27 / 04 / 2024

eskişehir kentsel dönüşüm kongresi

eskişehir kentsel dönüşüm kongresi

Kentsel sorunlara çözüm yollarının ele alınacağı Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi, 16 Nisan'da, Eskişehir'de yapılacak. Kongre, Eskişehir'de iki gün sürecek kongrede 100'ü aşkın bilim adamı ve araştırmacı bildiri sunacak.

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Eskişehir Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Eskişehir'e bağlı Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yıkım çalışmaları başladı. 

Türkiye'nin ilk akıllı kentsel dönüşümü Eskişehir Tepebaşı'nda!

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinden kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında devam eden çalışmaları kaleme aldı.

Eskişehir'de kentsel dönüşüm atağı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleriyle birlikte bir kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Bu protokole göre Eskişehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncelikle planlanacak. Dönüşümde öncelik Odunpazarı ve Tepebaşı'na verilecek.

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım oluşturacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde imzalanacak.

Eskişehir Odun Pazarı'na ticari kompleks inşa ediliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde ‘Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel Gelişim Projesi’ kapsamında Sanat Sokağı, Hamam ve Hamam Müzesi, Kitabevi, Modern Sanatlar Müzesi, Avlu Odunpazarı ve ticari kompleksleri inşa ediyor.

Eskişehir'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Eskişehir Gündoğdu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kararının durdurulması sonrasında sorunlar yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar hizmet bekliyor.

Eskişehir Gündoğdu baştan sona yenilenecek!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Gündoğdu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için belediye meclisinin kararını bekliyor.

Eskişehir'de bina yıkımı sırasında yan binanın duvarı yıkıldı!

Eskişehir'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binanın çalışmaları sırasında yan apartmanın duvarı zarar gördü..

Eskişehir Kent Sempozyumu gerçekleşti!

Eskişehir Kent Sempozyumu'nun son oturumu Kent, Emek, Demokrasi ve Hukuk başlıklı panel düzenlendi. Panelde konuşan TMMOB Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Muhçu, kentsel dönüşümü anlattı.

Eskişehir Küçük Sanayi'deki dönüşüm toplantısı yarın!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, uzun bir süredir kamuoyunun gündeminde yer alan “Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” düzenlenen tanıtım toplantısı ile masaya yatırılacak. Toplantı yarın Saat 14:00'da Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Eskişehir Kentsel Siti’nin geleceğine yön verilecek!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Kentsel Siti Alan Başkanlığı Yunusemre Kültür ve Sanat Merkezi toplantı salonunda “Alan Yönetimi ve Yönetim Planı” konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda eşgüdüm içinde çalışmada yaşanan sıkıntılar görüşüldü.

eskişehir kentsel dönüşüm kongresi Haberi

eskişehir kentsel dönüşüm kongresi

Kongre, Kent Araştırmalan Enstitüsü, Anadolu Üniversitesi ve kent araştırma dergisi İdeal Kent tarafından düzenlenecek. 


"Günümüz kentindeki sorunlar" ana temasıyla yapılacak kongre, Eskişehir'de iki gün sürecek. Türkiye ve dünyada kentleşmeyle ilgili temel sorunların tartışılacağı kongrede, 100'ü aşkın bilim adamı ve araştırmacı bildiri sunacak. 


Kentsel sorunlarla çözüm yollarının ele alınacağı kongreye Nijerya'dan Yunanistan'a,. Moğolistan'dan İngiltere'ye 20'ye yakın ülkeden bilim adamı ve araştırmacının yanı sıra Türkiye'den 100'e yakın belediyeden uzman katılacak. 


Kongrede, Minesota Üniversitesi Sosyoloji ve Küresel Çalışmalar bölümünde öğretim üyesi Prof. Dr. Micheal Goldman ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli açılış konferansını gerçekleştirecek. 


Kongrede şu temalar ele alınacak: "Günümüz kentleşmesinde aktörler ve dinamikler, kentleşmede temel problemler, kent yönetimi ve sorunlar, mimarlık uygulamaları bağlamında kentsel sorunlar, planlama...