02 / 05 / 2024

ev kiraları artış oranı

ev kiraları artış oranı

Taşınmaz kiralamalarında, mal sahibi kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kiracısına zam yapabiliyor. Kiralama hesaplamaları, taşınmazın türüne göre değişkenlik gösteriyor. Peki, ev kiralarının artış oranı nasıl hesaplanır?

Ev sahibi Fatmagül’ün suçu ne? dedi. Manifestosunu açıkladı

Konut kiralarına iki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artışı sınırlaması ev sahiplerini artık mağdur konuma getirdi. Kira Kanunu’nun acilen değişmesi gerektiğini belirten ev sahipleri seslerinin duyulmasını istiyor.

Ev sahipleri artık daireyi aile yakınlarına, şirketlerine satıyor: Tahliye bu şekilde yapılıyor! 

Ev sahipleri artık daireyi aile yakınlarına, şirketlerine satarak kiracılarını tahliye ediyor. Avukat Sibel Sevinç Deveci, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Peki ev sahipleri ve kiracılar bu konuya ne diyor? İşte gelen yorumlar...

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Hükümet ilk kez ev almak isteyenler için start verdi! Düşük faizli kredi desteği geliyor!

Yüksek ev kiraları ve emlak piyasasındaki fahiş artışlar karşısında hükümet ilk kes ev sahibi olacaklar işçin devreye girdi. 

Ev sahiplerinden kira artışına yeni yol!

Yükselen kiralarla ev bulmak giderek güçleşirken, ev sahiplerinin tutumu farklılaştı. Eskiden memur ve evli kiracı arayan ev sahipleri artık bekar ve öğrenciye yöneldi. Uzmanlar ev sahiplerinin tercihinin sebebini paylaştı. İşte tüm detaylar...

Kiracılar aman dikkat! Ev sahipleri artık bu yönteme başvuruyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar artarak devam ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, mahkemelerde dava yoğunluğu var. Ev sahipleri son dönemlerde artık yeni bir yönteme başvuruyor o yöntem de "sözleşme uyarlama davası" olarak belirtildi.

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Gayrimenkul sektöründe ilk defa bir durum görüldü ve deyim yerindeyse devran tersine döndü! Ev sahipleri için garanti niteliğinde olan ev kiralarında durum biraz değişti. Yüzde 25’lik zam sınırıyla tatmin olmayan kiracılar artık ev fiyatlarının düşürülmesini sağlıyor. 

Kiracılar kara kara düşünüyor! Yeni dönem artık karanlık olacak

Yakın zamanda ortalama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ev sahibi olmasının oldukça zorlaşacağını ifade eden piyasa uzmanı İslam Memiş, ev kiralarının artık TL ile değil döviz ile ödeneceğini belirtti. İşte tüm detaylar...

Kiracılar tedirgin! Temmuz ayında son bulacak! Artık bu oranlar uygulanacak!

Ev kiralarında azami olarak belirlenen yüzde 25 artış sınırı uygulaması, 2 Temmuz 2023 tarihinde son bulacak. Peki ev kiraları ne olacak? İşte detaylar!

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

İstanbul’da kiralar uçuşa geçti! Ev kiralamak isteyen 12 bin lirayı gözden çıkaracak…

Kahramanmaraş depreminin ardından uzun yıllardır büyük deprem beklenen İstanbul’da, kiralık emlak fiyatları adeta uçuşa geçti.  Depreme karşı zemini sağlam yerlere taşınmak isteyenlerin de etkisiyle kiralar artış eğilimine girerken, Şile, Ataşehir ve Beşiktaş kiraların en fazla yükseldiği ilçeler ol

Fırsatçılara kötü haber! Artık bunu yaparsanız sonunuz hapis olacak

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü gelen deprem tüm Türkiye'yi kenetlerken  kimileri de yüksek kira bedelleri isteyerek ev sahibi - kiracı gerilimine neden olmuştu. Kiraları yüksek ücretten veren ev sahiplerine artık ceza verilecek. İşte verilecek ceza

ev kiraları artış oranı Haberi

ev kiraları artış oranı

Ev kiralarının artış oranı nasıl hesaplanır?

Taşınmaz kiralamalarında, mal sahibi kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kiracısına zam yapabiliyor. Kiralama hesaplamaları, taşınmazın türüne göre değişkenlik gösteriyor.


Borçlar Kanunu gereğince; meskenlerdeki kiracıya yapılacak artış oranının dönemin ÜFE oranlarını geçmemesi gerekiyor. Ancak, işyeri kiralamaları için böyle bir sınırlama bulunmuyor.


İşyeri sahibi, kiracısına kira sözleşmesinde belirttiği şekilde zam yapabiliyor. Örneğin kira artışlarının TÜFE oranlarına göre yapılması belirtildiyse, işyeri sahibinin bu oranlarda kira bedeline zam yapması gerekiyor.


Peki ev kiralarının artış oranları nasıl hesaplanır? Ev kira artış hesaplamalarında hangi ÜFE oranı baz alınır?


Ev kirası artış oranları hesabı..

Borçlar Kanunu kapsamında ev kira bedelinde hangi ÜFE oranı ile zam yapılması gerektiği belirtilmiyor. Ancak, TÜİK'in yapmış olduğu açıklamalara göre, ev kira zam hesaplamalarında bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranının kullanılması...