13 / 05 / 2024

Eski Galata akıbeti ne olacak

Eski Galata akıbeti ne olacak

Balat- Hasköy arasında bulunan ve 2012 yılında yapılan açıklamayla, sökülerek kaldırılacağı bildirilen eski Galata Köprüsü hala yerinde duruyor. Eski köprünün akıbetinin ne olacağı merak konusu...

Naci Görür'ün 'Bunların akıbeti de Kahramanmaraş ve Hatay gibidir' dediği 18 kent hangileri?

Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı deprem uyarılarıyla sık sık gündem oluyor. Görür, şimdi de 'Bunların akıbeti de Kahramanmaraş ve Hatay gibidir' diyerek 18 kenti açıkladı. Peki akıbeti Kahramanmaraş ve Hatay gibi olan 18 kent hangileri? 

Depremde hurdaya dönen araçlar satılacak mı? Akıbetleri belli oldu

Kahramanmaraş merkezli depremler ile Hatay'daki 2 depremde hasar gören ya da kullanılamayacak duruma gelen araçlar, otopark ya da boş araziye çekilip yan yana dizilsi. Hatay'da hurda araç sayısı, binleri geçerken sahibi bulunamayanların ise akıbeti de netleşti. İşte tüm detaylar...

İslam Memiş verdiği saat geldi! İşte doların akıbeti!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in verdiği saat geldi. Doların akıbeti ne olacak? İşte detaylar!

Galleria'nın akıbeti ne olacak?

77 bin 906 metrekarelik alana kurulan Galleria'da çoğu mağaza kapandı. Peki Galleria'nın akıbeti ne olacak?

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak? Bakanlık ve İBB'den dikkat çeken iki farklı açıklama

İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nda pist kırma işlemleri başladı. Çalışmalar neticesinde 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?' sorusu gündeme geldi. Soruya hem Ulaştırma Bakanlığı hem de İBB'den iki farklı açıklama geldi.

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

İzmir Şehir Hastanesi inşaatının akıbeti TBMM'de!

Yapımı devam eden İzmir Şehir Hastanesinin inşaat sürecine dair bazı iddialar ve hastanenin akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, konuyla ilgili soru önergesi verdi. 

Edirne Keşan'daki TOKi konutlarının akıbeti TBMM'de!

Edirne'nin Keşan ilçesinde inşa edilen TOKİ konutlarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın akıbeti TBMM'de!

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Memet Bülent Karataş, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Edirne Keşan'daki TOKİ konutlarının akıbeti Meclis gündeminde!

Edirne'nin Keşan ilçesindeki TOKİ konutlarının akıbeti Meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinden alacaklı kişilerin akıbeti TBMM'de!

2 Temmuz 2021 tarihinde TMSF tarafından tasfiye edilen şirketlerden alacaklı olan kişilerin akıbeti TBMM gündemine taşındı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri mağdurlarının akıbeti Ekim'de belli olacak!

Temmuz 2021'de tasfiye ve iradi tasfiye edilen, toplam 53 bin kişiyi ilgilendiren tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti Ekim ayında belli olacak.

Rize Şehir Hastanesi'nin akıbeti TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Rize Şehir Hastanesi'nin akıbetini meclis gündemine taşıdı. 

Eski Galata akıbeti ne olacak Haberi

Eski Galata akıbeti ne olacak

İstanbul’a tam 80 yıl hizmet ettikten sonra 16 Mayıs 1992 yılında çıkan bir yangınla ağır hasar gören Galata köprüsü, yapılan onarımların ardından Balat-Hasköy arasına yerleştirilmişti. Tarihi köprü, E-5 karayolunun geçtiği Haliç köprüsünün onarımı sırasında trafik sıkışıklığına çözüm olması için 2002 yılında tekrar hizmete açılmış ve oldukça faydalı olmuştu.


İKİ YIL ÖNCE SÖKÜLECEĞİ SÖYLENMİŞTİ


Ancak Eski Galata köprüsü yolcu vapurlarının Eyüp’e geçişine engel olduğu ve su sirkülasyonunu önleyerek Haliç’in temizlenmesi çalışmalarına engel olduğu gerekçesiyle 7 Ekim 2012 yılında tekrar yaya ve araç trafiğine kapatılmış, sökülerek yerinden kaldırılacağı açıklanmıştı.


Bu açıklamanın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen orta bölümü açık bırakılan köprünün kaldırılmasıyla ilgili bugüne kadar bir çalışma yapılmadı. Havadan görüntülediğimiz Eski Galata köprüsünün orta bölümde bulunan üç dubanın sökülerek daha gerideki dubalara bağlandığı görüldü....