21 / 05 / 2024

Euro Yunanistan

Euro Yunanistan

Grexit (Greece+Exit: Yunanistan'ın çıkışı) tartışıla durulsun, Komşu'ya seçim yolu göründü. Tahminlere göre hazirandaki seçimin ardından Komşu'nun eurodan çıkış süreci hızlanacak

Yunanistan’da  250 bin Euro’ya yatırım yapmak isteyen Türkler için son 6 ay

Yunanistan Golden Visa programında değişiklik yaparak, 250 bin Euro’luk alt limini yükseltti. Türkler için fırsatların hala devam ettiğini söyleyen,  77A Real Estate Athens’in kurucu ortağı Deniz Sevgür Siourounis, Yunanistan’da yatırım yapacakların bilmesi gerekenleri anlattı.

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

Yunanistan'da yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını öngören 'altın vize' için gereken minimum tutarın 800 bin euroya çıkarılacağı söyleniyor. 

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Yunanistan'da 3 ve 4 yıldızlı 204 adet aile oteli satılıyor: En ucuzu 500 bin Euro! 

Enflasyon, tedarik zincirindeki yükselen mal maliyetleri ve yüksek enerji giderleri sebebiyle Yunanistan’ın dört bir yanındaki 204 aile işletmesi 3 ve 4 yıldızlı oteller satışa sunuldu. İşte ayrıntılar...

Ünal Aysal, Yunanistan'da gayrimenkul zengini oldu!

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal ve eşi Fani Aysal’ın Yunanistan'da 21 milyon Euro’ya ev aldığı konuşuluyor...

Türkler Yunanistan'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor!

Yunanistan, ülkeye para girişini arttırmak için ‘Altın Vize’ uygulamasının kapsamını genişletiyor. 400 bin Euro’luk yatırım yapan bölgede oturma izni alabiliyor. Türkler özellikle Atina'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor.

Yunanistan'da emlak piyasası hareketlendi!

Habertük Gazetesi köşe yazarlarından Alper Öcal, bugünkü yazısında emlak fiyatları düşen ve 250 bin euro karşılığında 5 yıllığına oturma izni veren altın vize vermesi ile gündeme gelen Yunanistan'ı değerlendirdi. 

Yunanistan'daki Pire Limanı Çinli COSCO'ya satılacak!

Yunanistan`da parlamento Pire limanının Çinli COSCO`ya satılmasını onayladı. COSCO, Pire Limanı'nın yüzde 51 hissesi için 280,5 milyon euro ödeyecek.

Yunanistan'daki Hilton Atina Hotel 180 milyon euroya satılıyor!

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kalbinde yer alan ve ‘Dünyanın en güzel Hilton Oteli’ olarak kabul edilen Hilton Atina satılacak. 180 milyon Euro fiyat belirlenen otel için 11 Mart’a kadar teklif sunulabilecek.

Yunanistan'daki Astir Palace Türk ve Araplara satıldı!

Yunanistan özelleştirme ajansı (HRADF), Atina dışında bulunan lüks tatil merkezi Astir Palace'ı Türk ve Arap yatırımcıların kurduğu Jermyn Street Real Estate Fund'a 400 milyon euro karşılığında sattı.

Yunanistan özelleştirmelerden 3,5 milyar euro bekliyor!

Yunan Özelleştirme Kurumu Başkanı Stergios Pitsiorlas’ın açıklamasına göre Yunanistan 2016 yılında özelleştirmelerden 3.5 milyar Euro (4 milyar dolar) elde etmeyi hedefliyor.

Yunanistan'daki düşük fiyatlı evlere en çok talep Türklerden!

2 yıldır ekonomik kriz yaşayan Yunanistan’da ev fiyatları dibe vurdu, adalar da satışta... Selanik’te bir daireyi 10 ila 20 bin Euro’ya satın almak mümkün... Dairelerin en önemli müşterisi ise Türkler...

Euro Yunanistan Haberi

Euro Yunanistan

Bankacısından turizmcisine kadar Türk iş dünyasının içi rahat: 'Türkiye'yi olumsuz etkileyecek bir durum yok. Aksine; pozitif algıya katkısı bile olabilir...'


Yunanistan'da koalisyon kurma girişimlerinin başarısız olması ve Euro Bölgesi'nden çıkacağı endişeleriyle hafta başında sarsılan piyasalarda dün sabah saatlerinde panik havası gelen tepki alımlarıyla kısmen de olsa atlatıldı. Ancak öğleden sonra Haziran'da yeniden seçime gidileceğinin açıklanması, piyasaları allak bulak etmeye yetti.


DOLAR 1.82 LİRAYA KADAR YÜKSELDİ


Dün, euro/dolar paritesi 1.27'ye gerilerken, dolar/TL ise 1.82 lira sınırına dayandı. Piyasalarda tansiyon yükselirken, eurodan çıkış senaryosu dün yine ana gündemdi. Fransa Maliye Bakanı François Baroin, Yunanistan'ın eurodan çıkmasının Fransa'ya maliyetinin net 50 milyar euroyu bulabileceğini açıkladı. İçerde de böyle bir senaryonun gerçekleşmesi halinde Türkiye ekonomisinin bu durumdan nasıl etkileneceği sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Komşu'daki gelişmeleri endişeyle...