14 / 05 / 2024

ev değerinin tamamına kredi

ev değerinin tamamına kredi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 16 Aralık 2010 tarihli ve 3980 sayılı kararına göre, artık konut kredilerine sınırlama getiriliyor. Kredi kuruluşları ev değerinin tamamına kredi vermiyor...

Konutun yüzde yüzüne kredi!

18 Aralık 2010 tarihinde 27789 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararına göre, artık konutun yüzde yüzüne kredi verilmiyor, ancak yüzde 75'ine veriyor...

1942'de kiracılarına fahiş zam yapan ev sahibinin sonu mahkeme oldu!

1942'de Beyoğlu Gümüşsuyu Caddesi'nde 3 dairesi olan bir ev sahibi kiracılarına fahiş zam yapması üzerine mahkemelik oldu.

Demet Akalın'dan Adalet Bakanlığı'na çağrı! Ev sahiplerini koruyan bir yasa çıksın!

Ev sahibi ve kiracı gerilimine Demet Akalın'da eklendi. Geçtiğimiz günlerde 5 bin TL kir ödeyen kiracısına sert çıkışta bulunan Akalın şimdi de Adalet Bakanlığı'na seslendi...

Konut fiyatları değerinin üç katına çıktı! Ev ve arsa fiyatlarındaki balon çileden çıkardı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artış ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Konut fiyatlarının olması gerekenin 3 katından fazlaya satıldığını söyleyen  Makine mühendisi Yavuz isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı.

Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldi!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, sunucu ve köşe yazarı Pınar Aydın resmi X hesabı hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldiğini söyledi. İşte Pınar Aydın'ın o paylaşımı...

Diyanet'ten kiracı ve ev sahibi anlaşmazlığına cuma hutbesi formülü: Hem ev sahiplerinden hem de kiracılardan istedi

Diyanet'in bu haftaki hutbesinde kira artışlarına dikkat çekildi. Müslümanların ticarette ahireti gözetmeleri gerektiği belirterek o şekilde hareket etmeleri söylenirken merhametli bir ev sahibi, insaflı bir kiracı olunması gerektiğine vurgu yapıldı.

İSO rakamlarına göre ihracatta gerileme sinyalleri var!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi ağustosta 49,1’e gerileyerek 50,0 eşik değerinin altına düştü. Bunda ihracat yaptığımız 5 Avrupa ülkesindeki üretim daralması etkili oldu.

Ev sahibi ve kiracı sorunlarında gelinen son nokta! Ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti! 

Ev sahibi ve kiracı sorunları artmaya devam ediyor. Ülke genelinde kiracı ve ev sahipleri sorunları her geçen gün başka boyut almaya başladı. Şimdi de Ankara'da bir ev sahibi kiracısına evden çıkması için 200 bin TL teklif etti. 

Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?

Ev sahipleri ve kiracıların arası her zaman günlük gülistanlık olmamaktadır. Peki büyük kavgalar meydana gelirse, “Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?” İşte detaylar!

Ev tapusu başkasına nasıl devredilir?

Tapu devri herhangi bir mülk için yapılabilir. Bu işlemler tapu ve kadastro genel müdürlükleri vasıtası ile gerçekleşir. Peki Ev tapusu başkasına nasıl devredilir? İşte detaylar!

Kiralara yapılan fahiş zamlar ev sahiplerinin başına bela oldu! Tahsilat yapmak giderek zorlaşıyor…

Yüksek bedelle fahiş zam yapan ev sahipleri kirasını temin edemiyor. Ev sahiplerinin, değerinin üzerinde fiyatla kiraladığı konut ve dükkanlar periyodik olarak getiri sağlayamayabiliyor. Son aylarda özellikle yabancılara kiralanan konutlarda kira tahsilatları yapılamaz duruma geldi.

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı! Yasaya aykırı artış yapan ev sahibi hemen kara listeye alınacak!

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı. Yeni düzenleme ile kiracı şikayet hattı oluşturulacak ve hukuka aykırı davranan ev sahibi kara listeye alınacak...

İzmir'de kiraya yüzde 100 zam yapan ev sahibi kiracıyı habersiz evden çıkardı! Eşyalarına el koydu

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısına yüzde 100’e yakın zam yapmak istedi. Buna itiraz eden kiracı, haberi olmadan evden çıkartıldı. Ev sahibi iddiaya göre kiracının eşyalarına el koydu. Evden çıkarılan kiracı şimdi ne eşyalarını alabiliyor ne de sitenin kapısından içeri girebiliyor.

Oppo A74 128 GB Cep Telefonu A101'de Nisan ayına özel fiyatıyla satışta! İşte 12 Nisan 2022 fiyat bilgisi...

Oppo tarafından tasarlanan ve üretilen multimedya ve internet özelliklerini destekleyen Oppo A74 128 GB cep telefonu A101'de Nisan ayına özel fiyatıyla satışa sunuldu. Peki, Oppo A74 128 GB  cep telefonu kaç TL? İşte 12 Nisan 2022 fiyat listesi!

ev değerinin tamamına kredi Haberi

ev değerinin tamamına kredi

Ev değerinin tamamına kredi!

8 Aralık 2010 tarihinde 27789 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 16 Aralık 2010 tarihli ve  3980 sayılı kararına göre, artık ev değerinin tamamına kredi verilmiyor. Alınan bu karar ile yapılan kredi sınırlandırmalarına göre, ekspertiz tarafından belirlenen konut değerinin yüzde 75'ine kadar kredi verilebiliyor.


Söz konusu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 16 Aralık 2010 tarihli ve 3980 sayılı Kararı aşağıda bulunuyor;


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı 

Karar Sayısı: 3980 Karar Tarihi: 16/12/2010


(18.12.2010 tarih ve 27789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.) 


Kurul Başkanlığının 16.12.2010 tarihli yazısı ekinde gönderilen 16.12.2010 tarih ve  B.02.1.BDK.0.06.00.00.8-26127 sayılı yazı ve eklerinin incelenmesi sonucunda; 


5411 sayılı Bankacılık Kanununun 43 üncü maddesi ile 01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bankaların...