16 / 05 / 2024

Ev alamayacak olanlar

Ev alamayacak olanlar

Bir inşaat projesinde arsa maliyeti Balkanlar'da yüzde 18, Avrupa ve Amerika genelinde yüzde 25 paya sahipken, bu rakam istanbul 'da yüzde 70 'lere dayandı.

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si hala bir ev sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kuşaklararası dezavantaj aktarımını araştırdı ve geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'sinin hala bir ev sahibi olamadığı ortaya çıktı.

Ev kiralamak üzere olanlar dikkat! Bunu yapanlar yandı! 

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim son sürat devam ederken, Avukat Mehmet Fatih Özer'den de yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Özer, ev sahibi yerine imza atılarak elektrik, su ve doğalgaz idarelerine abone olunmasının özel belgede sahtecilik suçunu oluşturduğunu kaydetti.

Ev sahiplerinden sadece kiracıları koruyan sözleşmelere tepki! Tahliye davaları 12-14 ay sonraya kalıyor!

Kira bedelleri ve tahliye talepleri ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar devam ediyor. Mağdur ev sahipleri, sosyal medyada taleplerini dile getirmeyi sürdürüyor. Ev sahibi olanların  kiracılar karşısında mağduriyetlerine her gün yenileri dahil oluyor. Peki ev sahiplerinin mağduriyetleri neler?

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

5 milyon TL'lik evin kira getirisi 25 bin TL! Ev alıp kiraya vermek mantıklı mı?

Kira getirisinin sağladığı kazanç sık sık merak konusu oluyor. Evi olanlar ve ev alıp kiraya vermek isteyenler bu durumda ne kadar gelir elde edebileceklerini araştırıyor. Peki ev alıp kiraya vermek mantıklı mı? İşte sosyal medyada yorum yağmuruna tutulan o paylaşım...

Oturduğu eve sahip olanların oranı her yıl düşüyor! Kirada, lojmanda oturanların oranı 2023'te kaç oldu?

Türkiye'de ev sahibi olma oranı 9 senede  yaklaşık 5 puan geriledi. TÜİK verileri, 2023 yılında oturulan konuta sahip olanların oranının yüzde 56,2 olduğunu ortaya koydu. İşte konut sahipliği ile ilgili açıklanan o rakamlar...

Ev, araba satıp hisse alınır mı? Vatandaşlar birikimlerini nereye yatırıyor?

Elinde birikimi olanlar yatırım araçları ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor ve hangi yatırım aracının mantıklı olduğunu araştırıyor. Peki ev, araba satıp hisse alınır mı? Vatandaşlar ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

Bu ilde kira ortalaması 22 bin TL'yi buldu! Ev arayan vatandaşlar şaşkın!

Manisa'da 2024 yılının ilk 2 gününde ilana çıkarılan 72 konutun ortalama kira fiyatı, kent sakinleri ve ev arayışında olanlar arasında adeta ‘şok etkisi’ yarattı. Kira fiyatlarının uçuk seviyede olduğu kaydediliyor. 

Tek ev sahibi olanlar dikkat! 

Tek ev sahibi olan vatandaşlar belediyeye gidip araştırma yapabilirler. Yapılan açıklama da tek ev sahibi olan tapu sahiplerine 4.862 Türk Lirası para iadesi için emsal karar çıktığı kaydedildi. İşte haberin merak edilen detayları..

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi olanlar dikkat! Konut satışında yeni dönem! 'e-Devlet üzerinden yapılacak'

Gayrimenkul ticareti hakkında gerçekleşen yönetmelik değişikliği ile beraber 1 Kasım tarihi itibarıyla taşınmaz ilanlarının yayınlanmasında yeni bir düzenleme yapılacak.

Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi?

Ev almak isteyen vatandaşların finans için başvurduğu konut kredisinden faydalanmak isteyenler şartları merak ediyor. Özellikle kredi notu düşük olanlar kredi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi? İşte detaylar...

Çalışmayan ev hanımlarına maaş müjdesi geldi! Acil bakın!

Çalışmayan ev hanımlarının maaş alıp alamayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, emeklilik hakkı yalnızca iş hayatında olanlar için değil, ev hanımları için de geliyor...

Ev alamayacak olanlar Haberi

Ev alamayacak olanlar

Demir inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Yani düşük gelirlinin istanbul'da ev sahibi olma ihtimali ortadan kalktı. Arsa fiyatlarındaki şişmeye 'dur' denmezse mağduriyetler oluşacak." uyarısında bulundu. 


İstanbul'da 3 yıl önce yüzde 30 olan arsa maliyeti an itibarıyla yüzde 70'lere ulaştı. Devlet kontrolü olmadığı için hızla şişen arsa fiyatlarının önü alınmazsa Jetpa ve Kastelli dönemine benzer mağduriyetlerin oluşacağını kaydeden Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Nitekim 2011, 2012, 2013'te (bir kısmı Esenyurt'ta) 100 bin konutzede oluşmuştu. Bunlar düşük ve orta gelirli kişilerdi. Şimdi ise orta ve üst gelirli konutzedeler oluşabilir. Arsa maliyetleri makul seviyede tutulmazsa, sektöre sonradan katılanların güvenilir konut üreticilerinin canını yakması sürerse mağduriyetler kaçınılmaz." dedi. Demir, iyi bildiğim işi yaptığını, herkesin öyle yapması halinde mağduriyetlerin oluşmayacağını ifade etti. 



İnşaat...