat borcu olan kat maliklerini havuza almıyor, bu doğru mu? Eski yönetim bir dernek kurmuş, böyle bir derneğin varlığı olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Melih Gökçek, Başkanlık konutunun aidatını ödemediği için icralık mı oldu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek, Başkanlık konutunun aidatını 6 aydır ödemediği için, site yönetimi tarafından icraya verildi...

Kooperatiflerde aidat tahsilatı yapılamazsa ne olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Üyesi olduğum kooperatifte bazı üyelerin borcu yüklü miktarda ve yurtdışındalar. Bu üyelerden aidat tahsili nasıl mümkün olur? Eğer aidat tahsil olunamazsa evlerin satışı ile tahsilattan kalan paranın üyeye verilmesi mümkün olur mu?' sorusunu yanıtladı.

eski aidat borcu kime aittir Haberi

eski aidat borcu kime aittir

Aidat borcunu kim öder? Eski ev sahibi mi? Yeni ev sahibi mi?

Mesken ihtiyacınız veya yatırım için bir konut aldığınızı ancak, konutun eski malikine ait ödenmemiş aidat borçları olduğunu farz edelim. Bu durumda eski aidat borcundan yeni malikin sorumluluğu nedir? Eski aidat borcu kime aittir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Gayrimenkul hukukuna göre, "Borçlu olan ev değil ev sahibidir." Bu kurala göre konut satışının yapıldığı tarihe kadar olan borçlar eski malike ait oluyor. 


Satışı yapılan konutun, eski malike ait olduğu dönemlere ait unutulan ya da sonradan ortaya çıkan aidat borçlarından yeni sahibi değil, eski sahibi ödemek ile yükümlü oluyor. Bu husus Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında madde 20'de şu şekilde açıklanıyor:


Madde 20: 

(Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça:

    

a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve...