01 / 05 / 2024

ev krediyi çekenin üzerine mi olur

ev krediyi çekenin üzerine mi olur

Konut kredisi, banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut krediyi çekenin üstüne mi olur?

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

216 Butik Plus'ta peşinatsız ev!

216 Yapı, Çekmeköy'de hayata geçirdiği 216 Butik Plus'ta yeni bir kampanya düzenledi. Kampanya kapsamında 216 Butik Plus'tan ev alanlar daire bedelinin yüzde 75'ine denk gelen krediyi kullanıp, peşinatı ise teslimde ödeyebilecek.

Krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

Konut kredisi için başvuru koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Konut kredisi kullanılarak bir mesken alınması halinde, evin tapusu krediyi alan kişi adına düzenleniyor. Peki, krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

Kiracılar nasıl ev sahibi olur?

En büyük hayali, bir ev sahibi olmak olan kiracılara çıkış yolunu Ali Dumankaya gösterdi. Dumankaya, “Konut kredisi faizleri düşmeli. Vatandaşlar kira ve krediyi aynı anda ödememeli” önerisinde bulundu..

Konut krediyi çekenin üstüne mi olur?

Konut kredisi, banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut krediyi çekenin üstüne mi olur?

Tapu kredi çekenin üzerine mi olur?

Bankaların sunduğu konut kredisi paketleri ile uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olunabiliyor. Pek konut kredisi nasıl çekilir? Tapu kredi çekenin üzerine mi olur?

Kredi ile alınan ev krediyi kullanan kişi adına olmak zorunda mı?

Ev sahibi olmak isteyen kimseler, bankalardan kredi çekerek taşınmaza uzun vadede düşük faiz oranları ile sahip olabiliyor. Peki, kredi ile alınan ev krediyi kullanan kişi adına olmak zorunda mı?

Riskli binadaki ev sahipleri krediyi aynı bankadan mı çekmek zorunda?

Kentsel dönüşüm sürecinde riskli binada ev sahibi olanların hepsi aynı bankadan mı kredi çekmek zorundadır? Maliklere verilen faiz desteği kredi bitimine kadar devam edecek mi? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın cevapları şöyle…

Ev sahipleri kiracıları el üstünde tutuyor

TOKİ ve toplu konut yapı kooperatifleri eliyle son yıllarda konut sayısının önemli ölçüde artmasıyla seçmeşansları artan kiracılar, ev sahipleri tarafından el üstünde tutulmaya başlandı.

Mecbur kalmadıkça ev taşımayın

Prof. Dr. Nuri Bilgin, ev değiştirmenin sanıldığı gibi sadece adres değişikliği olmadığını, insanların yaşam biçimleri ve alışkanlıklarını da değiştirmek manasına geldiğini söyledi

Woodland Regency'den ev alanın serası oluyor!

Bodrum'da inşa dilen ve yüzde 60'ı tamamlanan Woodland Regency'den ev alanların 20 metrekarelik hobi bahçesi de olacak

Tiyes Evleri'nde 99 bin TL'ye! Ev alana otomobil hediye!

Gürpınar'da inşa edilen Tiyes Evleri'nde konut fiyatları 99 bin TL'den başlıyor, ev alana araba hediye ediliyor...

HSBC'den "Dayalı döşeli ev kredisi"

HSBC, "Dayalı Döşeli Ev Kredisi" kampanyasıyla konut kredisi kullanan müşterilerine LCD TV hediye ediyor

ev krediyi çekenin üzerine mi olur Haberi

ev krediyi çekenin üzerine mi olur

Konut krediyi çekenin üstüne mi olur?

Konut kredisi, banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Günümüzde mesken sahibi olmak isteyen kimselerin ilk başvurduğu yol olan konut kredileri ile uzun vadede düşük faiz oranlarından faydalanılabiliyor.


Kredi kullanmak isteyen kimselerin kredi geçmişleri ve kredi kullanılmak istenen mesken hakkında banka araştırmalar yapıyor. Kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor.

Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor.


Hemen hemen her banka sizin düzenli bir geliriniz olmasını ister. Düzenli geliriniz maaş, kira ve diğer gelirlerin toplamı olarak ifade edilir. Düzenli geliriniz ne kadar mortgage alabileceğinizi belirler.


Mortgage almak için taşınmaz malın %10-25'i...