29 / 11 / 2024

Eski binalar için enerji kimlik belgesi nasıl alınır

Eski binalar için enerji kimlik belgesi nasıl alınır

Enerji kimlik belgesi ile enerji israfının önlenmesi amaçlanıyor. Belgenin 2 Mayıs 2017 tarihine kadar alınması gerekiyor. Peki, eski binalar için enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümle yenilenemeyen riskli binalar için çözümler! İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan tek tek sıraladı! 

Kentsel dönüşümde zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanabiliyor ve imar durumu sebebiyle dönüşüm süreci çıkmaza girebiliyor. Peki riskli binaların dönüşümü için çözümler neler? İşte İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan'ın konu ile ilgili önerileri...

1941 yılında eski ve yeni binaların kirası için yeni korunma kanunu hazırlanmış! 

1941 yılında eski ve yeni binaların kiraları için yeni korunma kanunu hazırlanarak kiraların yeniden hesaplanması için çalışmalar başlatılmış.

Depreme karşı dayanıklı binalar için son dakika uyarısı: Zemin kontrolü ve vize uygulaması yapılmalı! 

Doç. Dr. Çağlar Özer, yapılardaki statik projenin dışına çıkılmasının engellenmesi için belirli periyotlarda zemin kontrolü ve vize uygulanmasını tavsiye etti. İşte ayrıntılar...

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

Depremde yıkılan binalar için kritik rapor: Kamu görevlileri 'asli kusurlu' sayıldı!

6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti ve ilk defa Konya Teknik Üniversitesi tarafından Kahramanmaraş'taki Palmiye ve Hamidiye siteleri için hazırlanan bilirkişi raporlarında kamu görevlileri "asli kusurlu" sayıldı.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Dedenizin eski tapusu için kadastrosu yapılır mı?

Kadastro, bir bölgenin arazi mülkiyetlerini ve sınırlarını resmi olarak kaydeden, belgeleyen ve haritalandıran bir süreç ve sistemler bütünüdür. Dedenize ait bu eski tapu için zaman aşımı geçerli mi?

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

Binalar nasıl güçlendirilebilir? Depreme dayanıklı binalar için bunlara dikkat! 

Depremle mücadelede binaları güçlendiren teknolojiler önem arz ediliyor. Peki depreme dayanıklı binalar için hangi teknolojiler önemli? İşte ayrıntılar...

Binalara periyodik muayene zorunluluğu geliyor! Tüm yapılar için yeni birim oluşturulacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'deki binalar için periyodik muayene zorunluluğunun geleceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Eski binalar için enerji kimlik belgesi nasıl alınır Haberi

Eski binalar için enerji kimlik belgesi nasıl alınır

Enerji kimlik belgesi, binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketimini sınıflandıran, yalıtım özellikleri ve ısıtma-soğutma sistemlerinin verimi hakkında bilgileri içeren belge oluyor. Bu belgenin alınması hem yeni binalar için hem de eski binalar için zorunlu oluyor.


Enerji kimlik belgesi ile enerji israfının önlenmesi amaçlanıyor. Belge düzenlendiği tarihten itibaren 10 yıl geçerli oluyor.


Çıkarılan yasa ve yönetmeliklere göre enerji sınıfları A’dan G’ye kadar 7 kategoriye ayrılıyor.


A sınıfı en verimli seviyeyi belirtirken, G sınıfı en düşük verimli seviyeyi belirtiyor. Yeni binaların enerji seviyesinin en az C’yi tutturması gerekiyor. 


Enerji kimlik belgesi zorunluluğu 2 Mayıs 2017 itibariyle yürürlüğe giriyor. Peki, eski binalar için enerji kimlik belgesi nasıl alınır?


Enerji kimlik belgesi

Eski binalar için enerji kimlik belgesi düzenleyecek kurum Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Daire Başkanlığı tarafından yetkilendirilmiş Enerji...