23 / 07 / 2024

ev alma dönemleri

ev alma dönemleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard & Poor’s, “Türkiye konut piyasası kredi odaklı iç talepten uzak olarak daha fazla ihracata dayalı hareket edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomistten ironik benzetme: Danaya girer gibi kredi dönemi! Bir ev için 5 kişiye kredi…

Artan konut fiyatları karşısında Ziraat Bankası’nın açıkladığı 5 kişilik Ortak Konut Kredisi, sosyal medyada gündem oldu. Ekonomist Şenol Babuşçu, haberi danaya girer gibi ortak ev kredisi dönemini diye duyurdu. "Başka neler göreceğiz diyen Babuşçu’nun takipçilerinden ilginç cevaplar gecikmedi.

ABD’de ev alma hayali kuranlar dikkat! Tebernüş Kireçci uyarıyor! Mutlaka okuyun!

Ülke genelinde konut fiyatları fahiş rakamlara ulaştı. Yatırımcılar konut yatırımı için rotayı yurt dışına çevirirken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ABD'den ev alma hayali kuranları uyardı. 

Tunç Şatıroğlu'ndan kira vergisine büyük tepki! Ev sahibi düşmanı uygulamalar!

Yeni vergi düzenlemelerinden ev sahipleri de nasibini aldı. Ev sahipleri kira vergilerini artık her ay peşin olarak ödeyecek ve yüzde yirmisi vergi olarak alınacak. Konuyu değerlendiren Ekonomist Tunç Şatıroğlu yeni vergi sistemine tepki gösterdi.

1.29 düşük faizle konut kampanyasının şartları neler, kimler başvuru yapabilir? Ev almayı düşünenler dikkat!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yeni kampanyasıyla 1,29 faizle konut fırsatı sunuluyor. Peki kampanyaya kimler başvurabilir? Şartları ne? İşte ev almayı düşünen pek çok kişi tarafından merak edilen konut kampanyasının detayları...

Ünlü ekonomist uyardı: Konut yatırım aracı olmaktan çıkarsa, fatura kiracılara çıkar, ikinci ev yurt dışından alınır!

Ev sahibi kiracı tartışmaları ve yüzde 25 sınırı konut piyasasını daraltırken, ev sahiplerine getirilmesi planlanan yeni vergiler de endişeyi artırıyor. Konut piyasasındaki daralmanın faturasını en çok ev sahibine düşman olan kiracıların ödeyeceğini belirterek uyardı…

Ev alma hayali kuranlar dikkat: 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde ilk konutunu alacakların destekleneceğini dile getirmişti. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

Konut kredisi faizleri yüzde 1'e düşürse ne olur? Ev alma hayali kuranlar dikkat!

Yeni ev alacaklar ve konut yatırımı yapacaklar, fiyatların düşüp düşmeyeceğini merakla araştırırken, konut kredisi faizlerinin de nasıl seyredeceği merak ediliyor. Peki konut kredisi faizleri yüzde 1'e düşürse ne olur? Bu durumda ev alınır mı? İşte vatandaşların yorumları...

Ev mi dükkan mı? İstanbul, Ankara ve İzmir verileri masaya yatırıldı, bakın ne sonuç çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yatırımcılar tarafından merakla beklenen dükkan fiyat endeksini yayımlamasından sonra konut ve dükkan fiyatlarındaki değişim de masaya yatırıldı. Peki ev mi dükkan mı? 

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Ankaralı ve İzmirlilerin ev alma şansı, bir Parisliye göre daha yüksek!

Fiyatlardaki fahiş artışların, ev sahibi olmayı zorlaştırdığı da ifade ediliyor. Peki durum gerçekten böyle mi? Bağımsız yazar ve teknik analist Tuncer Şengöz, X sosyal medya hesabından emlak fiyatları ile gelir oranı ilişkisini açıkladı. İşte o paylaşım ve vatandaşların düşünceleri...

Konut fiyatlarındaki artış uzun bir süre daha enflasyondan düşük olacak! Satılık ev fiyatları düşer mi?

Kasım'da konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,9, önceki yıla göre ise yüzde 82,8 yükselirken, ev alacaklar sık sık 'Satılık ev fiyatları düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki satılık ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Mağdur ev sahibinden düşük kiralara bir isyan daha: 1.500 TL ev kirası olur mu? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken, mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de düşük kiralara isyan ederek, "1.500 TL ev kirası olur mu?" diye sordu.

Vatandaşın ev alma umudu dip seviyede!

Tüketici Güven Endeksi verilerine göre vatandaşın ev ve araba alma umudu dip seviyede. Otomobil alma beklentisi ise konuttan sonra en düşük ikinci değeri aldı.

ev alma dönemleri Haberi

ev alma dönemleri

S&P’nin “Gelişmekte olan ekonomilerde konut sektörü” başlıklı raporunda İsrail, Rusya, Güney Afrika ve Türkiye’de konut sektöründeki talebin arzın üzerinde seyrettiği belirtildi.


S&P raporunun Türkiye’ye ilişkin kısmında, “Türkiye konut piyasası kredi odaklı iç talepten uzak olarak daha fazla ihracata dayalı hareket edecek. Türkiye’de reel ve nominal konut fiyatları 2014 ve 2015′te yavaşlayacak “öngörüsüne yer verildi.


Raporda, incelenen ülkelerin büyük kısmının konut sektörlerinin jeopolitik risklere maruz kaldığına işaret edilirken, bu ülkelerin orta vadeli benzer bir eğilim gösterdiğini, düzgün bir ev için güçlü ve henüz doymamış talebin devam ettiği vurgulandı. Bu ülkelerin konut sektörlerinde finansal anlamda ödenebilirlik zorlukları olduğu dile getirilen raporda, kırsal alanlar ve şehirler arasında ciddi fiyat farklılıkları bulunduğu kaydedildi.


S&P açıklamasında, “Ekonomik büyüme jeopolitik gelişmeler neticesinde yavaşladıkça, bu tür zorluklar daha baskı...