20 / 05 / 2024

ev alma dönemleri

ev alma dönemleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard & Poor’s, “Türkiye konut piyasası kredi odaklı iç talepten uzak olarak daha fazla ihracata dayalı hareket edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Ev alma hayali kuranlar dikkat: 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde ilk konutunu alacakların destekleneceğini dile getirmişti. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

Konut kredisi faizleri yüzde 1'e düşürse ne olur? Ev alma hayali kuranlar dikkat!

Yeni ev alacaklar ve konut yatırımı yapacaklar, fiyatların düşüp düşmeyeceğini merakla araştırırken, konut kredisi faizlerinin de nasıl seyredeceği merak ediliyor. Peki konut kredisi faizleri yüzde 1'e düşürse ne olur? Bu durumda ev alınır mı? İşte vatandaşların yorumları...

Ev mi dükkan mı? İstanbul, Ankara ve İzmir verileri masaya yatırıldı, bakın ne sonuç çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yatırımcılar tarafından merakla beklenen dükkan fiyat endeksini yayımlamasından sonra konut ve dükkan fiyatlarındaki değişim de masaya yatırıldı. Peki ev mi dükkan mı? 

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Ankaralı ve İzmirlilerin ev alma şansı, bir Parisliye göre daha yüksek!

Fiyatlardaki fahiş artışların, ev sahibi olmayı zorlaştırdığı da ifade ediliyor. Peki durum gerçekten böyle mi? Bağımsız yazar ve teknik analist Tuncer Şengöz, X sosyal medya hesabından emlak fiyatları ile gelir oranı ilişkisini açıkladı. İşte o paylaşım ve vatandaşların düşünceleri...

Konut fiyatlarındaki artış uzun bir süre daha enflasyondan düşük olacak! Satılık ev fiyatları düşer mi?

Kasım'da konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,9, önceki yıla göre ise yüzde 82,8 yükselirken, ev alacaklar sık sık 'Satılık ev fiyatları düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki satılık ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Mağdur ev sahibinden düşük kiralara bir isyan daha: 1.500 TL ev kirası olur mu? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken, mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de düşük kiralara isyan ederek, "1.500 TL ev kirası olur mu?" diye sordu.

Vatandaşın ev alma umudu dip seviyede!

Tüketici Güven Endeksi verilerine göre vatandaşın ev ve araba alma umudu dip seviyede. Otomobil alma beklentisi ise konuttan sonra en düşük ikinci değeri aldı.

Sıfır ev alacaklara kritik uyarı! Fiyatlarda düşüş beklemeyin, pazarlıksız ev almayın!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, ev almayı düşünen vatandaşlar için önerilerde bulunarak dikkat çekici tavsiyelerde bulundu.

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

Konut ilanlarında yeni dönem sektörü nasıl etkileyecek? Ev alacaklar dikkat! Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Ticaret Bakanlığı’nın ilan siteleri ile ilgili düzenlemesi bugün yürürlüğe alındı. Peki bu düzenleme sektörü nasıl etkiler? Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Ev almak isteyenlere müjde indirim geldi: 2+1 prefabrik ev 259 bin 900 TL'ye, 3+1 prefabrik ev 378 bin 900 TL'ye düştü! 

Prefabrik ev almayı düşünen vatandaşlara indirim müjdesi geldi. 2+1 prefabrik ev 259 bin 900 TL'ye, 3+1 prefabrik ev 378 bin 900 TL'ye düştü. İşte diğer indirimli ev fiyat listesi...

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

ev alma dönemleri Haberi

ev alma dönemleri

S&P’nin “Gelişmekte olan ekonomilerde konut sektörü” başlıklı raporunda İsrail, Rusya, Güney Afrika ve Türkiye’de konut sektöründeki talebin arzın üzerinde seyrettiği belirtildi.


S&P raporunun Türkiye’ye ilişkin kısmında, “Türkiye konut piyasası kredi odaklı iç talepten uzak olarak daha fazla ihracata dayalı hareket edecek. Türkiye’de reel ve nominal konut fiyatları 2014 ve 2015′te yavaşlayacak “öngörüsüne yer verildi.


Raporda, incelenen ülkelerin büyük kısmının konut sektörlerinin jeopolitik risklere maruz kaldığına işaret edilirken, bu ülkelerin orta vadeli benzer bir eğilim gösterdiğini, düzgün bir ev için güçlü ve henüz doymamış talebin devam ettiği vurgulandı. Bu ülkelerin konut sektörlerinde finansal anlamda ödenebilirlik zorlukları olduğu dile getirilen raporda, kırsal alanlar ve şehirler arasında ciddi fiyat farklılıkları bulunduğu kaydedildi.


S&P açıklamasında, “Ekonomik büyüme jeopolitik gelişmeler neticesinde yavaşladıkça, bu tür zorluklar daha baskı...