12 / 05 / 2024

etü yurtları

etü yurtları

ETÜ öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılayacak bin 500 kişi kapasiteli erkek öğrenci yurdunun temel atma töreni yapıldı. Bin 500 kişilik erkek öğrenci yurdunun kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

İnegöl Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü'nü kurdu!

İnegöl Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü'nü kurdu. Fen İşleri Müdürü Sabri Şene bağlı olarak çalışacak olan Etüd Proje Müdürlüğü'nde Mimar İç Mimar, Peyzaj Mimarı ve İnşaat Mühendisi görev yapacak.

İnegöl Etüt Proje Müdürlüğü açıldı!

İnegöl Belediyesi, ilçenin yeniden düzenlenmesinde önemli rol üstlenecek, kentsel dönüşüm ve gelişim projelerinin gerçekleştirilmesini sağlayacak Etüt Proje Müdürlüğü'nü kurdu. Müdürlük, Fen İşleri Şantiyesinde hizmet verecek.

Neşet Ertaş’ın adı kültür merkezinde yaşatılacak!

Kırşehir’in yetiştirdiği büyük usta Neşet Ertaş'ın adı kente inşa edilen kültür merkezinde yaşatılacak. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi, Anadolu'nun ikinci büyük kültür merkezi olacak.

Niğde Üniversitesi 33.5 milyon TL'lik öğrenci yurtları ve sosyal tesis ihalesi!

Niğde İl Özel İdaresi, Niğde Üniversitesi Kampüs Yerleşkesi içerisinde kat karşılığı öğrenci yurtları ve sosyal tesis inşaatı işini 33 milyon 591 bin 600 TL bedelle ihaleye çıkardı...

Hürriyet Emlak öğrenci yurtları kategorisini yayına aldı!

hurriyetemlak.com bir yeniliğe daha imza attı ve ‘Öğrenci Yurtları’ kategorisini yayına aldı. Gençlerin hayatını kolaylaştıracak bu yeni özellikle artık öğrenciler kendilerine en uygun yurdu birkaç tıkla bulabilecek...

Özlem Et'in yüzde 50'si satıldı!

Edinilen bilgilere göre taraflar masadan el boş kalktı. Sancak ile anlaşmaya varılmaması sonrası ikinci görüşme Şanlıurfalı et komisyoncusu İhsan Yıldız ile yapıldı ve şirketin yarısı Yıldız’a satıldı.

Neşet Ertaş Gençlik ve Kültür Merkezi hizmet için gün sayıyor!

Neşet Ertaş Gençlik ve Kültür Merkezi hizmet için gün sayıyor. Mamak'm çehresini değiştiren dev yatırımlara imza atan Mamak Belediyesi yeni bir yatırımı daha Mamaklı gençlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Neşet Ertaş Gençlik ve Kültür Merkezi hizmet için gün sayıyor!

Mamak'ın çehresini değiştiren dev yatırımlara imza atan Mamak Belediyesi yeni bir yatırımı daha Mamaklı gençlerle buluşturmaya hazırlanıyor.Neşet Ertaş Geçlik ve Kültür Merkezi hizmet için gün sayıyor.

1938 yılında İstanbul'un her yerinde et fiyatları aynı olacakmış!

1938 yılında alınan kararla İstanbul'un her semtinde et fiyatları aynı olacakmış. Bu karar herkes tarafından büyük memnuniyet uyandırmış. Etin kilo fiyatında 10 kuruş indirim yapılmış.

Zemin etüdü raporu geçerlilik süresi!

Arazinin zemin yapısının bilinmesi zorunlu olan bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Zemin yapısının belirlenebilmesi için zemin etüdleri yapılıyor. Peki, zemin etüdü raporu geçerlilik süresi ne kadardır?

Zemin etüd raporlarının hazırlanmasına ilişkin esaslar!

Yer altı tabakalarının durumlarını, konumlarını, hangi tür jeolojik yapıdan olduklarını incelemek için zemin etüdü çalışmaları yapılıyor. Peki, Zemin etüd raporlarının hazırlanmasına ilişkin esaslar nelerdir?

Zemin etüdü sondajı nasıl yapılır?

Zemin etüdünün incelenebilmesi ve raporun hazırlanabilmesi için zemin etüdü uzmanları tarafından topraktan alınan örnekler ile sondaj çalışması yapılması gerekiyor. Peki Zemin etüdü sondajı nasıl yapılır?

Zemin etüdünde yapılan deneyler neler?

Arazinin yer altı tabakalarının durum, konum, jeolojik yapı türü gibi özelliklerinin incelenmesine zemin etüdü çalışması deniyor. Zemine etüdü çalışmalarında bazı deneyle yapılıyor. Peki, zemin etüdünde yapılan deneyler neler?

etü yurtları Haberi

etü yurtları

ETÜ öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılayacak bin 500 kişi kapasiteli erkek öğrenci yurdunun temel atma töreni yapıldı. 


Törene Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın yanı sıra Yakutiye İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Onur Çakmak, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı İbrahim Buğdaycı, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Gençlik Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Fethi Mutluay, Akgün İnşaat Yönetim Kurulu Üyelerinden Edip Akgün ve Sururi Akgün, ETÜ Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanı Ali Çelik ile çok sayıda davetli katıldı. 


İş Bankası tarafından yaptırılan ve bu yıl hizmete açılan 152 kişi kapasiteli kız yurdundan sonra, bin 500 kişilik erkek öğrenci yurduda kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak. 


Yurdun, üniversite öğrencilerinden maddi imkanları sınırlı olan öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca...