09 / 05 / 2024

eski havagazı tesisleri

eski havagazı tesisleri

2001 yılında yıllardır harabe olarak duran Hasanpaşa'daki eski havagazı istasyonu, kültür kompleksine dönüştürülecekmiş. 33 bin metrekarelik alanda bulunan 22 bina aslına uygun olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecekmiş.

Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski ilçe stadı ve tesis hayalleri suya düştü!

İzmir Karşıyaka Spor Kulübü'nün yeni stadı yapımını istedikten sonra eski İlçe Stadını ve Yalı Tesisleri’ni yıktırıp arazide zemin güçlendirme yaptıracakken ruhsat çıkmayan iki ihale de Büyükşehir Belediyesi'nin davasıyla iptal oldu.

Manisa Tevfik Lav Spor Tesisleri'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Manisa'daki Tevfik Lav Spor Tesisleri’nin eski görünümünden eser kalmadı. Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut tesis yıkılarak yerine modern tesis inşa edildi.

Sümerbank'ın İzmir'deki tesisleri ve arazileri mecliste!

Sümerbank'ın İzmir'de bulunan eski basma fabrikası tesisleri ve arazileri meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu...

Ankara'daki eski havagazı fabrikasına ilişkin 14 soru mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da bulunan eski havagazı fabrikasının yıkım ve söküm süreci hakkında Başbakan Yıldırım'a 14 soru sordu..

Ankara'daki eski havagazı fabrikasının yıkımı TBMM gündeminde!

Ankara'daki eski havagazı fabrikasının yıkımı meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, sorularını Bakan Soylu'ya iletti..

Ankara'daki eski havagazı fabrikası TBMM'de konu oldu!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da bulunan eski havagazı fabrikası hakkındaki koruma kararının kaldırılmasına ve fabrika kalıntılarının asbest ölçümüne ilişkin Başbakan Yıldırım'a 7 soru sordu.

Bursa'daki eski binalar yıkılıyor!

Bursa’nın yıpranan, depreme karşı büyük risk taşıyan yapı stokunu, yol, spor tesisleri ve meydan düzenleme eriten Büyükşehir Belediyesi, böylelikle bir taraftan eski binaları ortadan kaldırırken, diğer taraftan da bu bölgeleri yeni sosyal yaşam alanlarına dönüştürüyor.

Urla Kentpark Tesisleri kiralama ihalesi 1 Eylül'de!

Kentpark Tesisleri Urla’ya kazandırılacak. Eski Çeşme yolu üzerinde eşsiz manzaraya sahip olan dev tesis ihaleyle kiralanacak. Tesisin ihalesi 1 Eylül 2016 Perşembe günü saat 10.00’da Urla Belediyesi'nde yapılacak.

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın plan değişikliği için dava açılacak!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, 2006 yılında yıkılan tarihi eski Maltepe Havagazı Fabrikası alanında gerçekleştirilen plan değişikliği için yargıya başvuracaklarını belirtti.

Erzurum Sarıkamış Arıtma Tesisleri'nin inşaatına başlandı!

Sarıkamış Belediyesi, Su Kanalizasyon ve Altyapı Projesi (SUKAP) kapsamında, eski Kars yolu girisinde Atık Su Arıtma Tesisleri yapımına başladı.

2001 yılında Gazhane kültür merkezi olacakmış!

2001 yılında yıllardır harabe olarak duran Hasanpaşa'daki eski havagazı istasyonu, kültür kompleksine dönüştürülecekmiş. 33 bin metrekarelik alanda bulunan 22 bina aslına uygun olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecekmiş.

İşte Eskişehir spor yatırımları!

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli, düzenlenen gezide devam eden yatırımları ve mevcut tesisleri yerinde inceledi. İl Müdürü Aksoy, personele, mevcut tesisler ile yapılan bakım onarımlar ve yeni yatırımlar hakkında detaylı bilgi verdi.

Atatürk Öğrenci Yurdu Sosyal Tesisleri yenileniyor!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), Atatürk Öğrenci Yurdu Sosyal Tesisleri'ni, yeni ve modern yurt blokları yanında eski kalması, bütünlüğü bozması ve deprem dayanımlarının yeterli olmaması nedeniyle yıkıp yeniden yapacak.

eski havagazı tesisleri Haberi

eski havagazı tesisleri



GAZHANE kültür merkezi oluyor


Yıllardır harabe olarak duran Kadıköy Hasanpaşa'daki eski havagazı üretim istasyonu, çok amaçlı salonların bulunacağı kültür kompleksine dönüştürülüyor

ŞENOL BAŞTAKAR, İSTANBUL MUHABİRİ


    UZUN yıllar Kadıköy'ün havagazı ihtiyacını karşıladıktan sonra 1990'lı yıllarda kaderine terkedilen Hasanpaşa'daki Gazhane, Büyükşehir Belediyesi tarafından bünyesinde çok amaçla salonların, üç boyutlu sinemaların, kent pazarının, bilgi tünelinin, atölyelerin, sergi ünitelerinin, çocuk evinin ve tiyatro salonlarının bulunacağı kültür kompleksi haline getiriliyor.


KURUL'A TEŞEKKÜR


    33 bin metrekarelik alandaki 22 binanın aslına uygun olarak onarılıp hizmet amaçlı ünitelere dönüştürüleceğini açıklayan Büyükşehir Belediyesi Projeler Daire Başkanı Şaban Erden, ''Kadıköy Yakası nihayet örnek bir kültür merkezine kavuşacak. Kurulacak yeni...