03 / 10 / 2024

eski ev sahibine ait eşyalara ne yapılır

eski ev sahibine ait eşyalara ne yapılır

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Fikret Orman, ev sahibine 18 bin dolar ödeyecek! Kira davasının kararı çıktı! 

İş insanı Fikret Orman, Beşiktaş'ta kirada oturduğu evi, sözleşmesi bitmeden boşalttığı için ev sahibiyle mahkemelik olmuştu. Davada son karar çıktı. İşte ayrıntılar...

Ev sahibine rest çeken kiracıya mahkemeden kötü haber!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar her geçen gün giderek daha da büyürken, ev sahibine rest çeken kiracıya mahkemeden kötü haber geldi.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Hangi masraf ev sahibine, hangisi kiracıya ait?

Kiracılar ve mülk sahipleri arasında mülke yapılan masrafların paylaşımı konusunda anlaşmazlıklar yaşanabiliyor.  Peki hangi masrafı ev sahibi, hangi masrafı kiracı karşılar? 

Evine geçmek isteyen mağdur ev sahibine kiracısından darbe üstüne darbe! Bu zulme dur deyin! 

Kiracısını evinden çıkarmak isteyen ev sahibi darbe üstüne darbe aldı. Evden çıkmayan kiracı 'mahkemeye git' diyerek yanıt verdi.

Şarkıcı Tuğba Ekinci'ye ev sahibinden 'kira tespit' davası!

Gayrettepe’de yaşayan ünlü şarkıcı Tuğba Ekinci, ev sahibi ile mahkemelik oldu. Ekici kirasını 6 bin 200 liradan, 28 bin liraya yükselten ev sahibine itiraz etti. 

Ev sahipleri dikkat! Kiracının elektriğini kesen ev sahibine ceza...

Ev sahipleri kiracılarının evden çıkmalarını sağlamak amacı ve onları bezdirmek için elektrik aboneliğini kapatma gibi bir yola başvurabiliyorlar. Bunu yapan ev sahiplerine ne ceza verilir, işte merak edilen konu ve detayları...

Ev sahipleri şaşkın! Konut kiralarında indirim hakkı bulunuyor mu?

Konut kiralarında indirim hakkı ile alakalı araştırmalar hızlandığı kaydedildi. Buan göre, kiracıların ev sahibine ödemiş oldukları kirada indirim hakları bulunuyor mu?

Mağdur ev sahibinden tahliye taahhütnamesi uyarısı: Bunu yapan ev sahibine geçmiş olsun! 

Mağdur ev sahibi Hakan Kara isimli kullanıcı, sosyal medya hesabından tahliye taahhütnamesi ile ilgii bir uyarıda bulundu. İşte ayrıntılar...

Evini kiralamaktan vazgeçen ev sahibine taşlı sopalı saldırı! 

Ülke genelinde ev sahibi ve kiracı arasındaki gerilim devam ediyor. Bugün bir yeni haber de Hakkari'den geldi. Evini kiralamaktan vazgeçen ev sahibi, kiracısı tarafından saldırıya uğradı.

Ekonomist Mert Başaran üstüne basa basa uyardı: Eski evlerinizi satmayın! Arsa almış gibi düşünün!

Ekonomist Mert Başaran, konut sahiplerine seslenerek evlerini satmamaları konusunda uyardı. Başaran sosyal medyadan, özellikle eski ev sahiplerine evlerini satmamalarını söyledi ve nedenlerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Göreni hayrete düşüren kiralık ev ilanı: Açıköğretim öğrencileri kabul edilmeyecek, BB ve üzeri not şartı aranacak!

Evini kiraya verecek kimi ev sahipleri kredi notu, eski ev sahibinin iletişim bilgileri gibi yeni isteklerde bulunmaya başlamıştı. Konuya yeni bir örnek daha geldi. Sitedeki bu kiralık ilanı görenleri hayrete düşürdü. 

Kiracılar sakın ev sahibine imzalatmadan bunu yapmayın: Tazminat ödeyebilirsiniz!

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiren bir konu gündeme geldi. Ev sahibine tazminat hakkı doğuran konuların başında yer alan tadilat için uzmanından uyarılar yapıldı. İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinin elden kira ısrarına üç formül!

Kirayı bankaya yatırmayıp elden ödeyen kiracılara da ceza geliyor. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, “ya elden öde ya da çık” diyen ev sahibine karşı yapılacakları sıraladı.

eski ev sahibine ait eşyalara ne yapılır Haberi

eski ev sahibine ait eşyalara ne yapılır

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; eski ev sahibinin bunları gelip almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Evi satın alan kişinin, eski mal sahibi tarafından şikayet almaması için; iki seçenek bulunuyor. Aksi takdirde evdeki eşyaların dışarı atılması durumunda, eski ev sahibi eşyaları hakkında şikayette bulunabiliyor.


Yeni mülk sahibinin yapması gerekenler..

1. Evdeki eşyaları yediemine teslim etmek ya da şahitler huzurunda tutanak tutarak zarar görmeyecekleri bir yerde muhafaza etmek. 


2. Sulh Hukuk Mahkemelerine dava açarak mahkeme yolu ile eski ev sahibinin eşyalarını almasını sağlamak.


Yukarıdaki seçeneklerden birini uygulamayan ve eski ev sahibinin eşyalarını dışarıya atan yeni ev sahipleri;...