29 / 04 / 2024

ev kiraları hangi bölgelerde arttı

ev kiraları hangi bölgelerde arttı

Okullarda yüz yüze eğitimin başlayacak olması emlak piyasasını da hareketlendirdi. Bazı ilçelerde kiralar ikiye katlandı.

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Kira uyuşmazlık davaları patladı! Peki, ev sahipleri hangi durumda kiracıyı çıkarabilir? Kiracıların hakları nedir?

Ev sahipleri fiyat artışlarını bahane ederek kiraları fahiş oranda artırmak isterken, kiracılar ise alım gücündeki gerileme nedeniyle buna itiraz ediyor. Uzmanlar konunun hukuki boyutunu inceleyerek ev sahibi ve kiracıların haklarını anlattı.

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi ile iyi anlaşamayan kiracılar, “Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?” şeklindeki soruya yanıt arıyor. Aynı şekilde evinden kiracıyı çıkartmak isteyen ev sahipleri de bu sorunun yanıtını merak ediyor. İşte detaylar!

Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın! 

Yeni Konut Finansman Programı kapsamında, kanun teklifinin birinci maddesinin resmen kabul edildiği açıklandı. Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

Ev sahibi kaç yıl sonunda kiracıyı çıkarabilir? Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi ve kiracıların hakları yasal ile korunmaktadır. Kirayı, ev sahibi istediği zaman çıkarabilir mi? Hangi durumlarda ev sahibi kiracıyı çıkarır? İşte detaylar!

Kiracıların çoğu bunları bilmiyor! Ev sahibi hangi hakla kiracıyı çıkarabilir?

Kiracılar, ev sahiplerinin ne zaman tahliye isteyebileceğini araştırıyor. Hangi durumlarda tahliye davası açılır? Bu sıklıkla araştırılıyor. İşte detaylar!

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında kira sözleşmesi imzalanır. Bu sözleşme her yıl güncellenir. Peki “Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?” İşte merak edilen soruların yanıtları…

Ev sahibi hangi durumlarda ihtar çekebilir?

Kiracılar, hangi durumlarda tahliye edileceğini detaylıca bilmelidir. Örneğin, Ev sahibi hangi durumlarda ihtar çekebilir? İşte bu sorunun yanıtı…

En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?

Ev kiraları son zamanlarda bir hayli arttı. Bu ortamda uygun kiraya sahip ev bulmakta zorlaştı. Vatandaşlar, “En ucuz ev kiraları ne kadar, En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar!

Ev satarken hangi evraklar gereklidir?

Ev satarken hem alıcının hem de ev sahibinin hazırlaması gereken evraklar bulunmaktadır. Peki Ev satarken hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar!

ev kiraları hangi bölgelerde arttı Haberi

ev kiraları hangi bölgelerde arttı

Üniversitelerde yüz yüze eğitim kararının açıklamasından sonra eğitim görecek olan öğrencilerin ev bulma telaşları da başlamış oldu. Milliyet'te yer alan habere göre, emlak piyasasının hareketlenmesiyle ev kiralarının yükseldiğini kaydeden Emlakçı Mustafa Kocaman, konut fiyatlarının tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs öncesi dönemlere göre çok yüksek olduğunu söyledi. Özellikle Atakum'da kiraların 1.600 TL ve üzeri olduğunu kaydeden Kocaman, "2 yıl önce kente gelen öğrencilerin, 750-800 liraya tuttuğu daireler, şu anda 2 bin liraya yaklaşmış durumda. Bunu fırsatçılık olarak algılamak ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilemiyorum ama bunda çeşitli etkenler söz konusu. Öğrencilere ve ev kiralayacak vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu konuda ev sahiplerinden tabi ki bizim de istirhamımız oluyor, fedakarlıkta bulunmaları gerekiyor. Çünkü insanlar burada konakladıkça dairelerinin değeri artıyor....