02 / 10 / 2024

ev kira artış oranları mayıs 2018

ev kira artış oranları mayıs 2018

Kira sözleşmesi Mayıs ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı belli oldu. İşte konut kira artış oranı Mayıs 2018..

Ev sahipleri ve kiracı çatışmaları barınma krizine dönüşecek! Kira artışlarına acil çözüm bulunmalı!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, kira artışlarına acil çözüm bulunması gerektiğini aksi halde barınma krizinin ortaya çıkacağını vurguladı. 

Yüzde 25 kira artışı ev sahiplerini küstürdü! Ev sahipleri isyanda! Artık hiç kimse ev almak istemiyor!

Yüzde 25 kira artışı uygulaması milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Bu uygulamadan dolayı artık hiç kimse ev sahibi olmak istemiyor.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu: Kira artışına yüzde 25 sınır koyunca rüzgar ekildi şimdi fırtına biçiliyor!

Ev sahibi ve kiracı kavgalarında sular durulmazken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu’ndan da çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Şatıroğlu,  “Kira artışına yüzde 25 sınır koyunca rüzgar ekildi şimdi fırtına biçiliyor” dedi.

Yüzde 25 kira artış uygulamasında acı reçete: Kiralık ev sahipliği yatırımı sona erdi!

Konut sektöründe son iki yıldır kiralarda uygulanan yüzde 25 kira artış uygulaması milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Kira geliri elde etmek için konut alan yatırımcılar bu süreçte adeta çileden çıkarıldı. İşte yüzde 25 kira artışının geride bıraktığı acı reçete...

Kira artış oranı belli oldu mu? Ağustos'ta ev kiralarına ne kadar zam gelecek? Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat!

Ağustos ayına girilmesiyle beraber, yeni kira artış oranları da merakla araştırılmaya başlandı. Peki kira artış oranı belli oldu mu? Ağustos'ta ev kiralarına ne kadar zam gelecek? İşte detaylar...

Kira artışında TÜFE oranını az bulan ev sahipleri için çok önemli uyarı!

Antalya Emlakçılar iş Takipçileri ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar yaptığı açıklamada kira artışında TÜFE oranını az bulan ev sahiplerinin kendi isteği doğrultusunda zam yapamayacağını dile getirerek, "Kiracı TÜFE oranı kadar zam yapıp gönderebilir." dedi.

Kira artış oranı yüzde 65'e çıktı, ev sahipleri sağlam kiracı arayışına girdi!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Kira artış oranının yüzde 65 şeklinde açıklanmasından sonra mülk sahipleri sağlam kiracı arayışına girdi. Ancak yasaları hiçe sayan bazı ev sahipleri taahhütname dayatmasında bulunurken bazıları da çiftlere çocuk sahibi olup olmayacaklarını dahi soruyor.

1 Temmuz sonrası 10 bin liralık kira bedeli ne kadar olacak? Kiracılar dikkat! İşte yeni kira artış hesaplaması!

Yüzde 25 kira sınırlaması 1 Temmuz'dan sonra kalkıyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıların gözü yeni kira artışı hesaplamasına çevrildi. Peki 1 Temmuz'dan sonra kira bedelleri nasıl hesaplanacak? İşte yeni kira artış hesaplaması...

3 soruda kira artış oranı Haziran 2024! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Kira sözleşmesi 2024 Haziran'da yenilenen kiracıların zam hesaplamasında kullanılan enflasyon rakamları TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki Haziran 2024'te kiraya ne kadar zam yapılacak? İşte 3 soruda kira artış oranı Haziran 2024...

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Bakan Şimşek açıkladı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki gerilim giderek daha da uç boyutlara taşınırken, pek çok kişi de yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Peki kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı devam edecek mi?

Fahiş kira artışlarına ceza! Ev sahipleri ve emlakçılar aman dikkat!

6 Şubat depremlerinden sonra göç alan Mersin’deki fahiş kira artışını tespit eden TİP’li avukatların dava açtığı 9 sanığın 3 seneye kadar hapsi istendi. İşte ayrıntılar... 

Kira artışında kuzu pirzola artış oranını baz alan ev sahibi ağızları açık bıraktı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar son günlerde sık sık gündeme gelirken, Avukat Esat Özel'den de kira artışları ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi. İşte Avukat Esat Özel'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024!

Kira sözleşmesi yapılırken, taraflar kira bedelini özgürce belirleyebiliyorlar. Ancak bazı durumlarda ev sahipleri ve kiracılar kira bedelinde anlaşamıyor bu durumda mahkemenin yolu tutuluyor. Peki kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024... 

ev kira artış oranları mayıs 2018 Haberi

ev kira artış oranları mayıs 2018

Kira sözleşmesi senelik olarak yenilenen kiracılara yeni kira döneminde zam yapılıyor. Kiracıya yapılacak bu zam kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu'na göre hesaplanıyor.

Mal sahibi kanunda belirtilen orandan daha yüksek oranda zam yapamıyor. Peki, kira artışı hesaplama kuralı nedir? Bu ay sözleşmesi yenilenen meskendeki kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Kira artışı hesaplama kuralı

"Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.

Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir."

ÜFE oranları

TÜİK ÜFE oranlarını bugün açıkladı. Enflasyon verilerine göre, Yurt içi...