30 / 04 / 2024

ev sahibinin sözleşme yapmaması

ev sahibinin sözleşme yapmaması

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan, taşınmaz ile ilgili bilgilerin yer aldığı ve resmi bir nitelik taşıyan belge kira kontratı olarak tanımlanıyor. Peki, ev sahibi sözleşme yapmazsa ne olur?

Ev sahibinin IBAN oyunu bozuldu! Kiracılara müjde: Savcılık 'iyi niyetli değil' dedi! 

İstanbul Ümraniye'de bir ev sahibi, "Sözleşme bitti" diyerek banka hesabını kapattı. Kiracı ev sahibinin başka bir IBAN'ını bularak kirayı ödedi. Ev sahibi, "IBAN'ımı ele geçirdi" diyerek şikayetçi oldu. İşte dikkat çeken o savcılık kararı...

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

Projeden ev alma sözleşmesi 2021!

İnşaat sektöründe yeni projeler devreye alınmaya başladı. Peki projeden ev almanın avantajları nelerdir? Projeden ev alırken sözleşme nasıl hazırlanır? İşte projeden ev alma sözleşmesi 2021...

Projeden ev alma sözleşme örneği!

Projeden ev alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Projeden ev almanın avantajları ve dezavantaları neler? İşte projeden ev alma sözleşme örneği...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sözleşme deyip geçmeyin!

Ev sahibi ve kiracı arasında yapılan sözleşme kapsamında çok çeşitli hukuki durumlar bulunuyor. Avukat Önder Durdu, kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. Peki kira sözleşmesi nasıl hazırlanmalı? İşte detaylar...

TOKİ evleri için sözleşme imzalarken ibraz edilecek belgeler!

6 yeni konut kampanyasına başlayan TOKİ'den 5 bin lira peşinatla ev sahibi olunabiliyor. Peki TOKİ'den dar gelirlilere 5 bin lira peşinatla ev başvuru şartları nedir? TOKİ evleri için sözleşme imzalarken ibraz edilecek belgeler nelerdir?

TOKİ Gaziantep Şahinbey sözleşme!

TOKİ Gaziantep Şahinbey sözleşme imzalama işlemleri bugün sona eriyor. 725 adet konuttan 16 hak sahibinin satış sözleşmesi imzalama işlemleri hakkındaki detaylar haberimizde yer alıyor. 

Ev takas sözleşmesi örneği!

Taşınmaz mal sahipleri tapularını karşılıklı olarak değiştirebiliyor. Bu işlem için öncelikle taraflar arasında sözleşme imzalanabiliyor. Peki, ev takas sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ev takas sözleşmesi örneği..

TOKİ sözleşme imzalama süreci!

TOKİ'ye başvurduğunuzu ve yapılan kura sonucu, size ev çıktığını düşünelim. Bu durumda, TOKİ ile nasıl bir sözleşme imzalanır? TOKİ sözleşme imzalama süreci nasıl işler? TOKİ sözleşme bedeli nedir?

Ev kirası sözleşmesi örneği!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalıyor. Bu sözleşme ile ileride yaşanabilecek sorunlara önlem alınmış oluyor. İşte ev kirası sözleşmesi örneği...

Ev sahibi ile kiracı arasındaki sözleşme örneği!

Evin kiraya verilmesi durumunda, kiracı ile resmi bir sözleşme imzalanması ve yapılan anlaşmanın tüm şartları bu sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. İşte, ev sahibi ile kiracı arasındaki sözleşme örneği!

ev sahibinin sözleşme yapmaması Haberi

ev sahibinin sözleşme yapmaması

Ev sahibi sözleşme yapmazsa ne olur?

Konut, işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi deniyor.  Bu sözleşmede taraflara ilişkin bilgilere ve kiraya konu olan gayrimenkule ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan bu sözleşmenin net ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekiyor. Sözleşmede, dairenin özellikleri, kira bedeli, kira kullanım şekli, kiracının bilgileri, kira bedelini ödeme şeklinin belirtilmiş olması gerekiyor. 


Ev sahibi ve kiracısı arasında imzalanan bu sözleşme isteğe bağlı olarak imzalanıyor. Bu sözleşmenin yapılması hususunda yasal bir zorunluluk bulunmuyor. 


Ev sahibi sözleşme yapmazsa ne olur?

Kiracı ile mülk sahibi arasında kira kontratının imzalanması yasal olarak zorunlu tutulmuyor fakat ileride oluşabilecek problemlere karşı imzalanması gerekiyor. Yazılı bir belge olması iki taraf için de avantaj sağlıyor. Örneğin kiracının...