18 / 05 / 2024

esnaf kamu borcu erteleme

esnaf kamu borcu erteleme

TESK Genel Başkanı Palandöken, esnafın pandemi dolayısıyla ödeme sıkıntısı yaşadığını belirterek "Temmuz ayından itibaren yıl sonuna kadar ödenmesi gereken vergi ve primler, 2021 yılından başlamak üzere taksitle ödenecek şekilde ertelenmeli." dedi.

Kredi kartlarına taksit sınırlaması mı geliyor? Vatandaş da taksitle satış yapan esnaf da isyan etti!

 Kredi kartı kullanımında geçen yıl patlama yaşanırken,  kredi kartı borcu ise rekor seviyeye ulaştı. Gazeteci Dr. Barış Esen, x sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Kredi kartı taksitlerine sınırlama gelebilir” dedi. Hem vatandaş hem de esnaf Esen’i yorum yağmuruna tuttu.

265,4 milyar liralık kamu borcu yapılandırıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine gelen başvurular kapsamında 265,4 milyar liralık alacağın yapılandırması yapıldı. İşte detaylar...

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen ancak Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerini ödeyemeyenler için bir fırsat doğdu. GSS prim borcu olanlar diğer kamu borçlularından ayrı tutuluyor ve 31 Ağustos'a kadar borçlarını yapılandırarak gecikme faizlerinden kurtulabiliyorlar.

Bankalar peş peşe açıkladı! Emeklilerin borcu harcı kalmayacak!

Milyonlarca emekli için bankalar atağa geçti. Kredi borcu olan emeklilere kamu bankalarından sonra özel bankalar da borç kapatma kredisi veriyor. İşte detaylar!

TCDD'nin borcu 5.3 Milyar lira ile rekor kırdı

Holding modeliyle özelleştirilmesi planlanan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın 2,4 milyar Türk Lirası vadesi geçen borçlardan olmak üzere Ağustos ayı itibarıyla toplam borcu 5,3 milyar Türk Lirası’na ulaştı. Kamu İktisadi Teşebbüslerinin toplam 6 milyar 400 milyon Türk Liralık Hazine borc

ABD piyasaları ne durumda? Fitch'ten önemli açıklama

Salgın sonrasında güçlü ekonomik toparlanma ve canlı devlet gelirleri ile iyileşen kamu borcu, Fitch'in son raporlarına göre ABD'nin kredi notunu etkiledi.

Esnafın kira sorunu büyüyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle işleri duran milyonlarca esnaf ya işletmesini borcu yüzünden kapattı ya da devretti. Bir anda gelirlerini kaybeden esnaf çaresizce yardım eli uzatılması için bekliyor.

Veli Ağbaba: Esnafın birikmiş kira borcu devlet tarafından karşılansın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, parti genel merkezi önünde yaptığı konuşmada esnafın kira borcunun devlet tarafından karşılanması gerektiğini dile getirdi.

TESK'ten esnafın kamu borçları için erteleme talebi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, esnafın pandemi dolayısıyla ödeme sıkıntısı yaşadığını belirterek "Temmuz ayından itibaren yıl sonuna kadar ödenmesi gereken vergi ve primler, 2021 yılından başlamak üzere taksitle ödenecek şekilde ertelenmeli." dedi.

Antalya Büyükşehir esnafın kira talebini reddetti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnafın işyeri kirasının kamu tarafından ödenmesi çağrısı yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu çağrıya rağmen kiracısı esnafın ‘kira almayın’ talebini reddetti.

Esnaf ve sanatkarların kira borcu yedek ödenekten karşılanabilir!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ekonomiye ilişkin hazırlanan torba teklife yeni maddeler eklenebileceğini ve esnaf ve sanatkarların kiralarının karşılanması yönünde görüşmeler yapılacağını belirtti...

Kamu ödemelerinde borcu yoktur bildiriminin alt sınırı 5 bin lira oldu!

Kamu ödemelerinde "Borcu yoktur" belgesinin aranması için gerekli tutar 2 bin liradan 5 bin liraya yükseltildi.

esnaf kamu borcu erteleme Haberi

esnaf kamu borcu erteleme

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın pandemi dolayısıyla ödeme sıkıntısı yaşadığını belirterek, "Temmuz ayından itibaren yıl sonuna kadar ödenmesi gereken vergi ve primler, 2021 yılından başlamak üzere taksitle ödenecek şekilde ertelenmeli." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle mart, nisan ve mayıs aylarına ait SGK primleri ile nisan, mayıs ve haziran döneminin muhtasar ve KDV ödemelerinin 6'şar ay süreyle ertelendiğini hatırlattı.

Temmuz ayından itibaren vergi ve SGK primlerinin ödemelerinin yeniden başladığını ancak esnafın henüz belini doğrultamadığını ve bu borçları ödeyecek durumda olmadığını belirten Palandöken, temmuzdan itibaren yıl sonuna kadar ödenmesi gereken vergi ve primlerin, 2021 yılından başlamak üzere taksitle ödenecek şekilde ertelenmesini istedi.

Yeni bir ekonomik...