02 / 05 / 2024

ev kiralayan öğrenci hakları

ev kiralayan öğrenci hakları

Eğitim ve öğretim hayatını ailesinden ayrı ve farklı bir şehirde yaşayan öğrenciler, yurtlarda kalabildikleri gibi ev de kiralayabiliyor. Peki, kiracı öğrenci hakları nelerdir? Kiracı öğrencilerin sorumlulukları nelerdir?

Üniversite öğrencilerine kiralardan sonra bir kötü haber daha! Ev eşyalarına yüzde 100’ün üzerinde zam geldi!

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala barınma problemini çözmek isteyen öğrenciler kiralık konut ve yurt arayışlarını hızlandırdı. Yurt fiyatlarındaki zamlar nedeniyle ortak ev kiralayan öğrencileri kiralardaki artışın yanı sıra bir de ev döşeme maliyetindeki artış da vurdu.

Ev sahipleri artık konutları için öğrenci arıyor! Memurlar, askerler ve avukatlar talep listesinin sonlarında! 

Geçmişte konut verilmeyen öğrenciler, şimdilerde ev sahiplerinin gözdesi oldu. Memurlar, askerler ve avukatlar, ev sahiplerinin kiracı tercih sıralamasında geride kaldı. 

Son dakika: 1 ay süresi var, ev kiralamada yeni dönem başlıyor! 

Ev kiralayan ya da evini kiralayan milyonlarca vatandaşı kapsayan yeni düzenleme için geri sayım başladı. Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem 1 Eylül'de hayata geçiyor. İşte detaylar...

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Kira fiyatları yabancıların bile cebini yakmaya başladı!

Türkiye'de artan kira fiyatlarından yabancı uyruklu vatandaşlarda şikayetçi olmaya başladı. Yaz sezonunun başlamasıyla beraber uzun süreli eşyalı ev kiralayan yabancılar bile artışlardan rahatsızlık olduğunu belirtti.  

Ev sahibi kiracıyı kaç yıl sonra çıkarabilir? Kiracı hangi şartlarda ve nasıl çıkarılır?

Ev sahibi ve kiracıların bilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Bir mülkü kiraya veren ve aynı şekilde kiralayan hakları nelerdir? İşte detaylar!

Ev sahibi kiraya verdiği evi kontrol edebilir mi?

Ev sahibinin ve o evi kiralayan kişilerin belli hakları vardır. Kiracılar, kendi haklarının yanında ev sahiplerinin haklarını da bilmek isterler. İşte bu hususta sorulan sorular ve onların yanıtları!

İstanbul’da ev tutmak hayal gibi… Vatandaşlar artık bu 3 ilçeye akın ediyor

İstanbul'da konut kiralarındaki fahiş artış, özellikle emekli, öğrenci ve asgari ücretli vatandaşı zor durumda bırakıyor. Bu gruptaki vatandaşlar, kiraların biraz daha uygun olduğu Arnavutköy, Çatalca ve Silivri ilçelerinde ev kiralamak için adeta akın etti.

Emekli, öğrenci ve asgari ücretli için barınma sorunu büyüyor! İstanbul'da ev kiralamak hayal mi oldu?

Emekli, öğrenci ve asgari ücretli için artık İstanbul’un merkezi bölgelerinde konut kiralamak daha da zorlaştı. Tapusorcom’un hazırladığı rapora göre, bu üç grup megakentte sadece Arnavutköy ve Çatalca’da konut kirayalayabilecek duruma geldi...

Kira fiyatları artacak mı? İstanbul’da öğrenciler yana yakıla ev arıyor..

YKS sınavının ardından üniversite öğrencileri bir bir tercih yapmaya başladı. Tercihlerini İstanbul’dan yana kullanan üniversite öğrenci adayları yana yana ev aramaya başladı.

Öğrenci yurt ücretleri belli oldu! Büyük zam, böylesi görülmedi! İstanbul, Ankara, İzmir yurt ücretleri ne kadar?

Son bir sene içinde ev kira fiyatları yüzde 140'a varan oranda yükselirken özel öğrenci yurt ücretlerine de zam geldi. Yurt ücretleri ne kadar 2022? İstanbul, Ankara ve İzmir yurt ücretleri kaç para oldu? İşte öğrenci yurt ücretleri 4 Ağustos 2022...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Ev sahipleri bunu da yaptı! Sakın bu tuzağa düşmeyin!

Son zamanlarda kiracı ve kiralayan ihtilafları oldukça yaygınlaştı. Bu ihtilafların artmasının sebebi, ev sahiplerinin mülklerini yüksek bedelle kiralamak istemesi oldu. Bununla birlikte ev sahiplerinin yeni oyunu da deşifre oldu...

Ev kiralarken ne kadar kapora verilir? Kapora geri verilir mi?

Ev kiralayan pek çok kişi belirli miktarlarda kaparo vermektedir ancak kaporanın ne kadar olacağına ilişkin yasal bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu nedenle ev kiralamayı planlayan pek çok kişi ‘Ev kiralarken ne kadar kapora verilir?’ ve ‘Kapora geri verilir mi?’ sorularına da yanıt arar. İşte, kapor

ev kiralayan öğrenci hakları Haberi

ev kiralayan öğrenci hakları

Kiracı öğrenci hakları!

Eğitim ve öğretim hayatını ailesinden ayrı ve farklı bir şehirde yaşayan öğrenciler, yurtlarda kalabildikleri gibi ev de kiralayabiliyor. Öğrenciler, ev kiralama sürecinde birtakım problemlerle karşı karşıya kalabiliyor. 


Bu noktada ev kiralayan öğrencilerin sahip olduğu hak ve sorumluluklar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun, kiracıları yetişkin, öğrenci, aile vs. şeklinde ayırmıyor. 


Kanun esasları kiracı olan herkese eşit uygulanıyor. Buna göre kiracı öğrenci hakları nelerdir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


-Ev sahibi kira kontrat süresi dolmadan kiracıyı evden çıkaramıyor. Ayrıca kontrat süresi bitimine 1 ay kala ev sahibi, kiracısına ihtarname çekmediği sürece, söz konusu kontrat kendiliğinden yenilenir ve süresiz kontrat niteliğine sahip olur.


-Kiracı, kiraya verenden kiralanandaki ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebilir; bu sürede ayıp giderilmezse kiracı, ayıbı kiraya veren hesabına gidertebilir ve bundan doğan...