18 / 05 / 2024

esnafın kamu borcu erteleme talebi

esnafın kamu borcu erteleme talebi

TESK Genel Başkanı Palandöken, esnafın pandemi dolayısıyla ödeme sıkıntısı yaşadığını belirterek "Temmuz ayından itibaren yıl sonuna kadar ödenmesi gereken vergi ve primler, 2021 yılından başlamak üzere taksitle ödenecek şekilde ertelenmeli." dedi.

Vatandaşların kredi borcu 1.4 trilyon artışla 3.2 trilyon liraya ulaştı!

Bankada parası olanların varlıklarına son bir sene 5.1 trilyon TL eklenirken, vatandaşların kredi borcu da 1.4 trilyon artış göstererek, 3.2 trilyon liraya ulaştı.

Vatandaşların bankalara borcu bir senende yüzde 68 arttı! Borçlar 3 trilyon TL'yi geçti!

Artan hayat pahalılığı ve günden güne düşen alım gücü sebebiyle çıkmaza giren vatandaşın bankalara olan borcu bir senede yüzde 67,6 yükseldi ve 3 trilyon TL'yi geçti. İşte o rakamlar... 

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Süleymanpaşa Belediyesi kamu alanlarını ihaleyle satıyor iddiası! Dava açıldı!

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi’ne bedelsiz şekilde özel mülklerden kesinti yapılan alanın, kamu ihtiyacı dışında kullanılarak konut imarıyla satışa sunulduğu iddiası ile dava açıldı. İşte detaylar...

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, halk otobüslerinin her ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararı ile ilgili konuştu, "Esnafımızın mağduriyetini göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine ilişkin artış ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

22-18 ve 14 ayar bilezik fiyatları fırladı! Bilezik borcu olanlar yandı! 15 Temmuz Cumartesi altın bilezik fiyatları...

Altın fiyatları haftayı rekorla kapattı. Gram altın rekor kırarken altın bilezik fiyatları fırladı. Altın bilezik borcu olanlar yandı. 22-18 ve 14 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar? 15 Temmuz 2023 altın bilezik fiyatları...

Altın bilezik borcu olanlar yandı! Bilezik fiyatları tavan yaptı! 14 Temmuz Cuma altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları bugün yeni rekora imza attı. Gram altın 1668 lira olurken altın bilezik fiyatları tavan yaptı. Altın bilezik borcu olanlar yandı. 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 14 Temmuz 2023 altın bilezik fiyatları...

Esnaf, Babalar Günü'nde 20 milyar lira ciro bekliyor!

Babalar Günü'nün gelmesiyle alışveriş hareketliği başladı. Esnafın bu kapsamda beklediği ciro ise 20 milyar lira.

Anneler Günü'nde esnafın beklentisi 25 milyar lira ciro!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Palandöken, esnafın bu sene Anneler Günü alışverişlerinden 25 milyar lira ciro beklentisi olduğunu ifade etti.

Kamu işçilerinin maaşı 15 bin TL mi olacak? Ergün Atalay'dan son dakika açıklaması geldi!

700 bini aşkın kamu işçisinin zammının ne kadar olacağı son günlerde en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki kamu işçilerinin maaşı 15 bin TL mi olacak? İşte ayrıntılar...

700 bini aşkın kamu işçisinin zammı ne kadar olacak? Uzman isim rakamları bir bir açıkladı! 

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce imzalanması beklenirken, ne kadar zam yapılacağı da merak konusu. Ekonomist Muhammet Bayram konuya ilişkin tahminlerini peş peşe açıkladı. Peki kamu işçisinin zammı ne kadar olacak?

Pazar esnafının omuzlarındaki vergi yükü azaltılıyor! Bu haber vatandaşa da yarayacak! Fiyatlar düşüyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar esnafını gelir vergisinden istisna tutacak düzenlemeyi kamuoyuna duyurdu. Böylece esnafın omuzlarındaki vergi yükü azaltılmış olacak. Peki pazar fiyatları düşecek mi?

Kamu işçilerinin zam pazarlığında son dakika! 700 bini aşkın kamu işçisi dikkat! Yüzde 15 refah payı ve yüzde 45 zam...

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 bini aşkın kamu işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmeleri kapsamında zam taleplerini peş peşe açıkladı. Kamu işçilerinin zam pazarlığında son dakika! 700 bini aşkın kamu işçisini ilgilendiriyor! Yüzde 15 refah payı ve yüzde 45 zam...

esnafın kamu borcu erteleme talebi Haberi

esnafın kamu borcu erteleme talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın pandemi dolayısıyla ödeme sıkıntısı yaşadığını belirterek, "Temmuz ayından itibaren yıl sonuna kadar ödenmesi gereken vergi ve primler, 2021 yılından başlamak üzere taksitle ödenecek şekilde ertelenmeli." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle mart, nisan ve mayıs aylarına ait SGK primleri ile nisan, mayıs ve haziran döneminin muhtasar ve KDV ödemelerinin 6'şar ay süreyle ertelendiğini hatırlattı.

Temmuz ayından itibaren vergi ve SGK primlerinin ödemelerinin yeniden başladığını ancak esnafın henüz belini doğrultamadığını ve bu borçları ödeyecek durumda olmadığını belirten Palandöken, temmuzdan itibaren yıl sonuna kadar ödenmesi gereken vergi ve primlerin, 2021 yılından başlamak üzere taksitle ödenecek şekilde ertelenmesini istedi.

Yeni bir ekonomik...