07 / 05 / 2024

ev kirası fiyatları

ev kirası fiyatları

Arap yatırımcının emlak ilgisi Anadolu'daki ev fiyatlarına da yansıdı.30 büyükşehirden derlenen verilere göre kira fiyatları Suriyeli vatandaşların artan talebi nedeniyle en fazla Hatay'da arttı.

İstanbul, kirada Avrupa’nın en pahalı ikinci kenti oldu! 

AB Komisyonu’nun araştırmasında İstanbul, kira sorununda zirveye yerleşti. Gelir ve kiraya göre İstanbul, Münih’le beraber Avrupa’nın en pahalı ikinci şehri oldu. Münih’te küçük bir ev kirası 1770 Euro olruken, İstanbul’da 650 Euro olarak belirlendi. 

Eylül 2021'de İstanbul'da konut metrekare fiyatı 15 gram altına denkti! Şu an 22,4 gram altın oldu!

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Yatırımcılar ve ev alacaklar fiyatların düşüp düşmeyeceğini araştırıyor. Peki konut fiyatları dolar ve altın bazında ne durumda? 

Konut fiyatları düşüyor: Londra fiyatına ev satılırsa olacağı buydu!

Ev alacaklar fiyatların düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Makine mühendisi Yavuz isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından ev fiyatlarının çakıldığını belirtti. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Konutta yeterli arz yok: Talep artarsa, fiyatlar yine katlanır!

Yeni ev alacaklar fiyatların düşüp düşmeyeceğini araştırırken, Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Özelmacıklı, arzın yeterli olmadığını söyledi. İşte o açıklama... 

Özgür Özel: Ev fiyatları 1 yılda yüzde 90, kira bedelleri yüzde 75 arttı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili rakam verdi ve önemli açıklamalarda bulundu. Özel, mega kent İstanbul'da ortalama ev kirasının 20 bin TL'ye yükseldiğini söyledi.

Asgari ücret alan bir kişi 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? 

Konut kira bedellerinde artış hız kesmeden devam ediyor. Konut tipi, konumu, yeni veya eski olması fark etmeksizin kira bedelleri cep yakıyor. Peki asgari ücretli bekar biri 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? Bakın ekonomi profesörü konuyu nasıl açıkladı? İşte detaylar...

Konut fiyatları düşüyor, yalancı bahar bitti!

Konut satışları ve üretiminde düşüş yaşanırken, fiyatlarda da düşüş beklentisi artıyor.  Ev sahipleri fiyatları indirmeme konusunda dirençli davransa da piyasadaki eğilim düşüş yönünde. Peki fiyatlar gerçekten düşüyor mu? Herkesin merak ettiği o soruya çarpıcı bir yanıt geldi.

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri etkisini gösterdi, ev sahipleri fiyatları düşürmeye başladı!

Gayrimenkul piyasasında manipülatif hareketleri önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın başlatmış olduğu fahiş fiyat denetimleri etkili oldu. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, yapılan denetimlerle, yüksek bedeller isteyen konut sahiplerinin satılık fiyatlarını düşürmeye başladığını söyledi.

İstanbul'da konut fiyatları geriliyor mu? Ev alacaklar dikkat!

Son yıllarda hızla yükselen satılık ve kiralık konut fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Ev alacaklar fiyatların düşmesini bekliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından "Reel konut fiyat artışında İstanbul hızla geriliyor" dedi.

Temettü hisseleriyle ev kirası gibi kazanç sağlamak mümkün mü?

Borsa yatırımcısı için önemli bir gelir kaynağı olan temettülerle, kira getirisi elde etmek mümkün mü? Yatırımcıların takip ettiği, Temettü Hisseleri resmi sosyal medya hesabından, bunun için ne yapılması gerektiğini paylaştı.  

Mağdur ev sahibinden düşük kiralara bir isyan daha: 1.500 TL ev kirası olur mu? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken, mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de düşük kiralara isyan ederek, "1.500 TL ev kirası olur mu?" diye sordu.

7 bin 500 TL olan ev kirası 25 bin TL'ye çıkarılabilir mi? Ev sahibi mi haklı, kiracı mı?

Girişimci Orhan Büyüktaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ev sahibinin 7 bin 500 TL olan ev kirasını 25 bin TL yapmak istediğini aktardı ve "Şimdi o mu haklı ben mi haklıyım bilmiyorum?" sorusunu sordu. İşte Orhan Büyüktaş'ın o paylaşımına gelen yanıtlar...

Ömer Fethi Gürer'den emekliye kira yardımı önerisi: Büyük kentlerde ev kirası emekli maaşından fazla! 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis'te emekli vatandaşların kiralarını ödeyemediklerinin altını çizdi ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

ev kirası fiyatları Haberi

ev kirası fiyatları

Arap yatırımcının emlak ilgisi Anadolu'daki ev fiyatlarına da yansıdı. Nitekim 30 büyükşehirden derlenen verilere göre Adana, Burdur, Yalova ve Giresun'da ev fiyatları İstanbul'dan daha fazla artış gösterdi. Kira fiyatları ise Suriyeli vatandaşların artan talebi nedeniyle en fazla Hatay'da arttı. 


Garanti Bankası'nın desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan 2015 Mart raporuna göre emlak fiyatları geçen bir yılda en fazla Adana'da arttı. Adana şubatta 100 bin lira olan evin fiyatı şubatta yaklaşık 103 bine çıktı. Kira fiyatları ise en fazla Hatay'da arttı. İkinci el konutlara yönelik endeks verileri. 30 büyükşehrin tamamını da kapsayacak şekilde toplamda 62 şehir için genişletildi. 'Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi' kapsamındaki yeni konut fiyatlarında; bir önceki aya oranla yüzde 1,23, geçen yılın avnı dönemine göre ise yıllık bazda...