06 / 05 / 2024

ev beyannamesinin hazırlanması

ev beyannamesinin hazırlanması

Kira gelir vergisinde beyannameler, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile de verilebiliyor. Peki, ev beyannamesi nasıl doldurulur?

Prof. Dr. Naci Görür: 7.5 büyüklüğünde deprem beklenen İstanbul'un depreme hazırlanması 15-20 yıl sürer! 

Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depremini değerlendirdi ve hazırlıklara şimdi başlansa 15-20 yıl sürebileceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmeleri nasıl hazırlanmalı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bu detaya bakın! Bunu mutlaka yapmalısınız!

Kiracısıyla sorun yaşamak istemeyen ev sahipleri, kira sözleşmelerinin nasıl hazırlanması gerektiğini merak ediyor. Peki sıfır ihtilaflı kira sözleşmesi hazırlanabilir mi? İşte detaylar...

İstanbul büyük depreme nasıl hazırlanacak? Bakan Özhaseki tek tek açıkladı: İstanbul için yasa taslağı geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki riskli yapılara dikkat çekerek, megakentin depreme hazırlanması için yapılacakları tek tek açıkladı. İstanbul için yasa taslağı hazırlığı da başladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da tam 1.5 milyon konut dönüşecek! Bakan Kurum tek tek açıkladı: İstanbul acilen depreme hazırlanmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un acilen depreme hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un depreme hazırlanması için 7 maddelik önerilerini sıraladı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un depreme hazırlıklı olması için 7 maddelik önerisini sosyal medya hesabından paylaşarak bir isyan çağrısı yaptı.

Ev almayı düşünenlere son dakika müjdesi! İslam Memiş az önce açıkladı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten ev almaya hazırlananlara müjde geldi. İşte detaylar...

Altın kolları sıvadı! Yedinci aylık kaybına hazırlanıyor

Altın fiyatları, bu hafta Fed'in faiz kararını artırmaya hazırlanması ile yedinci aylık kaybın hazırlanıyor. Altın, düşüşler için kolları sıvarken yatırımcılar altın için son dakika gelişmeleri merak ediyor. 

Ev satarken hangi evraklar gereklidir?

Ev satarken hem alıcının hem de ev sahibinin hazırlaması gereken evraklar bulunmaktadır. Peki Ev satarken hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar!

Mustafa Gültak: Mersin'de 5 binlik imar planı acilen hazırlanmalı!

Mithat Paşa Mahallesi'nde ziyarette bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentte imar planlarının acilen hazırlanması gerektiğini dile getirdi. 

TOKİ iki bölgedeki projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 23 Mart 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Tapuda bunlara dikkat edin!

Konut alıp satarken talep edilen evrakların, eksiksiz olarak hazırlanması gerekiyor. Ev satış durumunda ya da tapu devir işlemleri yapılırken, farklı bir sorunla karşılaşmamak için bu adımları öğrenmelisiniz...

ev beyannamesinin hazırlanması Haberi

ev beyannamesinin hazırlanması

Ev beyannamesi nasıl doldurulur?

2015 yılı kira gelir vergisi mükellefleri; ev veya işyerini geçen yıl kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenler oluyor.


Mükelleflerin vergi ödemelerinden önce vergi dairesine beyanname vermeleri gerekiyor. Beyannameler, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile de verilebiliyor.


Beyannamelerin 31 Mart'a kadar verilmiş olması gerekiyor. Konutlardan elde edilen kira gelirleri 1 MART - 31 MART 2015 tarihleri arasında beyan edilmez veya eksik beyan edilirse, 2014 yılı için 3.300 TL’lik istisnadan yararlanılamıyor.


Bu nedenle hala beyannamesini vermeyen vergi mükellefleri varsa, 6 gün içinde ev beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Peki, ev beyannamesi nasıl doldurulur?


Beyanname ve gelir elde edilen gayrimenkul sayısının beşten fazla olması halinde kullanılacak ek föy;


- Beyanname bir örnek doldurulacaktır.


- Mavi veya siyah...