28 / 04 / 2024

eskişehir kent meydanı ne zaman başlayacak

eskişehir kent meydanı ne zaman başlayacak

9’uncu İşçi Filmleri Festivali kapsamından “Nasıl Bir Kent, Yaşanılabilir Kentler İçin Mücadeleler ve Eskişehir İçin Kent Meydanı ” isimli panel düzenlendi...

Eskişehir'deki riskli binalar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Eskişehir'de bina stokunun tamamını tarayıp, riskli binaları belirlediklerini belirtti.

Eskişehir Kumlubey tramvay hattı açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Fatih, Zafer, Tunalı, Ömerağa Mahallelerini kent merkezi ve Şehir Hastanesi’ne bağlayan Kumlubel hattı hizmete açıldı. 

Eskişehir'de 15 milyon TL'ye icradan satılık natamam site!

T.C. Eskişehir 4. İcra Dairesi, Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi, Batıkent Mahallesi, 19087 ada 1 parselde yer alan natamam siteyi 14 milyon 900 bin TL'ye satıyor... 

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

Kartepe Kent Meydanı ilçeye değer katacak!

Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi'nce yapımı hızlanan “Kent Meydanı” projesiyle ilgili Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’e bilgi verdi. 

Eskişehir'de tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılıyor!

Eskişehir'de kent içi ulaşımda önemli bir yeri bulunan tramvay hatlarında yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılacak.

Osmangazi Lisesi yıkılacak, kent meydanı yapılacak!

Bursa'nın Yenişehir ilçe merkezinde yer alan Osmangazi Lisesi'nin eski binası yıkılıp, yerine kent meydanı yapılacak.

Başakşehir'e yeni kent meydanı müjdesi!

İstanbul’un yeni merkezi olan Başakşehir, Türkiye’nin ilk planlı kent meydanı Başakşehir Kent Meydanı’ndan sonra yeni bir meydana daha kavuşuyor.

Muğla Menteşe Kent Meydanı'nın inşaatı tam gaz!

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Menteşe Kent Meydanı’nın inşaatı hız kesmeden devam ediylr.

Muğla'ya yeni kent meydanı inşa ediliyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi işbirliği ile yapımı devam eden Kent Meydanı çalışmalarını yerinde denetleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Eskişehir Batıkent'e yeni itfaiye binası inşa edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 3000 metrekarelik alana yeni itfaiye hizmet binası yaptı.

Kartepe Kent Meydanı'nın inşaatı tam gaz!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kartepe Kent Meydanı projesinin inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Karaman Aktekke Kent Meydanı için yıkımlara başlandı!

Karaman’da Aktekke Kent Meydanı projesi için iki okul ve eski Diş Hastanesi'nin yıkımına başlandı. elediye Başkanı Ertuğrul, Çalışkan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

eskişehir kent meydanı ne zaman başlayacak Haberi

eskişehir kent meydanı ne zaman başlayacak

9’uncu İşçi Filmleri Festivali kapsamından “Nasıl Bir Kent, Yaşanılabilir Kentler İçin Mücadeleler ve Eskişehir İçin Kent Meydanı ” isimli panel düzenlendi.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen panele İstanbul Kent Savunması’ndan Çiğdem Çidamlı, TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Karademir ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünal katıldı.

Eskişehir’deki Sıhhiye Meydanı’ndan örnekler vererek konuşmasına başlayan Hakan Ünal, Kentsel Dönüşüm’den ve Kentsel Dönüşüm sonrasında meydana gelen kent kültüründen bahsetti. Ünal, meydanın fotoğraflarını katılımcılarla paylaşarak, “Sıhhıye Meydanı’nın 20- 30 yıl öncesine gittiğiniz zaman kamuya ait bir park, küçük bazı ardiyeler ve çok büyük bir lale bahçesiyle bir yazlık sinema bulunurdu. Her yıl nisan ayında açan laleler toplanır ve Hollanda’ya ihraç edilirdi. Bizler çocukluk...