06 / 05 / 2024

ev beyannamesi nasıl doldurulur

ev beyannamesi nasıl doldurulur

Kira gelir vergisinde beyannameler, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile de verilebiliyor. Peki, ev beyannamesi nasıl doldurulur?

Kira beyannamesinde son gün bugün! Hazır kira beyannamesi 2024: Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Kira ve ücret kazancı gibi geçtiğimiz sene gelir elde edenlerin beyanname verme süresi bugün bitiyor. Peki kira gelir beyannamesi nasıl verilir? İşte merak edilenler...

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

İstanbul'da 6,4 milyon konutun 153 bini hayalet ev! Boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Konut sorunu gün geçtikçe derinleşirken, hayalet evler de sık sık gündem oluyor. Hayalet evler, kkonutta arz talep dengesizliği ve kira sorununun nedenlerinden biri. Peki boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik o analizi...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Devlet destekli prefabrik ev nasıl alınır? Prefabrik ev kredisi nasıl alınır?

Prefabrik ev yaptırmak isteyen ancak nasıl yaptıracağını bilemeyen vatandaşlar, devlet destekli prefabrik ev nasıl alınır? şeklinde araştırmalara başladı. İşte bu konuda merak edilenler!

Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu, hisseli ev genellikle miras yolu ile aile içinde çocuklara veya akrabalara kalabilir. Ancak bu tapu çoğu zaman sorun teşkil eder. Peki Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır? İşte detaylar!

Hisseli ev tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu pek çok kişinin korkulu rüyası olabilir. Peki böyle bir durumda hisseli tapu nasıl ayrılır, ayrılabilir mi? İşte hisseli tapuya dair merak edilen detaylar!

e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır?

Kişilerin sahip oldukları taşınmazları ilgili kurumlara bildirmesine tapu beyanı denir. Peki e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır? Tapu beyanı için hangi evraklar gerekir? Tapu beyannamesi nasıl yapılır? İşte detaylar…

Konut piyasasında alarm zilleri çalıyor. Ev fiyatları nasıl etkilenecek?

Küresel konut piyasası karıştı. Türkiye'de de konut piyasası durdu. Konut  fiyatları nasıl etkilenecek? Konut fiyatları düşecek mi? Düşecekse ne zaman? Ucuz kredi dönemi geri gelecek mi?

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır? tapuya dair sorulan soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen detaylar!

ev beyannamesi nasıl doldurulur Haberi

ev beyannamesi nasıl doldurulur

Ev beyannamesi nasıl doldurulur?

2015 yılı kira gelir vergisi mükellefleri; ev veya işyerini geçen yıl kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenler oluyor.


Mükelleflerin vergi ödemelerinden önce vergi dairesine beyanname vermeleri gerekiyor. Beyannameler, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile de verilebiliyor.


Beyannamelerin 31 Mart'a kadar verilmiş olması gerekiyor. Konutlardan elde edilen kira gelirleri 1 MART - 31 MART 2015 tarihleri arasında beyan edilmez veya eksik beyan edilirse, 2014 yılı için 3.300 TL’lik istisnadan yararlanılamıyor.


Bu nedenle hala beyannamesini vermeyen vergi mükellefleri varsa, 6 gün içinde ev beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Peki, ev beyannamesi nasıl doldurulur?


Beyanname ve gelir elde edilen gayrimenkul sayısının beşten fazla olması halinde kullanılacak ek föy;


- Beyanname bir örnek doldurulacaktır.


- Mavi veya siyah...