30 / 07 / 2024

ev alınca kiracı çıkarılır mı

ev alınca kiracı çıkarılır mı

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralamalarında kiracı ile kiraya veren tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında belirleniyor. Peki, ev alınca kira kontratı ne olur? Tarafların hakları nelerdir?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Kira sözleşmesini hazır almayın!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden biri de sözleşmenin hazır olarak alınmaması. Kiracı ve ev sahipleri dikkat...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Emlak sitelerindeki ilanlar kira bedelinin tespitine esas alınır mı? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son ayların en çok konuşulan konuları arasında başı çekerken Emlak sitelerindeki ilanlar kira bedelinin tespitine esas alınıp alınamayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte o sorunun yanıtı...

Ünlü ekonomist açıkladı: Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesi Fizan'dan duyulacak!

Ev sahibi kiracı kavgaları giderek daha da içinden çıkılmaz bir hal alırken, ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan da çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Yeşilada yaptığı açıklamada Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesinin Fizan'dan duyulacağını söyledi.

'Kimse keyfinden kiracı olmuyor, ama keyiften ev alıp yatırım yapılıyor' dendi: Ev sahiplerinden tepki gecikmedi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. BeyazYakaGiyer isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "Evi kiraya vermek bir opsiyon, kiracı olmak ise çoğunlukla mecburiyet" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri küstürüldü: Yüzde 25 zam sınırı kalkınca kiracıyı yüksek enflasyon şoku bekliyor! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların artmasına neden olan yüzde 25 uygulaması 1 Temmuz'da sona eriyor. Peki ne olacak? 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Arabulucu ücretini kim öder?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar esmeye devam ederken, pek çok kişi de arabulucuların kapısını çalıyor. Peki arabulucu ücretini kim öder?

Hazine Bakanlığı açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılara tebligatlar gönderilmeye başlandı!

Ev sahibi ve kiracılara yönelik gerçekleşen çalışmalar kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Buna göre, kira gelirlerinin doğru bir şekilde beyan edilmesi için gerekli uygulamalar yapılırken, tebligatların da tek tek gönderilmeye başlandığı da kaydedildi. 

Ev alıyorum derken, dert almayın! Uyanık kiracılara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün geçtikçe büyürken, yeni ev alacaklar için de uyarılar peş peşe geliyor. Hukukbil isimli kullanıcı X sosyal medya hesabından içinde kiracı olan evler ile ilgili önemli bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sıkıntılar bitmek bilmiyor! Şimdi gündem de tahliye taahhütnamesi krizi var!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında tahliye taahhütnamesi krizi yaşanmaya başladı. Tahliye taahhütnamesini kendi lehlerine kullanmak isteyen taraflar soluğu mahkemede alıyorlar. İşte haberin ayrıntıları...

Ev sahipleri ve kiracılar bu detaya dikkat! Borcu olana arabuluculuk yok, direkt mahkeme var! 

Konut sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar için yürürlüğe alınan arabuluculuk uygulamasına başvurular yoğun. Peki borcunu ödemeyen kiracı arabuluculuktan yararlanabilir mi? İşte ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken o detay...

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Arabuluculuk anlaşmazlıkları çözecek mi? 1 Eylül'de resmen başlıyor! 

1 Eylül itibarıyla kira davalarında ‘arabuluculuk’ uygulaması devreye alınıyor. Arabuluculuk anlaşmazlıkları çözecek mi? Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte 2023 kira kontrat örneği!

2023 kira kontrat örneği detayları ve kira sözleşmesi nasıl doldurulur sorusunun yanıtı ev sahipleri ve kiracıların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 kira kontrat örneği...

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira krizi sona eriyor! Kira artışına ilişkin yeni düzenleme Meclis'e geliyor! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında kriz haline gelen fahiş kira artışları ile ilgili çalışmalar başlıyor. Meclis'te kira artışları ve Kovid-19 izinleri gündeme getirilecek. 

ev alınca kiracı çıkarılır mı Haberi

ev alınca kiracı çıkarılır mı

Ev alınca kira kontratı ne olur?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralamalarında kiracı ile kiraya veren tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında belirleniyor. Kanunen haklı nedenler olmaksızın mal sahibi kiracısından tahliyesini isteyemiyor.


Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor.


Genel...